Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kulkeminen

Palveluliikenne

Pali-palveluliikenne on joukkoliikenteenomainen kuljetusmuoto kaikille, joille tavallisella bussilla kulkeminen on hankalaa. Matkustamiseen ei tarvita hakemusta eikä erillisiä todistuksia. Palilla pääset helposti lähipalvelujen pariin kuten kauppaan, kerhoon tai lääkäriin. Sinut viedään ovelta ovelle ja autetaan kyytiin nousussa sekä kyydistä poistumisessa.

Palin kyytiin pääset tilaamalla kuljetuksen etukäteen, vakituiselta pysäkkipisteeltä tai kadunvarresta, kättä heilauttamalla. Matka on tavallisen bussilipun hintainen ja sen voit maksaa Tampereen matkakortilla tai käteisellä.

Kuva: PALI palveluliikenteen logo

Lisätietoa Palista, matkan tilausohjeet ja linjat löydät Tuomi Logistiikan verkkosivuilta:

Kuljetustuet

Palin ohella voit käyttää taksikyytejä eli ns. sote- tai kela-taksia, jos niiden saamiseen vaaditut ehdot täyttyvät.

Sote-taksi -nimitystä käytetään asiointi- ja virkistysmatkoihin myönnettävästä kuljetuspalvelusta, jota on kahdenlaista:

  • huonokuntoisille, pienituloisille ikäihmisille tarkoitettu harkinnanvarainen kuljetuspalvelu
  • sairauden tai vamman aiheuttaman liikkumisvaikeuden perustella myönnettävä vaikeavammaisten kuljetuspalvelu (vammaispalvelulain nojalla)

Kela-taksi on tarkoitettu sairauden hoidon, tutkimusten tai kuntoutuksen vuoksi tehtäviin matkoihin, jos julkisen kulkuneuvon käyttö ei ole mahdollista terveydentilan tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi.

Seniorialennukset joukkoliikenteessä

Tampereen joukkoliikenne myöntää 65 vuotta täyttäneille tamperelaisille 50 prosentin alennuksen arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta joka päivä klo 9 - 14 välisenä aikana. Seniorietuus päivittyy Tampereen matkakortille automaattisesti iän mukaan, joten sitä varten ei tarvitse asioida asiakaspalvelussa.

Tamperelaiset rintamatunnuksen omaavat veteraanit matkustavat matkakortillaan ilmaiseksi ilman aikarajoitusta. Kelpoisuusalueena on Tampereen kaupunkiseutu: Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala. Sotaveteraanien on erikseen haettava kyseisen käyttäjäryhmän lipputyyppi joukkoliikenteen palvelupisteestä Frenckellistä.

Myös Matkahuolto ja VR antavat alennuksia ikäihmisille.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/palveluliikenne