Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Nuorisovaltuustovaalit

Tampereen nuorisovaltuusto valitaan kaupunginlaajuisissa nuorisovaltuustovaaleissa kahden vuoden välein. Nuorisovaltuustoon valitaan 30 jäsentä ja 10 varajäsentä. Seuraavat nuorisovaltuustovaalit järjestetään vuoden 2022 marraskuussa. Nuorisovaltuusto vaikuttaa nuorille tärkeisiin asioihin Tampereella ja nuorisovaltuutetut valvovat nuorten etuja sekä parantavat nuorison asemaa. Tule sinäkin mukaan vaikuttamaan kotikaupunkisi asioihin Nuorisovaltuustossa!

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään sähköisesti jokaisessa Tampereen yläkoulussa ja toisen asteen oppilaitoksessa. Koulu antaa oppilaille ja opiskelijoille kertakäyttökoodit, joiden avulla pääsee äänestämään sähköisesti. Koodin avulla voit äänestää myös kouluajan ulkopuolella, kun pyydät kertakäyttöisen koodin ensin omalta opettajaltasi, ryhmän- tai luokan ohjaajaltasi esimerkiksi Wilmassa.

Äänioikeus nuorisovaltuustovaaleissa on kaikilla tampereella asuvilla tai opiskelevilla 13-20-vuotiailla sekä 12-vuotiailla, jotka ovat aloittaneet seitsemännen luokka-asteen opinnot. Ehdokkaisiin on mahdollista tutustua kouluista myöhemmin löydettävien ehdokasjulisteiden sekä julkaistavan vaalikoneen avulla. Ehdolla asettautuminen nuorisovaltuustoon alkaa vuoden 2022 syyskuussa. Lisätietoja vaaleista ja ehdolle asettautumisesta julkaistaan myöhemmin.

Nuorisovaltuusto järjestää kaikille ehdokkuudesta kiinnostuneille ja ehdokkaaksi ilmoittautuneille Nuva-infoja, jossa kerrotaan kaikki olennainen sekä tärkeä tieto nuorisovaltuustotoiminnasta.