Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Sorin aukiolta Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy.

Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Läntisen raitiotieosuuden suunnitelmista voi antaa palautetta 28.8. saakka

Raitiotien Tampereen keskustasta länteen suuntautuvan osan 2 Pyynikintori–Lentävänniemi valmisteluaineistosta voi antaa palautetta 28.8. klo 12 saakka. Lausunnot pyydetään keskeisiltä viranomaistahoilta ja sidosryhmiltä. Kuntalaiset ja muut tahot voivat antaa palautetta aineistosta sähköisellä lomakkeella.

Raitiotien osan 1 suunnittelusta ja rakentamisesta vastannut Raitiotieallianssi on tehnyt osan 2 toteutussuunnitelman. Raitiotien osan 2 toteutukseen liittyy mahdollisuus rakentaa Enqvistinkadun osuus Lielahdessa.

Raitiotien vaikutusten arviointia on päivitetty osan 2 kannalta. Vaikutusarvioinnin mukaan läntinen raitiotieosuus parantaisi koko Pispalan kannaksen liikenteellistä toimivuutta. Myös rakentamisen aikaisia haittoja ja niiden lieventämistä käsitellään vaikutusten arvioinnissa.


Tiedotteet