Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Maahanmuuttajan palvelut

Kirjasto on kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus

Kirjasto on tarkoitettu kaikille: lapsille, nuorille, naisille ja miehille.

Kirjastossa voit lukea ja hankkia tietoa, lainata, käyttää internettiä, viettää aikaa ja osallistua tapahtumiin. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua, vastaa kysymyksiin ja esittelee kirjastoa. Sinua palvellaan myös englanniksi.

Kirjoja, musiikkia, pelejä, videoita ja paljon muuta

Voit lainata kirjastosta kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia, tietokonepelejä ja kielikursseja. Kirjastossa on myös aineistoa suomen kielen opiskeluun.

Kirjastossa on kirjoja ja lehtiä monilla eri kielillä. Voit lukea lehtiä omalla kielelläsi myös kirjaston tietokoneilla.

Monikielinen kirjasto

Tampereen kaupunginkirjastossa on aineistoa yli sadalla eri kielellä. Lisäksi kirjasto saa Monikielisestä kirjastosta siirtokokoelmia. Kokoelmat ovat niillä kielillä, joita Tampereella on saatavilla niukasti.

Pääkirjasto Metson siirtokokoelmien kielet kesällä 2021: bulgaria, kurdi, somali, swahili ja turkki. Myös Hervannassa, Sampolassa ja Peltolammilla on siirtokokoelmia."

Monikielinen kirjasto tarjoaa aineistoa koko Suomeen eri kielillä. Monikielisen kirjaston kirjoja voi pyytää lainaksi oman kirjaston kautta. Kysy lisää kirjastosta.

Tampereen kaupunginkirjaston asiakkailta ei peritä kaukolainamaksua, jos tilaus kohdistuu Monikieliseen kirjastoon.

Ulkoinen linkkiMonikielisen kirjaston esite saatavilla 16 kielelle.

Kirjastossa voi käyttää tietokoneita ja etsiä tietoa

Kirjastossa voit käyttää tietokonetta, jossa on internet-yhteys. Tietotoreilla saat apua tietokoneen ja internetin käytössä. Tietokoneiden käyttö on maksutonta.

Miten saat kirjastokortin?

Tarvitset kirjastokortin, kun lainaat kirjoja tai käytät tietokonetta kirjastossa. Saat kirjastokortin, kun näytät henkilöllisyystodistuksen, jossa on valokuva. Alle 15-vuotias tarvitsee vanhemman tai huoltajan allekirjoituksen lomakkeeseen.

Kirjastokortti on maksuton. Kortti on henkilökohtainen. Älä anna kenenkään muun käyttää sitä.
Jos kortti katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Kirjastokorttiin saat oman tunnusluvun eli PIN-koodin. Tarvitset koodia, kun käytät lainausautomaattia tai tietokonetta tai kun varaat aineistoa internetissä.

Lainaus ja palautus

Laina-ajat ovat kaksi tai neljä viikkoa. Kun lainaat, saat kuitin. Kuitista näet, mikä on palautuspäivä eli eräpäivä. Jos haluat jatkaa laina-aikaa, voit uusia lainat. Jos palautat lainasi myöhässä, sinun täytyy maksaa myöhästymismaksu. Olet vastuussa lainoistasi.

Lainausoikeus on kaikilla, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä.

Kirjasto palvelee internetissä

Internetissä osoitteessa piki.verkkokirjasto.fi löydät tiedot Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmista. Voit etsiä kirjoja, musiikkia tai elokuvia tekijän, nimen, aiheen ja kielen mukaan. Internetissä voit itse uusia lainasi ja varata aineistoa.

Kun uusit tai varaat, tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin eli tunnusluvun. Aineiston varaaminen on maksutonta.

Kirjastoissa on tapahtumia ja muuta ohjelmaa

Kirjastoissa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Pienille lapsille on nukketeatteriesityksiä ja heille luetaan myös satuja kirjastoissa. Taidenäyttelyitä ja musiikkiesityksiä on usein.

Kirjasto-opastukset

Pääkirjaston palveluihin opastusta maahanmuuttajille voi tiedustella

Pääkirjaston tietopalveluosasto
sähköposti [email protected]
puhelin 040 670 1590

Muihin kaupunginkirjaston toimipaikkoihin voi esittelyaikoja ryhmälle tiedustella kunkin kirjaston johtajalta. Yhteystiedot kirjastojen sivuilta .

Linkkejä

Kielikahvilat kirjastoissa