Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Liikunta

Ajankohtaista

Tietoa liikuntatilojen käyttäjille

Kaikki ajanjaksolla 17.3. - 18.4.2021 olevat sisäliikuntavuorot perutaan kaupungin toimesta. Asiakkaiden tulee seurata em. ajanjakson jälkeen annettavia toimintaohjeita. Huippu-urheilun käytössä olevat vuorot laskutetaan.


Koronarajoitukset liikuntapaikoilla 17.3.– 18.4.2021

- Kaikki muu toiminta paitsi kilpa- ja huippu-urheilu on kielletty Tampereen kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa ja jäähalleissa. Kilpa- ja huippu-urheiluksi luetaan OKM:n ja Olympiakomitean linjaamat tasot.

- Aikuisten ryhmäliikunta sisä- ja ulkoliikunnassa on kielletty. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ajalla 8.3. - 18.4.2021 ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Kaikessa yksilöulkoliikunnassa noudatetaan yleisiä turvaohjeita.

- Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta on sallittua (erityisuimakorttilaiset) uimahalleissa erillisen aikataulun mukaisesti.

- Kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta (enemmän kuin yksi henkilö) sisätiloissa on tauolla 18.4.2021 asti.

- Lasten ja nuorten ulkoliikunta on sallittua OKM/THL turvaohjeistuksen mukaisesti (mm. kaikki harrastusmuodot toteutetaan siten, ettei lähikontakteja synny sekä peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä ja osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväli yli 12-vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa).

- Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

- Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella.


Tampereen kaupungin ohjeet ja tiedotteet liittyen koronavirukseen on koottu sivulle
www.tampere.fi/koronavirus

Lisätietoa Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja ajankohtaisista rajoituksista Ulkoinen linkkiPirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotussivulta .

Omatoiminen liikkuminen

kuva: pitkospuupolkua Kintulammin alueella

Tampereella on loistavat mahdollisuudet omatoimiseen liikkumiseen: ulkoilureittejä ja luontopolkuja, retkeilyalueita ja pyöräilyreittejä löytyy joka lähtöön.

Liikuntapaikat

Tampereen maauimala

Tampere on liikuntakaupunki. Siitä kertoo mm. huikea määrä erilaisia liikuntapaikkoja . Uimarannat , uimahallit , maauimala , jäähallit , kuntosalit , hiihtoladut ...Tutustu liikuntapaikkohin ja lähde liikkumaan!

Liikuntaryhmät

Kuva: Treenaavat naiset

Tarjolla on eri tasoisia liikuntaryhmiä kaiken ikäisille! Osallistu mukaan milloin vain, Kertamaksullisiin vesijumppiin ja kuntoryhmiin ei tarvitse ilmoittautua. Uimakoulujen ilmoittautumisajat löytyvät Uimakoulut -sivulta. Tule mukaan!

Kevät 2021

Kevätkauden 2021 liikuntatarjonta selattavassa muodossa. Huom! Ryhmiin on tullut joitakin muutoksia. Lisätietoa muutoksista sekä ryhmien hakuohjeet löytyvät Liikkeelle ryhmässä -sivulta.

Liikkuva Tampere

Liikkuva Tampere-lehden kansikuva

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere-julkaisu kokoaa ajankohtaiset uutiset terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen saralta. Lehti julkaistaan 2 - 4 kertaa vuodessa ja sitä on saatavilla ilmaiseksi mm. liikuntapaikoilta, terveysasemilta, kirjastoista sekä liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta, Tampereen stadionilta.

Liikuntapalvelujen asiakaspalvelu

Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5653 4300
Tampereen stadion
33100 Tampere
avoinna Asiointipiste maanantaisin suljettu. Ti–Pe klo 10–12 ja klo 14.30–15.45. Puhelinpalvelu: ma klo 12–15.45 ja ti–pe klo 8.30–15.45.

Poikkeavat aukioloajat
Suljettu
perjantai 23.4.
maanantai 17.5.
perjantai 4.6.
perjantai 6.8.
torstai - perjantai 19. - 20.8.
tiistai 31.8.
maanantai - torstai 20. - 23.12.

Suljetaan klo 14.30
perjantai 30.4.
keskiviikko 12.5.
torstai 24.6.
perjantai 23.7.
perjantai 5.11.
perjantai 31.12.


Harrastaminen

Lupa liikkua ja harrastaa

Lupa liikkua ja harrastaa on Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden toimintakulttuuri, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia aina päiväkodista perusopetuksen loppuun asti.

Tarjolla monenlaisia harrastusryhmiä, lue lisää Lupa liikkua ja harrastaa -sivulta.

Nuorten treenit

Nuorten ilmaiset treenit!

Nuorten treenit tarjoavat matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille nuorille. Nuorten treenien tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Katso syyskauden aikataulut:

Hae käyttövuoroa

Yläkoululaisia liikuntatunnilla

Liikuntapaikoille voi hakea käyttövuoroa joko vakiokäyttöön tai yksittäisiin vuoroihin. Vakiokäyttöön tarkoitettuja käyttövuoroja haetaan erillisinä hakuaikoina. Vuoroja voi hakea myös koulujen liikuntatiloihin sekä koulujen vuokrattaviin luokkatiloihin.

Hinnasto


Liikuntapaikkojen sekä nuorisotilojen hinnasto 1.1. - 31.12.2021.

Muualla verkossa

Facebook-logo.

Twitter-logo.

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelmasta järjestettiin tamperelaisille keskustelutilaisuus keskiviikkona 12.9.2018 ja tilaisuudessa esiteltiin mm. suunnitelmaluonnos.

Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma (pdf, 1.93 Mt) (pdf)