Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Osallistuminen

Kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Pirkanmaan kirjoituskilpailun tarkoituksena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti.

Vuoden 2018 voittajat valittu

Pirkanmaan kirjoituskilpailun vuoden 2018 voittajat palkittiin pääkirjasto Metsossa 16. toukokuuta. Proosasarjan voiton vei Reetta Huttunen, joka vakuutti palkintolautakunnan myös runosarjallaan. Lyriikkasarjan voiton vei jo viime vuonna kunniamaininnoille yltänyt Maria Laakso. Kummankin sarjan voittajat palkittiin 1 000 euron rahapalkinnolla. Pääpalkintojen lisäksi jaettiin kunniamainintoja.

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun saapui tänä vuonna yhteensä 262 kilpailutyötä: proosasarjaan tekstejä tuli yhteensä 161 ja lyriikkasarjaan 101. Palkintolautakuntaan kuuluivat kirjailija Anneli Kanto, kulttuuritoimittaja Matti Kuusela, kirjailija Katja Kaukonen ja kirjailija Arto Lappi.

Palkitut 2018

Sarja A: Proosa

I palkinto
Reetta Huttunen, Mänttä
novellilla Erikoinen Allan

Kunniamaininnat
Paula Nissilä, Tampere
novellilla Eevan nahoissa

Kimmo Kristian Rajala, Tampere
novellilla Kengät

Pilke Salo, Tampere
novellilla Sirpaleiksi

Eeva Simola, Tampere
novellilla Puoliintumisaika

Myös seuraavien nimimerkkien töistä keskusteltiin: Onnenkeksi, Työmies, Ethernet, Alice Mudgarden, Aurora1, Tartuffe

Sarja B: Lyriikka

I palkinto
Maria Laakso, Tampere
runosarjalla Sorarunoja

Kunniamaininnat
Jan Berg, Tampere
runosarjalla Kiven sisält

Reetta Huttunen, Mänttä
runosarjalla Kiertoilmaisuja elävistä ja kuolleista, sairaalarunoja

Sanna-Erika Suorsa, Tampere
runosarjalla Ihmisiä arkea vasten

Myös seuraavien nimimerkkien töistä keskusteltiin:
Olvaliini, brucewil, Kaikuva, petit muse, halogeenisydän, Lacryma Christi


Tampereen kaupunginkirjaston viestintä
Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
puhelin 0400 581 510
sähköposti [email protected]

Viestintäsihteeri
Eva Kallioranta
puhelin 040 733 9277
sähköposti [email protected]

Kilpailusäännöt

Pirkanmaan kirjoituskilpailun säännöt

Kilpailun kilpailusäännöt, vuosittaiset osallistumisohjeet ja jaettavan palkintosumman päättää Tampereen kaupunginkirjasto.

1. Tampereen kaupunginkirjasto järjestää vuosittain kirjoituskilpailun, joka on nimeltään "Pirkanmaan kirjoituskilpailu". Kilpailuun voivat ottaa osaa Pirkanmaalla asuvat, työskentelevät tai opiskelevat henkilöt, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omaksi kaunokirjalliseksi teokseksi lasketaan myös omakustanne. Antologiassa julkaiseminen ei ole este kilpailijan osallistumiselle, kunhan kilpailutyötä ei ole aiemmin julkaistu.

2. Palkintolautakuntaan kuuluu 4 jäsentä, jotka valitsee Tampereen kaupunginhallitus. Palkintolautakunnan jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Vuosittain on erovuorossa kaksi jäsentä, ensin arvan, sitten vuoron mukaan. Palkintolautakunta ei anna arvioita yksittäisistä kilpailutöistä. Palkintolautakunta päättää palkittavista töistä.

3. Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa, proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samana vuonna. Osanottaja voi lähettää erikseen kumpaankin sarjaan korkeintaan 10 sivua lyriikkaa tai proosaa. Proosasarjaan voi lähettää useampia lyhyitä tekstejä, kunhan 10 liuskan määrä ei ylity. Harkinnan mukaan kilpailu voidaan järjestää vuorovuosin lyriikka- tai proosakilpailuna. Osallistumisohjeet ilmoitetaan kunakin vuonna kilpailun alkaessa.

4. Kilpailija suostuu mahdolliseen runojen ja novellien julkaisemiseen kirjaston toimesta ilman eri korvausta. Palkitut työt säilytetään kirjastossa arkistoituina. Palkitsemattomat työt säilytetään kaksi vuotta.

5. Kilpailun rahoituksesta vastaa Tampereen kaupunginkirjasto. Kustannuksiin voidaan pyytää avustusta myös muilta tahoilta.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/pirkanmaankirjoituskilpailu