Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Hiedanrannan kulttuuri

Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Alueella voi nauttia monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tulla tekemään ja luomaan uutta itse. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016. Hiedanrannassa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Aiemmin Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi kaupungin kulttuuripalveluita. Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa erilaisia tapahtumia. Muuntautuva Hiedanranta on osa kaupunginosan kehittämistä ja yksi Hiedanrannan kehitysohjelman kolmesta osa-alueesta.


Koronatilanteen vaikutukset Hiedanrantaan

Hiedanrannassa koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä koko Suomea koskevaa linjaa sekä Tampereen kaupungin ohjeistusta.

Tampereen kaupungin ohjeistus: Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/koronavirus

Tilanne 17.3.2020

Lielahden kartano

- Kartano on kiinni 18.3.2020 alkaen toistaiseksi, eikä siellä järjestetä tapahtumia tai muuta toimintaa.

- Kuntouttava työtoiminta suljetaan 18.3. alkaen ja sulku kestänee ainakin 13.4. asti. Kartanokahvila Mielihyvin on suljettu huomisesta alkaen.

- Galleria Muuntotila on suljettu toistaiseksi. Komugi Andon näyttely on päättynyt ja seuraava suunniteltu Susana Nevadon ja Sari Torvisen näyttely siirtyy elokuulle.

- Kulttuurikoordinaattorin tapaamiset on keskeytetty ja jatkuvat kun kartano taas avataan tapahtumille. Hiedanrannan kulttuuritoiminnan suunnittelu jatkuu normaalisti. Esimerkiksi loppuvuoden tapahtumahaku on käynnissä: Ulkoinen linkkigest.fi/customers/agjekc/2707

Hiedanrannan Paja

- Pajalla työt jatkuvat. Sovi kuitenkin yrittäjien kanssa tapaamisista etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse.
- Galleria Heitto on suljettu toistaiseksi.

Kuivaamo

- Kuivaamon kaikki toiminta on toistaiseksi peruttu. Hallitus on linjannut tapahtumatoiminnan peruutuksista toukokuun loppuun saakka.

Jukola

- Jukola on suljettu toistaiseksi. Tiedotamme erikseen, kun Jukolan kokoustila on jälleen varattavissa.

Ravintola Zipatta

- Ravintola Zipatta on toistaiseksi avoinna ja toimittaa lounasannoksia myös kotiin Lentävänniemen ja Lielahden alueella. Tarkista uusimmat tiedot, ruokalista ja tilausnumero Zipattan Facebook-sivulta (https://www.facebook.com/Zipatta/).

Ulkoalueet

- Hiedanrannan ulkoalueet tarjoavat hienoja mahdollisuuksia ulkoiluun koronatilanteenkin aikana, kunhan vain muistetaan suositellut etäisyydet muista ulkoilijoista.

Suunnittelu

- Hiedanrannan kehittämisen kaikki suunnittelutyö, kuten yleissuunnitelman valmistelu, jatkuu suunnitellusti. Tampereen kaupungin työntekijät ja Hiedanrannan Kehitys Oy:n työntekijät ovat siirtyneet toistaiseksi etätyöskentelyyn.


Väliaikaisesta Muuntautuvaan Hiedanrantaan

Väliaikaisen Hiedanrannan toiminnasta kirjoitettiin käsikirja, joka esittelee alueen omaehtoista toimintaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Käsikirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi niitä asioita, joita kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen Hiedanrannassa on synnyttänyt. Samalla käsikirja esittelee myös Hiedanrannan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Käsikirjassa ehdotetaan, että nimestä Väliaikainen Hiedanranta siirryttäisiin Muuntautuvaan Hiedanrantaan. Käsikirjassa myös kerrotaan kolmesta painopisteestä, joiden avulla muuntautuvan Hiedanrannan toimintaa voisi suunnata. Painopisteet pohjautuvat Hiedanrannassa jo olevaan potentiaaliin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Painopisteet ovat:

1. Uuden työn mahdollisuuksien luominen ja kokeilu.
2. Kokemuksien, tapahtumien ja kaupunkiympäristön yhteistuottaminen.
3. Kestävyyden ja uudistumiskyvyn edistäminen.

TiedotteetTämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hiedanrannankulttuuri