Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Liikuntapaikat

Liikuntatapaikat ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Kuitenkin sisäliikuntatilojen ja palloilukenttien vuorot jaetaan pääsääntöisesti yhteisöjen käyttöön. Harrastusryhmät voivat hakea harjoitus- ja kilpailuvuoroja käyttövuorohakemuksella. Lisätietoja hakemusmenettelystä saa Käyttövuorojen haku ja varaus -sivulta tai ottamalla yhteyttä liikuntapalvelujen asiakaspalveluun .

Liikuntapaikkojen omilta sivuilta löydät tietoa liikuntapaikkojen aukioloajoista ja sijainneista sekä bussiyhteyksistä.


Koirat liikuntapaikoilla

Koira on yleisillä paikoilla pidettävä kytkettynä. Kytkettynäkään koiraa ei saa päästää yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, ellei se ole erikseen sallittu. Lisäksi koiran jätökset on kerättävä hoidetulla alueella. Keräämistä varten kannattaa ottaa mukaan pusseja tai keräin, jonka voi laittaa lähimpään yleiseen roska-astiaan. Lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkorangaistukseen. (Järjestyslaki 27.6.2003/612, 14 §)

Uimahallit

Uimahallit

Uimahallit ovat käyttäjien suuressa suosiossa ja halleja löytyy neljästä eri kaupunginosasta: Tesomalta, Hervannasta, Pyynikiltä sekä Kalevasta. Tampereen uintikeskus Kalevassa on kävijämäärältään Tampereen isoin uimahalli ja Suomen nykyaikaisin uimahalli. Uimahalleissa järjestetään lisäksi paljon muuta liikuntaa, kuten uimakouluja, vauvauinteja ja vesijumppia.

Tampereelta löytyy sisäliikuntatiloja lähes kaikkeen tarpeeseen. Palloiluhalleista isoimmissa pelataan korkeatasoisia sarjoja niin lento- kuin koripallossakin. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus on yleisurheilijoiden käytössä aina silloin kun halli ei ole messukäytössä. Nääshallissa on mahdollisuus nyrkkeilyn, painonnoston, useiden eri budolajien, pöytätenniksen, miekkailun ja muun sisäliikunnan harrastamiseen.


Myös ulkoliikuntaan on runsaasti mahdollisuuksia. Kesäisin järvien läheisyys antaa upeat mahdollisuudet vesiliikuntaan kuten uintiin, melontaan, veneilyyn ja souteluun. Ulkoilureitit houkuttelevat lenkkeilemään ja talvisin hyvinhoidettu latureitistö kutsuu nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Pallopelien ystävien käytössä on useita palloilukenttiä, joiden vuorot jaetaan pääosin seuroille, sekä tennis- ja beachvolleykenttiä. Tampereella sijaitsee myös Suomen hienoimmaksi mainittu skeittipuisto, Iso-Vilunen, sekä maailmanluokan mitat täyttävä frisbeegolfrata Alasjärvellä.

Kaupin urheilupuisto

Ulkoilijan paratiisi

Kaupin urheilupuistoon kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, 5 tenniskenttää, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata myös pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä. Talviaikaan ulkoilureitit muuttuvat hiihtoladuiksi ja jalkapallokentät toimivat hiihtostadionina.

Koronaohjeet

Suurennettuja koronaviruksia.

Korostamme jokaisen liikuntatilojen käyttäjän omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään.

Muista
- Hyvä käsi- ja yskimishygienia.
- Älä tule sairaana liikuntatiloihin.
- Pidä riittävä turvaväli.
- Vältä pukuhuoneiden käyttöä mahdollisuuksien mukaan, mutta mikäli pukuhuoneen käyttö on välttämätöntä, pyri toimimaan nopeasti. Ihanteellista olisi, jos salivuoron vaihtuessa uusi ryhmä tulee saliin ja edellinen ryhmä poistuu pukuhuoneeseen vasta sitten, kun pukuhuone on tyhjä.

Pysytään terveinä ja pidetään huoli toisistamme!