Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Jäsenet

Vanhusneuvosto on asetettu vuosiksi 2021-23. Vanhusneuvostoon kuuluu 11+1 jäsentä lähinnä eri eläkeläisjärjestöistä.

Löydät vanhusneuvoston jäsenten yhteystiedot ja lyhyet esittelyt tältä sivulta. Tietoa vanhusneuvoston jäsenten edustamista tahoista löytyy sivun alalaidasta.

Halutessasi voit laittaa vanhusneuvostolle viestiä myös sähköpostilla vanhusneuvosto(at)tampere.fi -osoitteeseen.

Puheenjohtaja

Juha Salonen
puhelin 050 348 2104
juhapertti.salonen(at)gmail.com

Juha Salonen on nyt neljättä kautta vanhusneuvoston varapuheenjohtajana, sitä ennen hän toimi vanhusneuvoston puheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan varatuomari ja tohtori ja ollut työvuosinaan töissä hallinnossa yliopistossa. Hänellä on myös pääluottamusmiestausta. Harrastuksina Salosella on luontoretkeily, mökkeily ja kuorolaulu. Salonen edustaa vanhusneuvostossa Tampereen kansallisia senioreita. Salonen asuu Hatanpäällä.

Työjaoston jäsen.

Varapuheenjohtaja

Tarja Jokinen
puhelin 0405606711
[email protected]

Tarja Jokinen aloitti vanhusneuvoston puheenjohtajana tänä kesänä. Hän on varsinaiselta ammatiltaan sairaanhoitaja, mutta toimi uransa viime vaiheet Tampereen kaupungin apulaispormestarina, joka vastasi mm. kaupunkisuunnittelun ja joukkoliikenteen osa-alueista. Jokisella on myös pitkä kaupunginvaltuustoura takanaan.

Tarja Jokinen edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistys ETY:ä. Jokinen asuu Amurissa.

Työjaoston jäsen.

Marja Civill

[email protected]

Marja Civill on uusi vanhusneuvoston jäsen. Hän on syntynyt ja tehnyt työuransa Nokialla. Toimi Nokian kaupungin valtuustossa kaksi vaalikautta ja kaupunginhallituksessa sinä aikana 6 vuotta. Työskenteli perheyrityksen konttoripäällikkönä 46 vuotta, kunnes jäi eläkkeelle 66 vuotiaana.

Asunut Amurissa Tampereella v:sta 2001. Senioritoiminnassa v:sta 1998, Tampereen kansallisten senioreiden jäsen v:sta 2008, yhdistyksen puheenjohtajana vv 2018 - 2021. Harrastukset kulttuurin parista.

Kari Itkonen
puhelin 045 163 7456
kariveikko.itkonen(at)gmail.com

Kari Itkonen on eläkeläisaktiivi, joka on monessa mukana. Tänä vuonna tulee täyteen 50 vuotta erilaista vapaaehtois- ja järjestötoimintaa. Tämän johdosta Kari onkin "myöntänyt itselleen arvonimen Söör", mikä tarkoittaa: "savolainen osallissuusproffessöör", sillä hän on lähtöisin Kuopiosta, mutta tamperelaistunut pikkuhiljaa asuttuaan nyt neljäkymmentä vuotta Tampereella. Kari on Mansen Eläkkeensaajien varapuheenjohtaja.


Maire Kauhanen

puhelin 0451032320

[email protected]

Maire Kauhanen istuu neljättä kauttaan vanhusneuvostossa. Kauhanen jäi eläkkeelle Liikenneturvan kouluttajan tehtävistä. Hän asuu Kämmenniemessä ja edustaa vanhusneuvostossa Tampereen eläkeläisiä.


Tuula Kivimäki
puhelin 0500 779 244
tuula.kivimaki(at)gmail.com

Tuula Kivimäki on tehnyt elämäntyönsä niin lasten, nuorten, perheiden kuin vanhustenkin parissa. Eläkkeelle hän jäi kristillisen, loma- ja virkistyskeskusta ylläpitäneen järjestön toiminnanjohtajan tehtävistä.

Kivimäki on asunut vasta muutaman vuoden Tampereella, syntyjään hän on Karkusta. Kivimäki on ollut pitkään eläkeläisyhdistyksen puheenjohtaja ja yhdistystyö on muutenkin hänelle tuttua.

Kivimäki edustaa vanhusneuvostossa Kristillistä eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry:tä.

Reijo Laitinen

[email protected]

Reijo Laitinen edustaa vanhusneuvostossa Eläkeliittoa.

Kari Lindbom
puhelin 0505978791
[email protected]

Kari Lindbom vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Koivistonkylässä, myöhemmin asunut pääosin Hervannassa ja Teiskon Kolunkylässä. Nykyään Linnainmaalla.

Työuransa Lindbom teki aluksi monenlaisissa ravintolatöissä, 8,5 vuotta ja sitten taksin ratin takana, 39 vuotta, josta yrittäjänä liki 30 vuotta.

Vanhusten asiat on taksinkuljettajan näkökulmasta tulleet Lindbomille hyvinkin tutuksi. Harrastuksina verkkokalastus, kuorolaulu ja nykyään vesijuoksu. Lisäksi osallistuu tukilaulajana muistisairaiden lauluterapiaryhmän toimintaan.

Kuului 2012 valtuustokaudella terveyttä ja toimintakykyä lautakuntaan, nyt päättyneellä kaudella ollut rakennusjaoston jäsen. Lindbom edustaa vanhusneuvostossa perussuomalaisia.


Ilkka Salonen

Puhelin 0405255859

[email protected]

Ilkka Salonen on uusi vanhusneuvoston jäsen. Salonen on "paljasjalkainen" tamperelainen ja teki lähes 45-vuotisen työuransa taloushallinnon johtotehtävissä niin yksityisellä kuin kunnallisella sektorilla. Salonen asuu Jussinkylässä. Harrastuksena Salosella on yhdistystoiminta, asunto-osakeyhtiöiden hallitustoiminta, mökkeily ja penkkiurheilu.

Ilkka Salonen edustaa vanhusneuvostossa Tampereen kansallisia senioreita ja on myös seniorihallituksen jäsen.


Eero Portaankorva
puhelin 040 5652380

[email protected]

Eero Portaankorva työskenteli ennen eläkkeelle jäämistään rakennusteollisuudella työnjohtotehtävissä. Hänellä on taustaa STTK:laisista luottamustehtävistä. Portaankorva asuu keskustan alueella ja edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistystä.

Portaankorva on myös vanhusneuvoston korvat ja silmät järjestöedustamossa.


Taina Törmä

puhelin 0415178890

[email protected]

Taina Törmä on uusi vanhusneuvoston jäsen. Hän on toiminut vapaan sivistystyön tehtävissä eri puolilla maata, myös Tampereella Ahjolan kansalaisopiston päätoimisena opettajana ja työväenopistossa apulaisrehtorina. Hän jäi eläkkeelle Helsingin työväenopiston rehtorin virasta, jossa tehtävään kuului Helsingin vanhusneuvoston asiantuntijajäsenyys. Hän hoiti myös omien vanhempiensa asioita yhdessä sisarustensa kanssa niin Tampereella kuin Ylöjärvellä vanhempien elämän loppuvaiheessa. Taina on eläkkeellä, asuu Tesomalla ja harrastaa kirjoittamista, kulttuuria ja luontoa.

Taina Törmä edustaa vanhusneuvostossa vihreitä.


Oriveden edustaja

Irma Koskela

[email protected]

Irma Koskela on eläkkeellä oleva sosiaalityöntekijä ja psykoterapeutti. Hän on toiminut pitkään kunnallisissa luottamustehtävissä, mm. neljä kautta Oriveden kaupunginvaltuustossa, nyt varavaltuutettuna ja toista kautta elämänlaatulautakunnassa. Harrastuksina ovat teatteri ja laulaminen.

Hän on Oriveden vanhusneuvoston uusi puheenjohtaja, asuu Eräjärvellä ja edustaa Eräjärven Eläkeläisiä.


Järjestöt