Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Terveysasemien asiakasmaksut

Käynti terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla maksaa 18 vuotta täyttäneeltä 20,90 euroa.

  • Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa.
  • Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille eikä maksua peritä sotaveteraaneilta.
  • Sairaanhoitajan vastaanotolla käynnit ovat maksuttomia. Jos sairaanhoitajan vastaanoton yhteydessä konsultoidaan lääkäriä, peritään lääkärin vastaanoton maksu.
  • Opiskeluterveydenhuollon käynneistä peritään myös 20,90 euroa 18 vuotta täyttäneeltä.
  • Asiakasmaksujen maksukatto on 692 euroa. Seuranta-aika on kalenterivuosi. Kun maksukattoa kerryttäviä hoitokustannuksia on kertynyt tämän verran, ei hoidosta enää peritä maksuja kalenterivuoden aikana.

Terveysasemat eivät ota vastaan käteistä rahaa. Maksun voi hoitaa maksamalla yleisimmillä luotto- ja maksukorteilla. Visa Electron käy kaikissa toimipisteissä. Jos kortilla maksaminen ei onnistu, voi asiakas saada laskun postissa. Halutessaan asiakas voi saada laskun myös suoraan omaan verkkopankkiin. Verkkolaskua varten asiakkaan pitää tehdä omassa verkkopankissaan sopimus e-laskujen vastaanotosta.

Laskujen maksaminen käteisellä on mahdollista kaupungin kassapisteessä (Frenckellinaukio 2 B), joka toimii maksupisteenä kaikille Tampereen kaupungin laskuttamille laskuille.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä terveydenhuollon vastaanottoajasta tai palvelusta voidaan periä 18 vuotta täyttäneeltä 51,50 euroa. Maksu voidaan periä, vaikka itse palvelu olisi maksuton esim. hoitajan vastaanotto tai etänä suoritettava palvelu. Maksu peritään, jos aikaa tai palvelua ei peruuteta viimeistään vuorokautta aikaisemmin. Maksua ei peritä, jos peruuttamatta jättämiseen on hyväksyttävä syy.

Varatun ajan voit perua joko soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan (03 5657 0023) tai täyttämällä verkkolomakkeen:

Maksut todistuksista ja lausunnoista määräytyvät erikseen. Lääkärintodistuksen hinta riippuu todistuksen laajuudesta.


Terveysasemien ollessa kiinni on päivystys Ulkoinen linkkiTays Päivystys Acutassa . Acutassa yli 18-vuotiaalta peritään päivystysmaksu.