Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ryhmille

Kaupunki tarjoaa lapsiryhmille paljon erilaisia mahdollisuuksia kulttuurista nauttimiseen. Koulut, päiväkotiryhmät, eskarit, kerhot ja muut lapsiryhmät voivat lähteä yhdessä museovierailulle, tutustua Rullan näyttelyihin tai tilata kulttuuriaineistoja omiin tiloihin.


Kouluryhmät mukaan Taidekaareen

Taidekaari on Tampereen oma kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa koulujen oppilaille mahdollisuuden tutustua vuosittain eri taiteenaloihin kokemalla ja tekemällä. Museo- ja teatterivierailut sekä muut kulttuuriretket nivoutuvat yhteen työpajojen kanssa monipuolisiksi kokonaisuuksiksi. Kouluryhmät voivat osallistua Taidekaaren maksutta.


Retkelle museoon

Tampereen museot toivottavat kaikki lapsiryhmät tervetulleiksi museovierailulle. Näyttelyihin järjestetään mahdollisuuksien mukaan ilmaisia opastuksia ja tehtäväpaketteja, joiden avulla näyttelyiden teemoihin voi tutustua syvemmin joko museokäynnillä tai vierailun jälkeen. Lue lisää museoiden omilta sivuilta.


Kurkista Lastenkulttuurikeskus Rullaan

Lastenkulttuurikeskus Rullassa järjestetään vaihtuvia lapsille suunnattuja toiminnallisia ja moniaistisia näyttelyitä. Rulla on muuttanut takaisin Kulttuuritalo Laikun ensimmäiseen kerrokseen (Keskustori 4) elokuussa 2021. Tervetuloa vierailulle!

Tunnin mittaisilla kierroksilla päiväkoti-, koulu- ja eskariryhmät tutustuvat näyttelyyn ohjaajan opastuksella maksutta. Ennakkoilmoittautuminen alla olevan linkin kautta.


Lainaa kiertävä lastenkulttuuripaketti

Kiertävien lastenkulttuuripakettien avulla koulu- ja päiväkotiryhmät voivat tehdä omatoimisen matkan taiteen maailmaan. Paketit voi varata maksutta käyttöönsä Lastenkulttuurikeskus Rullasta. Lainaaja vastaa itse paketin noudosta ja palauttamisesta. Matka-arkun kokoisessa paketissa tulevat mukana kaikki taidematkaan tarvittavat ohjeet ja välineet. Tällä hetkellä lainattavissa on:

  • Kuninkaallisuutesti
  • Tanssimatka
  • Musiikkimatka
  • Sirkuspaketti
  • Aikamatka Suomessa -draamalaukku
  • Ääniä etsimässä -ääniseikkailupaketti

Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 kutsuu kädentaitopajoihin

Monitoimitalo 13:n kädentaitojen kerroksesta on mahdollista varata ryhmäaikoja. Ryhmäajat on tarkoitettu esikoululaisille ja muille 7–29-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmille. Ryhmävuoroja on torstaisin ja perjantaisin klo 9–11 ja 12.30–14.30. Kaksituntisessa työpajassa nuorten ryhmät voivat halutessaan valmistaa grafiikkakasseja, koristella kuvakehyksiä tai tehdä hedelmäterrakotta-ruukkuja. Lisäksi on mahdollista tehdä vapaavalintaisia keramiikkatöitä tai tuunata vaikkapa omat tennarit syysväreihin.


Toimintaa ja taidehetkiä menetelmäoppaiden avulla

Tampere on aktiivisesti mukana Suomen lastenkulttuurikeskusten liitossa. Liiton jäsenet ovat laatineet useita innovatiivisia taidekasvatusmenetelmiä eri taiteenaloilta. Menetelmäoppaan avulla taidekasvattaja, opettaja tai ohjaaja voi toteuttaa uudenlaisen työpajan, toimintatavan tai taidehetken lasten tai nuorten kanssa. Oppaita löytyy niin sirkukseen, musiikkiin, draamaan kuin kädentaitoihin ja sarjakuviin.