Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kaupunkitilat 24/7 käyttöön

ESITTELY

Tampereen kaupungilla on paljon tiloja, joita voi varata edullisesti harrastuksiin, tapahtumien järjestämiseen ja työskentelyyn. Tilojen varauskäytännöt kuitenkin vaihtelevat paljon. Kaupunkitilat 24/7 käyttöön -projektissa tehdään sopivien tilojen löytämisestä ja varaamisesta helppoa. Tavoitteena on avata julkiset tilat tehokkaammin kaupunkilaisten käyttöön.

Projektin toinen tavoite on selvittää, kuinka kaupungin työntekijöiden käyttämissä hallintorakennuksissa tilankäyttöä voisi tehostaa digitalisaation keinoin.

KOKEILUT

Varaamo-palvelu

Kokeilemme Varaamo-palvelua, jonka avulla voi helposti hallinnoida ja varata kaupunkitiloja. Pilotti tehdään yhteistyössä 6Aika-hankkeen ja Tampereen kaupunkiseudun kuntien kanssa.

Digitaalinen avain

Testaamme digitaalista avainta, joka toimii älypuhelimen BT/NFC-tunnisteen avulla. Testauksesta keräämme kokemuksia tulevaisuuden helppoa tilankäyttöä varten.

Mobiilityöpiste

Testaamme erilaisia USB-telakoita, joilla voitaisiin varustaa hallintorakennusten neuvotteluhuoneita ja mobiilityöpisteitä. Mobiilityöpiste tarkoittaa työpistettä, jota ei ole nimetty kenenkään käyttöön.

HYÖDYT

Tehokkaampi tilankäyttö

Kaupunkilaiset löytävät sopivia tiloja arjen tarpeisiinsa, eikä kaupungin tilat ole turhaan tyhjillään.

Tilajärjestelyjen avulla nykyinen hallintorakennusten toimistopinta-ala riittää, jolloin myöskään energiankulutus ei kasva.

Älykkäät rakennukset

Tilojen monipuolinen, joustava ja turvallinen käyttö onnistuu eri vuorokauden aikoina, myös silloin, kun kaupungin henkilökuntaa ei ole paikalla.

Tilojen käyttöastetta voidaan kehittää yhdessä tilojen käyttäjien kanssa.


OTA YHTEYTTÄ

Ohjelmapäällikkö
Mia Vaelma
puhelin +358408004634
sähköposti [email protected]