Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Apuvälineet

Apuvälineyksikön palvelut

Apuvälineyksiköstä lainataan apuvälineitä maksutta kotona asuville tamperelaisille, joiden toimintakyky on heikentynyt sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi.

Palveluihin kuuluu apuvälinetarpeen arviointi, apuvälineen sovitus ja lainaus, käytön opetus ja seuranta sekä apuvälineen huolto ja korjaus. Asiointi apuvälineyksikössä tapahtuu Kela-kortilla tai henkilötunnuksen avulla eikä erillistä lähetettä tarvita.

Pienapuvälineet

Erilaiset arkea helpottavat pienapuvälineet ovat useimmiten itse hankittavia. Näihin ja kodin turvallisuutta lisääviin teknologisiin ratkaisuihin voit käydä tutustumassa mm. Laitetorilla, joka löytyy Kotitorilta:

Hoitotarvikejakelu

Tamperelaiset voivat saada maksutta hoitotarvikkeita (mm. vaippoja, haavan- ja diabeteksen hoitotarvikkeita) sairauksien hoitoon hoitavan lääkärin tai hoitajan selvityksen perusteella. Saannin ehtona on, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen, yleensä yli kolme kuukautta kestävä.

Kodin muutostyöt ja korjausavustukset

Ikäihmiset voivat hakea vammaispalvelulain mukaista korvausta asunnon muutostöistä, jos liikkuminen ja omatoimisuus vakituisessa asunnossa on vamman tai sairauden vuoksi erityisen vaikeaa. Valtion korjausavustusta voi hakea ikääntyneen henkilön asunnon korjauksiin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta. Lisätietoja: Esteetön asuminen