Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Veneily

Kuva: Veneilyä Pyhäjärvellä

Ajankohtaista

Satamatoimisto on toistaiseksi suljettu

Satamatoimisto on toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi.

Lielahden veneiden telakointialue suljetaan 1.6.2021

Alue on siirtynyt Hiedanrannan kehitys Oy:n omistukseen ja alue on tyhjennettävä 1.6.2021 mennessä. Sen jälkeen Tampereen kaupunki joutuu hävittämään alueella olevat alukset ja irtaimiston.

Lielahden talvitelakointialueella olevien veneiden ja irtaimiston hävittäminen alkaa 12.7.2021

Tampereen kaupungin Lielahden (ns. Metsä-Serlan) veneiden talvisäilytys- ja veneiden takavarikointialueen toiminta on päättynyt 1.6.2021. Alueella olevat veneet, varusteet ja irtaimisto on alueella vastoin sopimusta ja katsotaan hylätyksi irtaimistoksi. Lisäksi alueella on takavarikoituja veneitä, joiden omistaja ei ole lunastanut venettään, joten takavarikoidut veneet ja irtaimisto katsotaan hylätyksi.

Tampereen kaupunki hävittää alueella olevat säilytettävät veneet, irtaimiston sekä takavarikoidut veneet sähköisellä huutokaupalla tai toimittamalle ne jätteenkäsittelylaitokselle. Huutokaupan aloittamisesta tiedotetaan erikseen. Hävittäminen aloitetaan 12.7.2021.

Veneiden tai irtaimiston omistaja voi lunastaa omaisuutensa tuntomerkkien ja omistusoikeuden perusteella sekä maksamalla säilytyskausien maksut sekä takavarikointikustannukset.

Lisätietoja antaa tarvittaessa
Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Veneiden telakointialueet Tampereella

Tampereen kaupungin edellytykset telakointialueiden sijoittamiseksi ovat kaupungin tiivistyessä rajalliset. Palveluita on kuitenkin lähiseudulla tarjolla. Telakointia ja talvitelakointia tarjoavat myös yksityiset toimijat.

Talvi- ja kesätelakointi -sivulta löydät tarkempia tietoja kaupungin telakointialueista ja yhteystietoja yksityisten toimijoiden palveluihin.

Venepaikkojen varaukset kesäkaudelle 2021

Uudelleenvarausjakso 29.3. - 18.4

Edellisen veneilykauden paikan voi varata uudelleen 29.3.2021 alkaen, asiakkaat saavat uudelleen varausjakson alkaessa muistutuksen sähköpostiinsa. Jos aiemman paikkansa haluaa säilyttää, on varaus tehtävä 18.4.2021 mennessä.

Yleinen varausjakso 26.4. klo 10.00 lähtien

Uusien venepaikkojen varaus avautuu 26.4.2021, tällöin asiakkaat voivat varata kaikkia vapaina olevia paikkoja.

Kesäkauden 2020 tapaan paikkojen uudelleenvaraus ja uudet venepaikat varataan sähköisen varauspalvelun kautta. Asiakas suorittaa varauksen yhteydessä venepaikkamaksun verkkomaksuna.

Venepaikka tulee varata ensisijaisesti venepaikkojen varauspalvelulla. Jos asiakas ei voi tehdä varausta varauspalvelussa, hän voi varata ja maksaa paikan Tampereen palvelupisteessä.

Palvelupisteessä asiakaspalvelija avustaa varauksen tekemisessä ensisijaisesti puhelimitse, mutta tarvittaessa asioida voi myös paikan päällä. Asioinnissa tulee huomioida koronatilanteesta johtuvat liikkumisrajoitukset ja suositukset (erityisesti riskiryhmät).

Halkoniemen sataman väylä Näsijärvelle on suljettu ainakin toukokuun 2021 loppuun saakka. Väylän sulkemisen vuoksi Halkoniemestä ei voi varata venepaikkaa.

Satamatoimisto

  • Valvoo merilain, meriteiden sääntöjen, satamajärjestyksen sekä satamia koskevien tariffien ja määräysten noudattamista kaupungin satama- ja veneranta-alueilla.
  • Huolehtii venepaikkojen ja rantojen puhtaana- ja kunnossapidosta.
  • Valvoo satama- ja turvalaitteiden kuntoa ja sijaintia.
  • Opastaa ja neuvoo kaikissa vesiliikenneasioissa
  • Huolehtii satama- ja venepaikkojen vuokralle antamisesta kesä-, talvi- ja korjauspaikoiksi.
  • Luo edellytyksiä veneilyn ja rantojen käytön parantamiseksi.
  • Satamatoimistolle ei kuulu uimarantojen eikä talviuintipaikkojen kunnossapito.

Yhteystiedot

Satamatoimisto
33180 Tampere

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168

Venepaikat, venepaikkojen vuokraus
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168

Huoltoryhmä, päivystys, vikailmoitukset, kunnossapito
sähköposti [email protected]
puhelin 040 158 8706
puhelin 040 158 8907

Facebook-logo.