Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa bussilla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja sen käyttö on autoilijoille ilmaista.

Tampereen seudun joukkoliikenteen verkkosivuilla on lisätietoa ja opaskarttoja liityntäpysäköintialueista.

Niihaman liityntäpysäköintialue

Niihaman liityntäpysäköintipaikka sijaitsee Lahdentien ja Niihamankadun risteyksessä. Parkkialueelle mahtuu 70 henkilöautoa. Läheisellä bussipysäkillä on runsas vuorotarjonta niin aamu- kuin iltaruuhkankin aikaan. Kaikki pysäkin kautta liikennöivät bussit ajavat yliopistollisen sairaalan ohi. Ruuhka-aikana pysäkiltä liikennöidään muutaman minuutin välein.

Niihaman liityntäparkki avattiin syksyllä 2017. Lähiaikoina valmistuu liityntäpysäköintialue Kaukajärven Hankkioon Hyllilänkadulle.

kuva: Niihaman liityntäpysäköintialue
Niihaman liityntäpysäköintialue

Turtolan K-Citymarketin liityntäpysäköintialue

Turtolaan K-Citymarketin liityntäpysäköintialueella on tilaa 36 autolle. Liityntäpysäköintiin osoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueen itälaidalla, Martinpojankadun puolella, ja ne on merkitty liityntäpysäköinnistä kertovin opastusmerkein.

Liityntäpysäköintipaikan läheisyydessä on useita bussipysäkkejä, joilta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustan suuntaan. Liityntäpysäköintialue avattiin huhtikuussa 2018.

Koivistonkylän Prisman liityntäpysäköintialue

Liityntäpysäköintiä varten on varattu Koivistonkylän Prisman pysäköintialueelta 34 pysäköintiruutua, jotka ovat arkipäivisin klo 5–18 liityntäpysäköintiä tarvitsevien käytössä. Liityntäpysäköintipaikalta on lyhyt kävelymatka Ekankulman bussipysäkille, josta liikennöivät keskustan suuntaan bussilinjat 5, 35, 50, 52 ja 53. Prisman liityntäpysäköintialue avautui 1.6.2018.

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialue

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialueella on noin 70 paikkaa, jotka tunnistaa liityntäpysäköintipaikan merkistä. Paikat on varattu työpäivän mittaiseen pysäköintiin ja niissä on 12h-aikarajoitus. Lähipysäkeiltä kulkevat joukkoliikenteen bussit 5, 11B ja 33. Liityntäpysäköintialue avattiin 17.9.2018.