Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Vuosi 2018

Vanhusneuvoston vuoden 2018 teemana on Yksin ei tartte nyhjätä. Vanhusneuvosto keskittyy tänä vuonna eritoten ikäihmisten yksinäisyyteen liittyviin kysymyksiin. Kärkenä on mahdollisuuksista kertominen ikäihmisille ja ikäihmisten rohkaiseminen osallistumaan kaupungin laajaan kulttuuri- ja liikuntatoimintaan ja yhdistystoimintaan, mutta vanhusneuvosto perehtyy vuonna 2018 myös etsivään vanhustyöhön. Etsivällä - löytävällä - vanhustyöllä on parhaat mahdollisuudet löytää ne ikäihmiset, jotka ovat eniten seuran ja aktiivisuuden tarpeessa.

Vanhusneuvoston monivuotinen painopiste, yhteisöllisyys asumisessa, liittyy sekin kiinteästi vanhusneuvoston tämän vuoden teemaan.

Vaikka vanhusneuvoston vuoden 2018 teema liittyy yksinäisyyden torjumiseen, hoitaa vanhusneuvosto totutusti tamperelaisille ikäihmisille tärkeimpiä asioita. Kaupunkiympäristön ja asumisen esteettömyys on keskeinen aihe vanhusneuvoston työssä aina ja liittyy toki sekin vanhusten yksinäisyyden torjumiseen: mikäli ikäihminen ei pääse kämpästään ulos, ei hän myöskään voi osallistua ja löytää kavereita.

Ikäihmisiin liittyvissä keskusteluissa viimeisten vuosien kaikkein raskaimmat palvelut saavat usein liikaa huomiota - suurimman osan ajasta ja suurin osa ikäihmisistä on hyvässä kunnossa ja aktiivisia. Nuo muutamat viimeiset vuodet, jolloin tarvitaan paljon hoivaa ja hoitoa, ovat kuitenkin erityisen tärkeitä laadunvalvonnan kannalta. Siksi vanhusneuvosto seuraa ja puuttuu tarvittaessa mm. tehostetun palveluasumisen tilanteeseen.

Tarkemmin voit lukea vanhusneuvoston vuoden 2018 suunnitelmista alla olevasta vuosisuunnitelmasta.

Maakunnallisen vanhusneuvostotilaisuuden 22.11.2018 aineisto

Tulevat tapahtumat

Vanhusneuvosto toivottaa hyvää joulua ja onnellista vuodenvaihdetta.

Etsivä vanhustyö -seminaarin esitykset

Valokuvia

Aloitteet ja kannanotot

Vanhusneuvoston pöytäkirjat

Laatujaoston muistiot