Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Kaikukorttia kokeillaan Tampereella vuosina 2021–2022. Tämän jälkeen Kaikukortista on tarkoitus tehdä pysyvä käytäntö.

Kaikukortin logo.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, joilla on asiakkuus korttia jakavassa sosiaalipalvelussa tai muun korttia jakavan tahon piirissä.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoon, teatteriin, festivaaleille tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kaikukortit ovat voimassa vuoden 2022 eli pilotin loppuun asti. Uuden Kaikukortin myöntäminen edellyttää, että tilanteesi on pysynyt samana ja asiakkuutesi jakajatahoon on edelleen voimassa.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos
- sinulla on asiakkuus Tampereen aikuissosiaalityössä tai olet asiakkaana sellaisen toimijan palvelussa, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
- ja olet vähintään 16-vuotias ja kotipaikkakuntasi on Tampere.

Kokeilun vuoksi Kaikukortin kohderyhmä on rajattu.

Mistä voit saada Kaikukortin?

Sivun alaosassa on lista Kaikukortin jakajista Tampereella. Saat Kaikukortin, jos sinulla on asiakkuus tai olet asiakkaana jossakin näistä paikoista. Voit saada Kaikukortin asiakaskäyntisi yhteydessä. Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Tampereella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Tampereen Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä parikymmentä kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Huomioithan, että Kaikukortti käy ainoastaan alla luetelluissa toimipaikoissa.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Miten hankit pääsylipun Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyynnistä joko käymällä, soittamalla tai sähköpostilla. Lippua varatessasi kerro Kaikukorttisi numero ja lunastaessasi näytä Kaikukortti. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Tampereen kulttuuritoimijoiden liput hankitaan suoraan toimijalta niin, ettet joudu maksamaan palvelumaksua. Jos hankit lipun toisen kaupungin kulttuurikohteeseen Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. 

Kaikukortti-pääsylippuja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaan

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan. Henkilökunta pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja mahdollisesti myös henkilötodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan. Tarkista kulttuurikohteen sivuilta, onko heillä jotain rajoituksia lasten määrän suhteen (paikkoja voi olla rajoitetusti).

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, joilla on Kaikukortti. Lisäksi työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja tiukassa rahatilanteessa oleville alle 16-vuotiaille asiakkailleen maksuttomat pääsyliput silloin, kun hän järjestää heille pienryhmäkäynnin. Alle 16-vuotiailla asiakkailla ei ole omia Kaikukortteja, sillä Kaikukortin ikäraja on 16 vuotta.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän kanssa tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kysy lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukorttia käyttävän asiakkaan saattaja, opas tai avustaja saa maksuttoman pääsylipun. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.

Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen pääsylipun samalla kuin itselleen. 


Kaikukortin kulttuurikohteet Tampereella

Kaikukortin jakajat Tampereella

Aikuissosiaalityö

Sosiaalipalvelujen neuvonta: p. 03 5657 0200 (klo 9-15)
Sarviksen palvelupiste
Hervannan palvelupiste
Linnainmaan palvelupiste
Tesoman palvelupiste
Lapsiperheiden aikuissosiaalityö p. 040 564 9151 (ma-ti, to-pe klo 9-11)
Kototori
Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut
Gerontologinen sosiaalityö

Työllisyyspalvelut

Ohjaamo Tampere
Kuntouttava työtoiminta

Mielen ry

Avoin Paja Inspis
Mielen Avoin Opisto
Työpajat
Kiehelänhovi
Iideshovi

Tampereen A-Kilta ry

Etna-työ
Kartanotupa

Nauha ry

Kuntouttava työtoiminta
Vertais- ja vapaaehtoistoiminta
Asumispalvelut
Etsivä nuorisotyö
Työtoiminta

Setlementti Tampere ry

Miesten Kansalaistalo Mattila
Naistari
NEO – OmaPolku
Wihreä Puu

Mennään yhdessä!

Haluaisitko lähteä käymään konsertissa, teatterissa tai vaikka museossa, mutta et halua lähteä sinne yksin? Tampereen kaupungin kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka lähtevät maksutta seuraksi ja tueksi kulttuurikohteisiin. Jos haluat luotsin kaveriksesi, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

Ota yhteyttä Tampereen kaupungin luotsivälitykseen sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numeroon 040 806 3910. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10-12.

Kerro, mihin tapahtumaan tai kohteeseen haluaisit lähteä. Voit myös kysyä vinkkiä minne mennä.

Sinulle etsitään vapaaehtoinen kulttuuriluotsi kaveriksi. Tarvittaessa luotsipäivystyksestä varataan teille liput tapahtumaan. Vapaaehtoisen lippu on maksuton.

Luotsipäivystyksestä vahvistetaan sinulle, minkä niminen luotsi sinulle on tulossa kaveriksi ja missä tapaatte luotsin kanssa.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä valtakunnallisesti. Kaikukortilla voikin osallistua myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjontaan. Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat paikkakunnat ja niiden kulttuuritarjonnan näet tarkemmin Kaikukortin nettisivuilla.

Suomen Kansallisgalleria tarjoaa Kaikukortti-asiakkaille vapaan sisäänpääsyn Kansallisgallerian museoihin eli Ateneumin taidemuseoon, Nykytaiteen museo Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon Helsingissä.


Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu on osa Kulttuuria kaikille -palvelua, joka kehittää Kaikukorttia valtakunnallisesti. Kaikukorttia on kehitetty Kaikukortti kaikuu -hankkeessa (11/2017–12/2020).

OTA YHTEYTTÄ

Ota ensisijaisesti yhteyttä: [email protected]

Lisätietoja Kaikukortista kulttuurin osalta
Koordinaattori
Anne Ruusuvuori
puhelin 040 353 2497
sähköposti [email protected]

Lisätietoja Kaikukortista sote-palveluiden osalta
Kehittäjäsosiaalityontekijä
Elina Perkiö
puhelin 044 481 1086
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/kaikukortti