Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Museot ja muu kulttuuritarjonta

Avoinna olevat näyttelyt ja aukioloajat löytyvät toimipisteiden verkkosivuilta. Myös tiedot museoiden yhteydessä olevien ravintoloiden palveluista löytyvät verkkosivuilta.

Amurin työläismuseokortteli

Museokorttelissa on viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta sekä neljä piharakennusta. Alueelta löytyvät myös yleinen sauna, leipomo, suutarinverstas, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttarvikekauppa. Kahvila Amurin Helmessä voi piipahtaa ilman museokäyntiäkin.

Amurin työläismuseokortteli
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 6690
avoinna 2.6.–6.9. ti–su klo 10–18


Haiharan taidekeskus

Haiharan kartanorakennus

Kaukajärvellä sijaitseva Haiharan taidekeskus yhdistää vanhan kartanoympäristön ja nykytaiteen. Kesällä alueella voi tutustua taidenäyttelyihin, osallistua taidekursseille sekä seurata nukketeatteria ja Puistokonsertteja. Virvokkeita voi nauttia 200 vuotta vanhan väentuvan kahvikamarissa. Syys- ja kevätkautena tiloissa järjestetään konsertteja, luentoja ja muita tapahtumia. Kartanorakennus palvelee myös vuokrattavana kokous- ja juhlatilana.

Haiharan taidekeskus
puhelin 040 806 2330


Hiedanrannan kulttuuri

Hiedanrannassa

Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Alueella voi nauttia monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tulla tekemään ja luomaan uutta itse. Muuntautuvan Hiedanrannan kulttuuritoiminta on osa uuden kestävän kaupunginosan kehittämistä.


Kulttuuritalo Laikku

Galleria Emil Vanhassa kirjastotalossa

Kulttuuritalo Laikku toimii Vanhana kirjastotalona tunnetussa rakennuksessa ihmisten, taiteen ja tapahtumien paikkana. Laikussa on vaihtuvien näyttelyiden tilat Galleria sekä Studio ja alakerroksesta löytyy Lastenkulttuurikeskus Rulla. Laikussa toimii lisäksi muun muassa Kansainvälinen toimintakeskus, yhdistyksille tukipalveluja tarjoava Järjestöhautomo sekä Taiteen edistämiskeskus eli Taike.

Laikusta voi vuokrata myös edullisia kokoustiloja sekä nauttia lounasta ja suolaisia tai makeita herkkuja kahvila Laikussa.

Kulttuuritalo Laikku
puhelin 040 806 2330
avoinna ti–pe klo 9–21, la–su klo 10–18

HUOM!
Varmista Laikun aukioloajat kulttuuritalon omilta verkkosivuilta www.laikku.fi.Laikunlava

Laikunlava

Kaupunkilaisten oma kesäestradi sykkii tapahtumia toukokuusta alkusyksyyn aivan kaupungin sydämessä! Vilkkaimpana tapahtumakautena lavalla järjestetään ohjelmaa päivittäin. Tapahtumajärjestäjät voivat varata lavan käyttöönsä maksutta.

Laikunlava

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus. Rullassa lapset saavat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullassa on jatkuvasti esillä erilaisia lapsille suunnattuja näyttelyitä. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Sisäänpääsy on maksuton, ja ohjaaja on paikalla niin ryhmiä kuin yksittäisiä kävijöitäkin varten.

Lastenkulttuurikeskus Rulla


Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 on tamperelaisten harrastus- ja vapaa-ajanviettopaikka. Talo muovautuu eri-ikäisten käyttäjien tarpeisiin ja samat tilat muuntuvatkin päivän mittaan helposti toiminnoista toiseen. Aamuisin kokoustetaan, päivisin joogamammat jumppavat ja iltapäivisin alakoululaiset käynnistävät Ohjaamossa konsolipeliturnauksen. Ilta-aikaan talossa kokoontuu erilaisia järjestöjä, taideporukoita ja muun muassa kädentaidoista kiinnostuneita nuoria.

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Museo Milavida

Museo Milavidan näyttely

Tampereen uusimmassa museossa pääsee tutustumaan Nottbeckien perheen historiaan. Lisäksi museossa on aina esillä vaihtuva näyttely, jonka teemat käsittelevät muotia ja muotoilua. Milavidassa eli Näsilinnassa sijaitsevat myös museokahvila Cafe Milavida sekä Ravintola von Nottbeck.

Museo Milavida
puhelin 040 831 4054
avoinna ti–su klo 11–18

Muumimuseo

Muumimuseon Pyrstötähti-luonnos

Maailman ainoa Muumimuseo Tampere-talossa on kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäisiä muumiteoksia esittelevä taidemuseo. Museon kokoelmaan kuuluu noin 2 000 teosta, joista noin 800 on muumiaiheisia. Mukana on nelisenkymmentä Tuulikki Pietilän rakentamaa kolmiulotteista kuvaelmaa. Kokoelman helmi on sininen 2,5-metrinen muumitalo.

Muumimuseossa esitellään Tove Janssonin muumikirjojen maailmaa aivan uudella elämyksellisellä tavalla. Tampere-talon kaikki palvelut ovat museovieraidenkin käytössä.

Muumimuseo
sähköposti [email protected]
vaihde 03 243 4111 (Tampere-talon vaihde)
avoinna ti–su klo 10–17


Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin ylläpitämä taidemuseo, jonne on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin säätiön omistama suomalaisen ja ulkomaisen nykytaiteen kokoelma. Museon ensisijainen velvollisuus on hoitaa ja pitää näytteillä kokoelmaan kuuluvia teoksia, joita on tällä hetkellä noin 5 000. Näyttelyohjelmaan kuuluvat suomalaisen nykytaiteen esittelyt sekä korkeatasoiset kansainvälisen modernin ja nykytaiteen katselmukset.

Sara Hildénin taidemuseo
sähköposti [email protected]
vaihde 03 5654 3500 (ryhmä- ja opasvaraukset arkisin 9–16)
puhelin Asiakaspalvelu: 03 5654 3512


Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonia.

Tampere Filharmoniassa soittaa 97 muusikkoa. Orkesterin kotilava on Tampere-talon Isossa salissa, joka on viimeisten kausien aikana täyttynyt useana iltana myös uudesta yleisöstä. Sinfoniakonserttien lisäksi muusikoilla on oma Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarja, joka soi Tampere-talon Pienessä salissa kuukausittain. Tampere Filharmonia osallistuu vuosittain Tampereen Oopperan produktioihin ja Tampere-talon baletteihin.

Tampere Filharmonian ylikapellimestarina toimii nuori lahjakkuus Santtu-Matias Rouvali. Hän onnistuu löytämään orkesteristaan jatkuvasti uusia nyansseja.

Tampere Filharmonia
sähköposti [email protected]
vaihde 03 243 4111
Tampere-talo


Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo esittelee monipuolisesti taidehistoriallisia teemoja sekä nykytaiteen ilmiöitä Suomesta ja ulkomailta. Taidemuseo tunnetaan myös Vuoden nuori taiteilija -tapahtumasta. Kaupunkitilassa Taidemuseo järjestää näyttelyitä ja erilaisia kaupunkitaidetapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa. Taidemuseo vastaa Suomen toiseksi suurimmasta, n. 14 000 teoksen taidekokoelmasta.

Tampereen taidemuseo
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 3104
avoinna ti–to klo 9–17, pe–su klo 10–18


Tampere-talo

Tampere-talo

Tampere-talo on monipuolinen tapahtumien talo, jossa järjestetään vuosittain 700 erilaista konserttia, kongressia ja muuta tilaisuutta. Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tampere-talo
vaihde 03 243 4111


Teatterit

Teatteria lavalla

Tampere on Suomen teatteripääkaupunki. Tampereen teatterikesä -festivaali houkuttelee elokuisin, ja tarjolla on draamaa ja muita elämyksiä läpi vuoden useissa ammatti- ja harrastajateattereissa.


Työväenmuseo Werstas

Työväenmuseo Werstas

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän museo, joka toimii Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Werstaalle on vapaa pääsy. Työväenmuseon pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden lisäksi esillä ovat Teollisuusmuseo ja Höyrykonemuseo. Aikaansa seuraava näyttelytarjonta painottaa teollistuneen ajan ja kansalaisyhteiskunnan historiaa. Työväenmuseo Werstas vastaa myös Hämeenpuistossa sijaitsevan Lenin-museon toiminnasta.

Työväenmuseo Werstas
sähköposti [email protected]
puhelin 010 420 9220
avoinna ti–su klo 11–18, muina aikoina sopimuksesta


Vapriikki

Museokeskus Vapriikki

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Tampereen luonnontieteellinen museo, Mediamuseo Rupriikki, Tampereen kivimuseo, Suomen Pelimuseo, Postimuseo ja Suomen Jääkiekkomuseo. Asiakkaita palvelevat museokauppa sekä ravintola Valssi.

Museokeskus Vapriikki
puhelin 03 5656 6966
avoinna ti–su klo 10–18