Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Eläkkeelle - oletko vai elätkö?

Oletko miettinyt, eläksääki?

Oletko suunnitellut vanhuuttasi, miten panostat itseesi, miten sinulla on aikaa elää ja nauttia? Miten tämä voi olla mahtavin ikä!

Elätkö vai oletko -kampanjan tavoitteena on tuoda vahvasti esiin se tosiseikka, että Tampereella ei tarvitse jäädä kotiin vaan tekemistä löytyy jokaiselle.

Facebook-logo.

Apua eläkkeelle jäämisen suunnitteluun

Elämän puu -juliste

Elämän puu on julistekoossa oleva oman elämäsi tavoitetaulu. Voit käyttää sitä sanoittamaan toiveitasi ja unelmiasi ja suunnitella sen avulla niin huomista kuin tulevia eläkepäiviäkin. Elämän puu on myös Tampereella kotihoidon ja asumispalveluiden käytössä oleva työväline jolla syvennetään asiakassuhdetta. Elämän puu on soveltuva eri ikäisten henkilöiden käyttöön eri elämäntilanteissa.

Elämän puu -julisteeseen kirjataan ikäihmiselle tärkeitä asioita, mieltymyksiä ja elämän vaiheita, jotta ne tulevat huomioiduksi ikäihmisen hoidossa.
Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset sivulle, jossa voit täyttää Elämän puu -julisteen joko sähköisenä lomakkeena tai tulostaa käsin täytettävän version.

Linkit ja vinkit

Kaipaatko liikuntaa?

Oletko valmistautunut eläkkeelle jäämiseen?

Lähetä

Kampanjan lähtökohdista

Tampereella kysytään nyt elätkö vai oletko, eli tamperelaisittain "Eläksää?" Ikäihmisten parissa työtä tehneet tapaavat valtavasti erilaisia ihmisiä ja elämäntarinoita, joiden kautta eläkeiän jälkeinen elämä näyttäytyy monen kirjavana elämännäyttämönä eri sukupolvien edustajien kautta, joista jotkut tarinat ovat onnekkaampia, värikkäämpiä ja onnistuneimpia kuin toiset. Voidaan sanoa, että toisten ikäihmisten elämä on aktiivista tekemistä ja toisten olemista. Olemme pohtineet miten hyvä vanhuus rakennetaan ja miten varmistetaan onnistuneen elämänvaiheen toteutuminen? Kampanja kannustaa tämän elämänvaiheen suunnitteluun ja siitä puhumiseen. Ennaltaehkäisyn näkökulmasta juuri eläköityminen on ratkaiseva vaihe ihmisen elämässä. Aina se ei tapahdu suunnitellusti eikä odotetusti vaan työelämän vaikutuksesta siirtymät ovat monenlaisia. Eri vaihtoehtoja on silloin hyvä olla olemassa.

Tähän muutokseen haluamme tarjota ajateltavaa ja konkreettisia toimenpiteitä sekä kohdejoukolle kuin toimijoille eri sektoreilla.

Lisätiedot
Suunnittelija
Pilvi Nissilä
puhelin 040 728 7282
sähköposti [email protected]