Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Talvipyöräily

Kävelyn ja pyöräilyn tyytyväisyyskyselyn 2016 mukaan kolmannes tamperelaisista pyöräilee viikoittain talvella. Pyöräilijän oikeanlainen varustus ja väylien laadukas kunnossapito takaavat sujuvan ja turvallisen liikkumisen ympärivuotisesti.

Talvipyöräilijä Puutarhakadulla

Pyöräteiden talvikunnossapito

Pyöräilyn pääreittien talvikunnossapitoluokat ovat A+ ja A. A+-luokkaan kuuluvat seudulliset ja muut pääreitit, jotka toimivat merkittävinä työmatkapyöräilyreitteinä. Nämä reitit aurataan aamulla kello 7. A+ ja A-luokan talvikunnossapito alkaa, kun irtolunta on 3 cm. Lumisateen jatkuessa pitkään, reittejä aurataan myös lumisateen aikana, kun lunta on kertynyt 3 cm.

B-luokan väyliä aletaan aurata, kun väylällä on kuivaa irtolunta 5 cm ja A-luokan väylät on aurattu. Samaan kunnossapitoluokkaan kuuluvat väylät pyritään pitämään yhdenmukaisessa kunnossa.

Hämeensillan remontti muuttaa keskustan pyöräilyreittejä

Talvipyöräily Hämeenkadulla välillä Hatanpään valtatie - Keskustori on päättynyt Hämeensillan remontin takia. Opaskartassa on esitetty keskustassa käytössä olevat pyörätiet ja katuosuudet, jotka täydentävät pyöräilyverkkoa ja joilla pyöräillään ajoradalla. Lisäksi kartassa näytetään käytöstä poistetut pyörätiet. Pyöräily Hämeenkadun jalkakäytävillä ei ole enää sallittu kesäaikaankaan.

Aurat kartalla

Aurat kartalla-palvelussa esitetään Tampereen kaupungin aurojen ja työkoneiden kunnossapitotyöt lähituntien ajalta.

Vinkkejä talvipyöräilyyn

Liikenneturvan sivuilta löytyy vinkkejä ja ohjeita turvalliseen talvipyöräilyyn.