Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Alueellinen kehittämistehtävä – Kulttuuri ja taide virtaa

Alueellinen kehittämistehtävä Kulttuuri ja taide virtaa toteutetaan vuosina 2021–2022 yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa. Kehittämistehtävän tavoitteena on luoda maakunnallinen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja osaamista edistävä välittäjämalli sekä sitä tukeva verkkoalusta ja palvelutarjotin.

Verkkoalustalle kootaan tietoa avustuksista ja tarjolla olevista työskentely- ja esiintymistiloista sekä kehitetään näihin liittyvää neuvontapalvelua. Palvelutarjottimen tarkoituksena on edistää taidepalvelujen markkinointia, verkostojen luomista ja sitä kautta taiteilijoiden työllistymistä.

Kehittämistehtävän tavoitteena on myös kehittää kulttuuri- ja taidealan verkostotoimintaa ja kartoittaa taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden koulutustarpeita. Se vahvistaa omalta osaltaan kunnallisen kulttuurityön roolia välittäjäorganisaationa.

Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden ja Ylöjärven kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään mm. Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipisteen, paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuurin alueellisten kehittämistehtävien kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Pirkanmaan kuntien kulttuuritoiminnan alueellisen kehittämistehtävän toteuttamiseen 190 000 euron avustuksen.

Yhteystiedot
Projektipäällikkö
Anna Szalay
puhelin 044 481 1774
sähköposti [email protected]

Projektikoordinaattori
Lassi-Petri Peltoniemi
puhelin 044 430 9642
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/kulttuurijataidevirtaa