Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Haiharan taidekeskus

Haiharan taidekeskus yhdistää vanhan kartano- ja puistoympäristön sekä nykytaiteen. Siellä sielu virkistyy ja kulttuurin nälkä tyydyttyy.

Haiharan taidekeskus on kesällä aktiivinen kulttuurikohde. Alueella voi tutustua taidenäyttelyihin, osallistua taidekursseille sekä seurata nukketeatteria ja puistokonsertteja. Virvokkeita voi nauttia 200 vuotta vanhassa väentuvan Kahvikamarissa.

Myös kesäkauden ulkopuolella tiloissa järjestetään konsertteja ja tapahtumia kuukausittain. Näyttelykautta lukuunottamatta alueen kartanorakennus palvelee myös vuokrattavana kokous- ja juhlatilana.

Facebook

Haiharan taidekeskuksen näyttelyt 2020


Viggo Wallensköld / Swing, öljymaalaus kankaalle, 179 x 140 cm, 2017.

Haiharan taidekeskuksessa nähdään kesällä 2020 Viggo Wallensköldin yksityisnäyttely. Wallensköldin teoksia on useissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Hänen kuvataan olevan sukupolvensa persoonallisimpia suomalaisia taidemaalareita. Wallensköld tunnetaan normaaliutta haastavista teoksistaan, joiden aiheena ovat tavanomaisesta poikkeavat kehot. Viggo Wallensköldille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen dukaattipalkinto 2002, ja hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2005.

Haiharassa on kesällä esillä myös Jenni Yppärilän maalauksia ja veistoksia sekä J-P Köykän maalauksia ja Jukka Silokunnaksen videotaidetta.

Näyttelyt ovat kesäkaudella avoinna ti−su klo 12−18 Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa ja Tallissa.


Satupolku

Etsi kummalliset kapineet Haiharan satupolulta ja arvaa kenelle ne kuuluvat. Luvassa on mitä eriskummallisimpia vekottimia, jotka kaikki ovat tuiki tarpeellisia käyttäjilleen. Kun löydät esineen, saat QR-koodin, joka johdattaa sinut oikean satuhahmon videotervehdyksen luokse. Videoista selviää, kuinka kaikki kapineet ovat kulkeutuneet samaan paikkaan ja miten tapahtumat liittyvät tuleviin keskikesän juhliin.

Satupolun videorasteilta löydät myös muita hauskoja tehtäviä koko perheelle. Kartan ja ohjeet voit noutaa myös Haiharan päärakennuksesta taidenäyttelyiden ollessa avoinna. Satupolku on seikkailtavissa 30.8. asti.

Linkistä pääset Satupolku-sivulle:Tapahtumat


Haiharan kahvikamari

Kahvila sijaitsee vuonna 1811 rakennetussa väentuvassa. Kahvilalla on kesäisin ulkona terassipaikkoja, joissa voit nauttia auringonpaisteesta ja raittiista ilmasta leivonnaisten kera. Kahvikamarin tarjoilut ovat itse valmistettuja makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tarjolla on aina myös gluteenittomia tuotteita ja jäätelöitä. Palanpainikkeeksi voi nauttia olutta tai muita virvokkeita. Ryhmille ja juhlatilauksiin kahvila loihtii myös lämminruokatarjoilun.

Saatavilla myös pitopalveluita talviaikana. Perhejuhla- ja kokousvaraukset p. 050 320 2883. Anniskeluoikeudet.

Kesäkahvila on avoinna heinäkuussa ti–su klo 12–19 ja elokuussa klo 12–18.

Haiharan nukketeatteri

Haiharan nukketeatteri perustettiin Gunvor Ekroosin ideoimana ja Anneli Kurosen toteuttamana vuonna 1969. Nukketeatterin tunnelmallisena esitystilana on Haiharan kartanon entinen kanala. Nukketeatteri tuottaa vuosittain 1–2 ensi-iltaa.

Esityksiä tehdään sekä lapsille että aikuisille. Teatteri suunnittelee ja toteuttaa myös koko perheelle suunnattuja, teemallisia tapahtumia. Haiharan nukketeatterissa taiteilee hauska ja utelias kymmenhenkinen joukko.

Ajankohtaista


Runebergin mökki

Runebergin mökki rakennettiin alkuaan Ylisen tilalle. Mökki sai nimensä kansallisrunoilijasta, joka asui vaimonsa Fredrikan kanssa mökissä kesän 1834. Frederikan hyvä ystävä Augusta Lundahl vuokrasi mökin heille. Kerrotaan, että Runebergit viettivät siellä suruaikaa ensimmäisen lapsensa kuoleman jälkeen. Runeberg viihtyi hyvin Kaukajärvellä uiden ja metsästellen. Haiharan nukkemuseon perustamisen jälkeen rakennus siirrettiin Haiharan kartanoalueelle nykyiselle paikalleen osaksi taidekeskusta.

Nykyään mökissä toimii kesäisin ja joulun alla Tampereen taideteollisen yhdistyksen Interi ry:n taidemyyntinäyttely. Mökissä järjestetään myös pienimuotoisia taidekursseja.

2.6.–6.9. Runebergin mökissä on avoinna perinteinen Interi ry:n kädentaitajien ja taiteilijoiden myyntinäyttely. Mökki on avoinna ti–su klo 12–18.

Teatteri Lysti

Teatteri Lysti on Tampereen Hervannassa toimiva, vuonna 2003 perustettu harrastajapohjainen teatteri. Kesäteatterin lisäksi ohjelmistoon kuuluvat monipuoliset, aidot ja viihdyttävät esitykset ja näytelmät. Teatteri osallistuu paikallisiin kulttuuritapahtumiin ja tekee tilausesityksiä. Kesäteatteri sijaitsee Haiharan taidekeskuksessa, kun taas syys- ja kevätkauden esityksiä nähdään muun muassa Hervannan elokuvateatterin tiloissa.

Kesän 2020 Lystin näytelmänä on hurmaava Kaunis Veera!

Ensi-ilta su 2.8., ti 4.8., pe 7.8., su 9.8., to 13.8., la 15.8., su 16.8., ke 19.8. ja la 22.8.
Näytökset arkisin klo 18 ja viikonloppuisin klo 16.
Lippuvaraukset numerosta: 040 776 9401

Näyttelyt avoinna heinä-syyskuussa 2020. Talvi- ja kevätkaudella tiloja voi vuokrata tapahtuma- ja juhlakäyttöön. Lue lisää Tilavuokraus-sivulta.
Haiharan taidekeskus
puhelin 040 806 2330
puhelin vahtimestari 050 336 8664
Haiharan kartano, Kaukajärvi

Bussi nro. 10 päätepysäkki

  • Luiska: Päärakennuksen pääsisäänkäyntiin asennetaan pyynnöstä siirrettävä luiska. Avustaja tarvitaan. Luiskaa voi tiedustella etukäteen vahtimestarilta numerosta puh. 050 351 6441. Tallirakennukseen on esteetön pääsy alakertaan (avustaja tarvitaan) mutta ei yläkertaan. Kahvioon ja Runebergin mökkiin ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä.
  • Wc: Miehille ja naisille Tallissa sekä päärakennuksessa. Ei erillistä esteetöntä wc:tä.
  • Avustavat koirat: Opas-, avustaja- ja kuulokoirat ovat tervetulleita tiloihin.