Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Näyttelyhaku

Kauunkikulttuuriyksikön näyttelyhaku vuodelle 2023 päättyy 31.3.2022. Haussa ovat mukana Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Haiharan taidekeskuksen Kartano ja Talli sekä Hiedanrannan Galleria Muuntotila.


Hakuohje

Lue hakuohjeet huolellisesti ja tutustu tilojen kuvauksiin. Hae vain sellaisia tiloja, joihin näyttelysi sopii. Liitä hakemukseen mukaan hakemustasi tukevaa aineistoa.

Vuoden 2023 näyttelyhakuun hyväksytään hakemukset, joiden postileima on 31.3.2022. Hakemuksia ei palauteta postitse. Ne ovat noudettavissa Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön toimistosta, Kulttuuritalo Laikusta. Näyttelyajan saaneille ilmoitetaan asiasta toukokuun aikana. Muille hakijoille pyritään ilmoittamaan päätöksestä pian tämän jälkeen.

Kaksi pohajpiirrustusta mitoilla.

Haiharan taidekeskus - Kartano ja Talli

Haiharan taidekeskus sijaitsee Kaukajärvellä Haiharan kartanoalueella, noin kymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Haiharassa on kaksi näyttelytilaa erillisissä rakennuksissa: Kartano ja Talli. Päärakennus Kartano on tarkoitettu ammattitaiteilijoiden näyttelyille. Talli on suunnattu ensisijaisesti opistoryhmille, yhdistyksille, taiteenharrastajille ja seuroille. Haiharan puistomaisiin ulkotiloihin voi myös suunnitella ympäristö- ja tilataideteoksia. Näyttelytoiminta keskittyy kesäkauteen, pääsääntöisesti toukokuulta syyskuuun puoliväliin.

Kartano

Kaikki päärakennuksen seinät ovat maalattua tapettia. Tiloissa on näyttelykiskot, joihin voi asentaa puuvilla- ja rautalankaa tai siimaa. Lisäksi seiniin voi naulata (pieniä) nauloja ja kattoon voi ripustaa koukkuja.

Talli

Tallin alakerran seinät ovat pääosin rapattua ja maalattua tiiliseinää, jota voi porata ja johon voi naulata myös isoja nauloja. Osa seinistä on maalattua kovalevyä. Näyttelytiloissa on kiskot, joihin voi asentaa teräsvaijerit. Kiskoissa voi käyttää myös valkoisia ripustimia, joihin voi asentaa puuvilla- ja rautalankaa tai siimaa. Kattoon tai tummiin kattopalkkeihin voi ripustaa koukkuja. Tallin yläkerran seinät ovat maalattua levyä, kiskot ja ripustustekniikka ovat samat kuin alakerrassa. Lisäksi seiniin voi naulata pieniä nauloja. Tilan pitkissä, viistoissa seinissä ripustuskorkeus on vain 150 cm. Näyttelytilan ullakkomainen tunnelma soveltuu erityisesti kolmiulotteisten teosten esittelyyn.

Kartanon ja Tallin näyttelyvuokra on 220 € viikolta (sisältää 24 % alv). Vuokrantaso vahvistetaan vuosittain. Näyttelyaikojen pituus voi vaihdella.


Pohjapiirrros Galleria- ja Studio-tiloista

Kulttuuritalo Laikku – Galleria ja Studio

Kulttuuritalo Laikku sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Keskustori 4. Laikussa on kaksi pääsymaksutonta näyttelytilaa, Galleria ja Studio. Galleria on avoin kaikenlaiselle näyttelytoiminnalle, ja se on ensisijaisesti varattu kolmannen sektorin toimijoille, opistoryhmille, yhdistyksille ja seuroille. Studio on varattu ammattitaiteilijoille ajankohtaisen ja uuden nykytaiteen esittelyyn.

Galleria

Gallerian pinta-ala on 226 m2 (11,7 m x 19,5 m). Tilassa on neljä liikutettavaa ripustusseinää (korkeus 2,80 m, leveys 3,30 m, syvyys 0,50 m) sekä ripustuskiskot pohjapiirrokseen merkityissä seinissä.

Studio

Studion pinta-ala on 96 m2 (11,9 m x 8,30 m). Studiossa on kaksi liikutettavaa ripustusseinää (korkeus 2,80 m, leveys 3,30 m, syvyys 0,50 m). Tila on mahdollista myös pimentää ja sopii erityisesti videotaiteen, mediataiteen sekä valotaiteen esittämiseen.

Näyttelyaika on noin 3 viikkoa, jonka lisäksi on ripustus- ja purkupäivät. Gallerian vuokra on 400 € näyttelyaikaa kohden. Vuokrantaso vahvistetaan vuosittain. Studio on maksuton tila, josta maksetaan näyttelypalkkio. Palkkiosumma vahvistetaan vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2021 palkkio on 500 € näyttelyaikaa kohden.


Gallerian pohjapiirros.

Galleria Muuntotila

Galleria Muuntotila sijaitsee Lielahden Kartanossa, tulevassa Hiedanrannan kaupunginosassa neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Muuntotila ovat tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Galleria Muuntotilan kahteen huoneeseen jakautuvan näyttelytilan pinta-ala on 32,5 m2 + 33,5 m2. Toisessa huoneessa sijaitsee valvojan työpiste ja toisessa käsikirjasto ja lukunurkka.

Teoksia varten galleriassa on STAS-ripustuskiskot, siimat ja koukut (kantokyky 4 kg ja 20 kg). Muuntotilan seiniin, kattoon ja lattiaan ei saa kiinnittää mitään. STAS-ripustuskiskoihin on mahdollista kiinnittää siihen kuuluvia lamppuja teosten valaisemiseksi. Huoneissa on loisteputkivalaisimet yleisvalona. Näytteilleasettajalla on käytössä 4 kappaletta veistosjalustoja (35 cm x 35 cm x 90 cm). Esitystekniikkaa ei ole tarjolla.

Näyttelyaika on noin 3 viikkoa, jonka lisäksi on ripustus- ja purkupäivät. Galleria Muuntotila on maksuton näyttelytila.


Näyttelyn järjestämiseen liittyviä käytäntöjä:

- Näytteilleasettaja hoitaa näyttelyn ripustamisen ja purkamisen.

- Näytteilleasettajan käytössä on rajoitettu määrä työkaluja, veistos- ja laitejalustoja sekä esityslaitteistoa.

- Näytteilleasettaja hoitaa teosten kuljetukset ja niihin mahdollisesti liittyvät vakuutukset ja muut kustannukset.

- Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö hoitaa näyttelytilan siivouksen ja näyttelyvalvonnan.

- Juliste ja sähköinen näyttelykutsu tehdään Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön graafisen ohjeistuksen mukaisesti.

- Näytteilleasettaja vastaa näyttelytiedotteen toteuttamisesta.

- Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö lähettää sähköisen näyttelykutsun ja -tiedotteen omien postituslistojensa mukaisesti.

- Näytteilleasettaja hoitaa avajaisjärjestelyt.

- Näytteilleasettaja laatii näyttelyä koskevan kirjallisen materiaalin (esimerkiksi teoslista ja ansioluettelo), jotka ovat tulostettavissa näyttelypisteessä.

- Näytteilleasettaja hoitaa teosmyynnin, myyntiprovisio on 10% (+alv 24%).


Täytä hakemuslomake huolellisesti. Liitä hakemukseen mukaan sitä tukevaa aineistoa, kuten ansioluettelo, näyttelysuunnitelma ja kuvaliite.

Lähetä hakemuslomake liitteineen sähköisesti:


Tai tulostettuna liitteineen:

Kulttuuritalo Laikku
"Näyttelyhaku"
Keskustori 4
33101 Tampere

Lisätietoja:
Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]