Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Oma harjoittelu

Tampereella toimii lukuisia urheilu- ja liikuntaseuroja, jotka tarjoavat harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Selaile Liikuntaseurojen yhteystiedot -sivua, ja löydä itsellesi uusi harrastus!

Mikäli harrastukseen lähteminen tuntuu syystä tai toisesta vaikealta, liikuntaluotsi auttaa. Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia henkilöitä, jotka lähtevät seuraksi vaikkapa lenkille. Lue lisää Liikuntaluotsit-sivulta.

Kaipaatko tukea liikuntaharrastuksen aloittamiseen? Onko esimerkiksi sairauden jälkeen vaikea löytää uusia liikuntatapoja? Liikuntaneuvojalta saat vinkkejä yksilöllisiin tarpeisiin, motivaation löytämiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Ota rohkeasti yhteyttä, lisätiedot löytyvät Liikuntaneuvonta-sivulta.

Lojuuko jättipallo olohuoneesi nurkassa, etkä tiedä mitä sillä voisi tehdä? Vinkkejä oman kunnon kohottamiseen -sivulta saat ohjeita jumppapallolle. Sivulta löytyy muitakin hyviä vinkkejä oman terveyden ylläpitämiseksi.

Pyöräilyä

Pyöräilijöitä Hämeenpuistossa

Tampereella voi pyörän selässä tutustua kaupunkiin helposti ja nopeasti. Kulttuurikohteet, pyöräretket, uimarannat ja muut kohteet ovat helposti pyöräillen tavoitettavissa. Kaupunkipyöriä voi vuokrata esim. Keskustorilta Juvenes Kioski Centreltä.

Tutustu pyöräilymahdollisuuksiin Ulkoinen linkkiVisit Tampere -sivulta. Pyöräilykartat löytyvät kaupungin Reitit ja kartat -sivulta.

Juoksu

Osallistu lauantaisin Parkrun-tapahtumaan! Viiden kilometrin rata on avoinna joka lauantai klo 9.30. Tapahtuman lähtö Ratinan edustalta, Laukonsillan kupeesta.

Ulkoinen linkkiRekisteröityminen Parkruniin Sivut ovat vain englanniksi

Kuntosalille

Kuntosali

Tampereella on kaikille avoimia uusia tai peruskorjattuja kuntosaleja Hervannan vapaa-aikakeskuksessa, Kaukajärven vapaa-aikatalossa, Nääshallissa, Tampereen uintikeskuksessa ja Tesoman uudessa jäähallissa.

Seurat

Liikkumaan seurassa?

Tampereen lukuisat urheilu- ja liikuntaseurat tarjoavat harrastumahdollisuuksia aikidosta yleisurheiluun.

Apua liikunnan aloittamiseen

Liikuntaluotsit kuntoilevat puistossa

Liikuntaluotsit auttavat liikunnan kipinän löytämisessä. He lähtevät seuraksi liikunnan pariin ja heidät löytää liikuntarymissä eri puolilta kaupunkia!

Liikuntaluotsit

Mikäli kaipaat vinkkejä ja ohjeita liikunnan aloittamiseen, liikuntanevojat ottavat vastaan terveysasemilla.

Liikuntaneuvonta

Yleisöluistelua

Koulukadun kentät talvella

Maksuttomia yleisöluisteluvuoroja on jäähalleilla sekä Koulukadun tekojäällä useita vuoroja viikossa. Ajantasaiset vuorot löytyvät Timmi-tilanvarausjärjestelmästä.

Ulkoinen linkkiHervannan jäähallin varaustilanne
Ulkoinen linkkiTesoman jäähallin varaustilanne
Ulkoinen linkkiKoulukadun kenttien varaustilanne