Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Pyhäjärvi-Näsijärvi-rantareitit

Rantareittien uusimpia yhteyksiä ovat Vapriikinraitti ja Ranta-Tampellan rantareitti. Vapriikinraitti kulkee kaupungin keskustassa entisen pellavatehtaan vierustalla Tammerkosken kansallismaisemassa. Vapriikinraitilta avautuvat näköalat kohti Finlaysonia ja koskimaisemaa. Vapriikinraitilta on suora yhteys rautatiesillan ali Ranta-Tampellaan, Näsijärven rantaa myötäilevälle reitille.

Rantareitti jatkuu katkeamattomana aina Pyhäjärveltä Näsijärvelle saakka. Rantareittejä parannetaan, lisätään ja täydennetään. Seuraavaksi reittiä rakennetaan Ranta-Tampellasta kohti Lapinniemeä ja Tampereen keskustassa Mokkapuistosta Hämeensillan ali kohti Kirjastonpuistoa.

Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevä katkeamaton rantareitistö on Viiden tähden keskustan kehittämisohjelman yksi merkittävistä kehittämisen kohteista. Järveltä järvelle johtavat puistokäytävät sujuvoittavat liikkumista kaupunginosien välillä ja ovat osa seudullisia liikunta-, virkistys- ja luontopalveluja. Rantareittien avulla parannetaan läheisten lenkkipolkujen, ulkoilumetsien, rantojen, latujen, veneilyn ja melonnan tukikohtien sekä sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen saavutettavuutta. Sujuvat kevyen liikenteen yhteydet tukevat Tampereen kaupungin hiilineutraaliustavoitetta.

Näkymä Tammerkosken kansallismaisemaan Tampellan ja Finlaysonin alueilla
Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Vapriikinraitti valmistui kokonaisuudessaan keväällä 2019.