Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Vauvojen värikylpy

Ympäri Suomen mainetta niittänyttä Vauvojen värikylpy -toimintaa on tarjolla myös Tampereen museoissa. Tampereen kaupunki tarjoaa yhteistyössä lastenneuvoloiden ja museoiden kanssa vauvaperheille elämyksellistä kuvataidetoimintaa.

Menetelmä

Vauvojen värikylpy on Porin lastenkulttuurikeskuksessa kehitettyä vauvaperheille suunnattua kuvataidetoimintaa. Toiminta perustuu Värikylpy-metodiin, jonka keskeisiä toimintaperiaatteita ovat värien kokemuksellisuus ja elämyksellisyys, hetkessä oleminen, toimijalähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työskentely.

Vauvojen värikylpy -mallin lähtökohdat ja tavoitteet ovat:

  • vuorovaikutuksellinen toiminta aikuisen ja lapsen välillä
  • visuaalinen iloittelu ja visuaaliseen leikkiin innostaminen
  • perheiden taide- ja kulttuuriharrastusten tukeminen ja niihin innostaminen.

Työpajassa hyödynnetään laaja-alaisesti erilaisia virikemateriaaleja esimerkiksi kankaita, matonkuteita, palloja, saippuakuplia ja höyheniä.

Maalausmateriaalit valmistetaan elintarvikkeista, joten pajoissa maalaillaan esimerkiksi mustikkakiisselillä, aprikoosisoseella, kokonaisilla vadelmilla ja helmisuurimoilla. Värien geometriaa -kursseilla tutustutaan isompien lasten kanssa myös syömäkelvottomiin materiaaleihin.

Väripulahdukset - avoimet työpajat

Onko värikylpyily aivan uusi juttu? Aina silloin tällöin järjestemme yhden kerran kokeilupajoja, joissa voi tulla kokeilemaan ja tutustumaan värikylpytoimintaan. Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen.


Tietoa vanhemmille

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuessasi täytä kaavake huolellisesti. Erityisesti vauvan allergiat on tuotava ohjaajan tietoon ennen pajojen alkua.

Kurssin maksaminen:
Kurssin voi maksaa käteisellä tai kortilla Vapriikin infotiskille.

Työpajassa:

Juuri nyt! Työskentelyssä keskitytään hetkeen ja hetkessä pysähtymiseen. Lopputulos ei ole oleellinen, vaan päähuomio on tekemisessä ja hetkestä nauttimisesta.

Antaa mennä! Työskentely värien kanssa kannustaa vauvaa rohkeaan, ennakkoluulottomaan ja uteliaaseen kokeiluun, maailman tutkimiseen ja haltuunottoon.

Oikeus olla! Toimijalähtöinen työskentely pohjaa positiiviseen suhtautumiseen osallistujien yksilöllisyyteen. Osallistujalla on oikeus osallistua toimintaan omana itsenään yksilöllisen kasvun ja hetken mukaisesti.

Turvallisuus Vastuu käytettävistä materiaaleista ja pienen vauvan turvallisuudesta on aikuisella - sekä vanhemmilla että ohjaajalla.

Pukeutuminen Työskentely on sotkuista ja vauva tutkii materiaaleja koko kehollaan, mikä kannattaa ottaa huomioon sekä vauvan että vanhemman vaatetuksessa.

Työpajan jälkeen:

Peseytyminen Pajaan tulee ottaa mukaan pyyhe ja puhtaat vaatteet. Työpajatilojen läheisyydessä on pesu- ja wc-tilat.

Ilmoittautuminen

Värien matematiikkaa -kursseille ilmoittaudutaan sähköisellä e-lomakkeella. Joka kurssille mahtuu 8 vauvaa perheineen. Ilmoittautuminen on sitova ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Jos linkit eivät näy heti ilmoittautumisen alettua, päivitä sivu painamalla F5-näppäintä.

Ilmoittautumisajankohdat:

Värien matematiikkaa

Värien fysiikkaa

Värikylvyt Koukkuniemessä ja palvelukeskuksessa

RYHMÄ TÄYNNÄ!

TAITEN värikylpykurssien ollessa täynnä, tarkasta muiden kylpyjen tilanne kaupunkikulttuuriyksikön sivulta.

Lisätietoja osallistumisesta

Ohjaava museolehtori
Janina Ahlfors
puhelin 0400 376 580
sähköposti [email protected]