Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Valtakunnallinen soveltavan liikunnan kumppanuushanke, yhdenvertaisuus - osallisuus - kaikille avoimuus

Lenkkitossun kuva

Tampereen kaupunki on mukana Liikuntatieteellisen Seuran kolmivuotisessa liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeessa "Erityisliikunnanohjaaja – Kohti soveltavan liikunnan kehityskumppanuutta". Hanke on valtakunnallinen ja alkaa kesällä 2020. Tavoitteena on luoda uusia yhteistyöverkostoja ja vahvistaa soveltavan liikunnan asemaa eri sektoreilla kunnissa. Tampereen kaupungin lisäksi mukana on 8 muuta kuntaa.

Hankkeen tarkoituksena on tukea ja päivittää kuntien erityisliikunnanohjaajien työnkuvaa, jotta se vastaa paremmin tulevaisuuden haasteisiin. Tulevaisuudessa erityisliikunnanohjaajat toimisivat soveltavan liikunnan koordinaattoreina, inkluusion konsultteina ja kehityskumppaneina. Tavoitteena on, että hankkeen lopussa kunnissa on enemmän soveltavan liikunnan osaajia ja että toimintarajoitteisten määrä liikunta- ja urheilupalveluiden käyttäjissä on lisääntynyt. Erityisliikunnanohjaajat tukevat paikallisia yhdistyksiä, seuroja ja järjestöjä kaikille avoimen liikunnan järjestämisessä.

Soveltavan liikunnan kumppanuushankkeen kehityskumppanit

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa mukaan valikoitui monipuolinen joukko sekä urheiluseuroja että matalan kynnyksen liikuntaa järjestäviä yhdistyksiä sekä muita aiheeseen liittyviä toimijoita.

  • Uimaseura TaTU Tampere ry on huippu-uintiin keskittyvä 100-vuotias, menestynyt uimaseura. Huippu-uinnin lisäksi seuran toimintaan kuuluu kattava valikoima uimakouluja ja harrasteuinnin kursseja.
  • Tampereen Voimailuseura ry on perinteikäs nyrkkeilyn erikoisseura, jonka ohjelmaan on kuulunut jo yli 20 vuoden ajan suositut naisten ja miesten kuntonyrkkeilyryhmät.
  • Tampereen Sisu ry tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaiken tasoisille ja kaiken ikäisille harrastajille mm. telinevoimistelu, rytminen voimistelu, aerobic ja vapaa harjoittelu.
  • Mielen ry on mielen hyvinvoinnin vahva osaaja Suomessa. Yhdistyksen tavoitteena on edistää mielen hyvinvointia sekä luoda edellytyksiä mielenterveys- ja päihdetyötä tukeville palveluille sekä kokelu- ja kehittämishankkeille. Tampereella yhdistyksellä on toiminut Mielekästä liikunnan iloa -hanke.
  • Tampereen Pyrintö, vuoden urheiluseura 2020, on perustettu vuonna 1896. Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Tällä hetkellä seurassa on kahdeksan lajia: cheerleading, hiihto, koripallo, mäkihyppy, painonnosto, pikaluisteleu, suunnistus ja yleisurheilu.
  • MLL Tampereen osasto ry / monikulttuurinen ystävä ja perhetyö. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta tukee maahanmuuttajanaisten kotoutumista ja suomen kielen oppimista. Toiminnassa yhdistetään suomea puhuvia vapaaehtoisia naisia sekä maahanmuuttajataustaisia naisia ystäväpareiksi.
  • Varalan säätiö / Varalan Urheiluopisto on monipuolista liikunta-alan ammattikoulutusta antava urheiluopisto, jonka opintosuunnitelmassa on myös kaikille avoimen ja erityisliikunnan ohjaaminen sekä esim. liikuntatapahtumien järjestäminen.
  • Tampereen kaupunki, kasvatus- ja opetuspalvelut. Lupa liikkua ja harrastaa on Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluiden toimintakulttuuri, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia aina päiväkodista perusopetuksen loppuun asti.
Liikunnanohjaaja
Pia Heinonen
puhelin 050 345 1072
sähköposti [email protected]

Liikunnanohjaaja
Sari Helminen
puhelin 050 364 8627
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/soveltavaliikuntahanke.