Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Lyhytaikainen asumispalvelu

Kaupunki sekä tuottaa itse että ostaa lyhytaikaista asumispalvelua yksityisiltä palveluntuottajilta seuraaviin tarkoituksiin:

  • omaishoitajan lakisääteisen vapaan toteuttaminen
  • tilapäishoidon järjestäminen omaishoitajan sairastuessa ja
  • asiakkaan kotona selviytymisen tukeminen erityistilanteessa.

Kotihoidon lyhytaikaisjaksot ovat enintään kahden viikon mittaisia. Lyhytaikaispaikoille hakeudutaan kotihoidon asiakasohjaajan kautta. Omaishoidon tuki osoittaa lyhytaikaispaikat omaishoidon asiakkaille.

Lyhytaikaista asumispalvelua kyetään tarjoamaan vain erityistapauksissa. Palvelun myöntäminen edellyttää, että asiakas tarvitsee jatkuvaluonteista apua päivittäisissä henkilökohtaisissa toiminnoissa fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn laskun vuoksi eikä hänen tilanteensa vaadi sairaalahoitoa. Kannattaa myös huomata, että avun tarpeeseen vastataan ensisijaisesti kotihoidon palveluilla tai perhehoidon avulla. Remontin (esim. putkiremontti) aikaista apua voit kysyä Kotitorilta .

Ympärivuorokautisen hoivan ja ateriat sisältävä lyhytaikainen asuminen maksaa 27 euroa/hoitopäivä. Maksu on 11,40 euroa/vrk, kun palvelua käytetään omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseksi.


Katso myös: