Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kirjailijanpuisto

Kirjailijanpuisto sijaitsee Vuoreksessa Virolaisen alueella. Puisto sijaitsee Frans Emilin kadun ja Taatanaukion välissä ja rajoittuu itä-länsisuunnassa kevyen liikenteen väyliin.

Kirjailijanpuiston kasvillisuus muuntuu vuodenaikojen mukaan. Kukinta alkaa aikaisin keväällä kukkasipuleilla ja päättyy loppukesän perennojen ilotulitukseen sekä myöhäisen syksyn pensaiden ja heinien loistoon. Ekologinen, luonnon oman rytmin mukaan hoidettava alue tarjoaa elinpaikan hyönteisille ja perhosille sekä ruokaa linnuille. Istutusalueella on mielenkiintoista katsottavaa myös talvella, koska kasvit jätetään talventörröttäjiksi.

Monipuolista perenna-aluetta rajaa aaltoileva taidemuuri, joka on kuvanveistäjä Pertti Kukkosen suunnittelema. Muuri ja veistoksellinen oleskelualue on tehty väribetonista elementtivaluna. Muurin ja oleskelualueen pinnassa on tamperelaisten runoilijoiden tekstejä. Tekstit korostavat puiston nimeä ja kirjallisuuden teemaa. Myös lähialueen kadut on nimetty Nobel-kirjailijoiden mukaan.

Aaltoilevan taidemuurin ja vapaamuotoisen perennavyöhykkeen vastaparina on puiston länsireunan nurmikko ja koristeomenapuurivi. Kirjailijanpuisto valmistui Vuoreksen asuntomessuille 2012.

Lisätietoa puistosta ja perennakartat: