Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Monikulttuurinen toiminta

Tampere on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki. Monikulttuurisen toiminnan tavoitteena on kulttuurien välisen ymmärryksen ja kulttuurisen itseymmärryksen lisääminen sekä kulttuurivaihto. Maahanmuuttajayhdistyksiä tuetaan kulttuuriprojektien suunnittelussa ja toteutuksessa. Erityisryhmille, kuten osalle maahanmuuttajanaisia sekä turvapaikanhakijoille, järjestetään erillistapahtumia, joita suunnitellaan yhdessä alan asiantuntijoiden ja 3. sektorin toimijoiden kanssa.

Monikulttuurinen museo

Museot tarjoavat maahanmuuttajille erinomaisen tilaisuuden tutustua uuden kotikaupungin kulttuuriin ja historiaan. Ne ovat myös oppimisympäristöjä, joihin retkeilemme löytääksemme uusia itseilmaisun muotoja. Monikulttuurista museotoimintaa järjestää mm. kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Turvapaikanhakijoiden tukena

Kaupunkiklttuuriyksikkö ja museot työskentelevät turvapaikanhakijoiden kanssa tutustuttaen heitä suomalaisuuteen, kansalaistaitoihin ja Tampereen paikalliskulttuuriin. Tapahtumia ja toimintaa järjestettään yhdessä eri toimijoiden kanssa. Voit halutessasi vaikuttaa ja osallistua sisältöjen tuottamiseen. Ota yhteyttä.

Kaupunkikulttuuriyksikön yhteyshenkilö
Kulttuurituottaja
Hanna Martinpuro
puhelin 040 806 2468
sähköposti [email protected]

Residenssitoiminta

Tampereella työskentelee vuoden mittaan useita ulkomaisia taiteilijoita ja kirjailijoita kaupungin residenssivaihdossa. Lisäksi Tampereen kaupungilla on taitelijavaihtosopimuksia, joiden kautta pirkanmaalaiset taiteijat voivat hakeutua residenssiin ulkomaille.

Tutustu

Monikulttuurisia järjestöjä Tampereella

Välineitä vaikuttavaan yhdistystoimintaan

Kaipaatko välineitä yhdistyksen taloudenpitoon tai tiedottamiseen? Kulttuuripalvelut ja Järjestöhautomo järjestävät Tampereella yhdistyskoulutuksia, jotka ovat suunnattu erityisesti maahanmuuttajien järjestöille.

Lisätiedot

Johtava koordinaattori
Maris Reinson
puhelin 050 372 7904
sähköposti [email protected]

Kulttuurituottaja
Hanna Martinpuro
puhelin 040 806 2468
sähköposti [email protected]

MOMU -Monikulttuurisia museopalveluja
Viestintäsuunnittelija
Eeva Kaura
puhelin 040 531 5048
sähköposti [email protected]

Tampere-Maja Tartossa

Tampere Maja on Tampereen ja Tarton kaupunkien kulttuuri- ja yhteistyökeskus sekä majatalo. Se edistää kaupunkien välistä kulttuuritoimintaa, järjestää kulttuuritapahtumia ja vuokraa tiloja.