Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Perhehoito

Minigolf-peli käynnissä pihanurmikolla.

Perhehoidossa ikäihminen menee perhehoitajan kotiin päiväaikaiseen hoitoon, tilapäiselle jaksolle tai pysyvästi asumaan. Perhehoitaja voi myös tulla asiakkaan kotiin. Perhehoidossa ikäihminen saa tarvitsemansa tuen ja avun päivän askareisiin, ateriat sekä virikkeitä. Perhekotiin voi saada kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluja.

Pitkäaikaisessa perhehoidossa ikäihminen muuttaa asumaan perhehoitajan kotiin toistaiseksi. Tarvittaessa ikäihminen voi saada kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluja perhekotiin.

Tilapäisessä perhehoidossa perhekodissa vietetään ennalta sovittu ajanjakso, joka voi olla kestoltaan parista päivästä pariin kuukauteen. Tilapäinen perhehoito on hyvä vaihtoehto omaishoitajan vapaan aikaiseksi hoidoksi tai jos ikäihminen tarvitsee hetkellisesti tavallista enemmän huolenpitoa.

Päiväperhehoidossa vietetään 7 - 8 tuntia tai muu sovittu ajanjakso. Päiväperhehoito on hyvä vaihtoehto päiväkeskukselle. Päivä perhehoidossa sisältää aamupalan, päiväruokailun, päiväkahvin ja virikkeitä sekä mahdollisuuksien mukaan ulkoilua.

Palvelun hakeminen

Perhehoidon palvelua voit tiedustella kotihoidon asiakasohjaajilta. Omaishoidon asiakkaita palvelee omaishoidon tukitoimisto. Perhehoitoa voi tiedustella myös Kotitorilta.

Asiakasmaksut

Esimerkki

Rekrytointi

Pirkanmaan perhehoidon yksikön logo.

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö vastaa uusien perhehoitajien rekrytoinnista ja ennakkovalmennuksesta.

Yksikkö toimii kuntien kumppanina perhehoidon järjestämisessä ja tukee perhehoitajia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ikaihmistenperhehoito