Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Verkkonäyttelyt

Etsitkö tietoa Tampereen historiasta tai erityisesti Tampereen teollisuushistoriasta? Silloin kannattaa tutkia Koskesta voimaa ja Akseli - Pirkanmaan teollisuushistoria -sivustoja.


Mitä ovatkaan Suomen neito, Veronkantaja, Eränkävijä ja Kauppias? Vastaus löytyy Tampereen julkiset veistokset ja monumentit -sivustosta. Muistolaatat ja muistomerkit -sivustosta taas saat runsaasti lisätietoa henkilöille ja tapahtumille omistettujen muistomerkkien taustoista.


Leipä Tampereella on verkkonäyttely tamperelaisesta leipäkulttuurista. Verkkonäyttelyssä on haastateltu tamperelaisia heidän suhteestaan leipään. Rievää vai ei?


Lyhyin videoin toteutettu Pitkältä tieltä -verkkonäyttely välittää tietoa vanhenemisesta taiteen kuvaamana, mutta vie myös tunnelmiin ja tuntemuksiin pilke ja kyynel silmäkulmassa. Näyttely tarjoaa lähtökohdan pohdintoihin omasta vanhenemisesta ja vanhuudesta.


Teiskolan kartanoelämä 1800–1900-lukujen taitteessa avautuu valokuvin Kartanon mailla -verkkonäyttelyssä. Näyttelyn kuvat on valikoitu Vapriikin kuva-arkistoon lahjoitetusta Axel Tammelanderin negatiivikokoelmasta, jossa on kaiken kaikkiaan noin 4000 kuvaa.