Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Rullalautailupaikat

Tampereen kaupunki ylläpitää neljää rullalautailupaikkaa. Ne sijaitsevat Iso-Vilusella, Kalevan Vapaa-ajanmaalla, Tesoman jäähallin paikoitusalueella ja Hallilassa Pehkusuonkadun varrella. Näistä Iso-Vilunen on kokonsa ja skeittirakenteiden puolesta varsinainen skeittipuisto ja kolme muuta ovat vaatimattomampia skeittipaikkoja, joissa on muutama rakenne tai väline. Keskustasta Kirjastonpuistosta, vanhan kirjastotalon läheltä, löytyy skeittikiviä. Ratinan sillan alta, Eteläpuiston puolelta löytyy skeittiramppi, joka on osa Eteläpuiston pop up -puistoa, Kesärantaa. Paikan ovat rakentaneet Kaarikoirat ry.

Kaarikoirien ylläpitämä Hiedanrannan skeittihalli avattiin elokuussa 2017. Hallin aukioloajoista ja toiminnasta saa tietoa sivulta Ulkoinen linkkiHiedanrannan skeittihallin Kenneli D.I.Y.:n Facebook-sivu Skeittihallin sisäpihalle avattiin kaikille avoin skeittirata syksyllä 2018.

Lisäksi Hallilan Pehkusuonpuistossa on yksityisen toimijan ylläpitämä rullalautailupaikka ja Vehmaisissa rullalautailuhalli ABEC.

Iso-Vilusen skeittipuisto

Iso-Vilusen skeittipuisto

Tampereen Iso-Vilusen betoniskeittipuisto valmistui vuoden 2014 lopulla, ja skeittailijoiden käytössä se on ollut keväästä 2015 lähtien. Se on Suomen ensimmäinen kansainvälisen kokoluokan skeittipaikka. Iso-Vilunen sijaitsee Viialan kaupunginosassa, Kaukajärven ja Messukylän lähistölla, Kangasalantien ja Valtatie 9:n risteyksen tuntumassa. Paikalle on hyvät liikenneyhteydet, ja sinne pääsee hyvin bussilla. Skeittipaikan vieressä sijaitsevat BMX- ja trialpolkupyöräradat.

Skeittialue on noin 1300 neliömetrin laajuinen, ja toimintoja on kaiken tasoisille ja ikäisille skeittailijoille. Paikka soveltuu skuuttaajille eli potkulautaulijoille sekä bmx-pyöräilijöille ja rullaluistelijoille. Skeittirata on yhtenäinen betoninen rakennelma, joka koostuu kaarevista muodoista ja altaista eli "pooleista". Isoin, noin kolme metriä syvä allas soveltuu edistyneille harrastajille. Poolin ympäriltä löytyy katumaisia rakenteita vasta-alkajille. Iso-Vilusella voi skeittailla pitkälle syksyyn hyvän valaistuksen ansiosta.

Skeittaillessa kannattaa huomioida turvallisuus kuten keliolosuhteet ja liukkaus. Asianmukaisten turvavarusteiden käyttö on suositeltavaa. Tarkasta alue ennen skeittausta.

Skeittipuiston katuosoite on Vilusen puistokatu 24. Autojen parkkipaikka sijaitsee Iso-Vilusen eteläosassa Vilusen puistokadun ja Santaharjuntien välisessä kulmauksessa. Skeittipaikan ja bmx-radan viereen ei saa pysäköidä autoja. Iso-Viluselle pääsee myös kävely- ja pyöräteitä, mm. Kangasalantieltä, Vilusentieltä ja Vilusen puistokadulta. Skeittipaikalle pääsee bussilla. Joukkoliikenteen sivuilta Ulkoinen linkkihttps://www.nysse.fi/ voi tarkistaa lähelle kulkevat bussit ja niiden aikataulut.

Rullalautailupuistot ja -paikat

Rullalautailupuistot ovat kooltaan yli 800 m² kokoisia alueita, joille on sijoitettu vähintään yhdeksän erilaista rullalautailua palvelevaa välinettä/rakennetta. Rullalautailupuistot sijaitsevat yleensä aluepuistoissa tai liikuntapalvelualueella.

Rullalautailupaikat ovat vähintään 400 m² kokoisia alueita, joilla on 1 - 9 rullalautailua palvelevaa välinettä/rakennetta. Paikat voivat sijaita aluepuistoissa tai väljissä kaupunginosapuistoissa, koulupihoilla tai muilla yleisillä alueilla.