Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy. Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Raitiotien suunnittelu Hatanpään valtatiellä

Hatanpään valtatien raitiotien rakentamisen mahdollistava katusuunnitelma Hämeenkadun ja linja-autoaseman tonttiliittymän välille hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa tiistaina 8. lokakuuta 2019.

Kaupunginhallitus on päättänyt 23.4.2019 kokouksessaan, että raitiotiejärjestelmän laajentamiseen keskustasta etelän suuntaan varaudutaan teettämällä tarkentava suunnitelma Hatanpään valtatiestä välille Koskipuisto - Tampereen valtatie.

Tarkoitus on selvittää, onko mahdollista rakentaa Hatanpään valtatien aloitusosuus Hämeenkadulta etelään jo parhaillaan meneillään olevan raitiotien ensimmäisen vaiheen yhteydessä. Tällöin raitiotie valmistuisi koko keskusta-alueella yhdellä kertaa. Tavoitteena on, että raitiotien rakentamisesta Hatanpään valtatielle on mahdollista tehdä päätös kaupunginvaltuustossa loppuvuodesta 2019.


Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.