Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Vihilahdenpuisto

Vihilahdenpuisto sijaitsee arboretumin eteläpuolella. Puiston pinta-ala on noin 4,9 hehtaaria. Puiston maanrakennustyöt ja peruspuuston istutukset on tehty vuonna 1994. Peruspuusto on lehtikuusta (Larix sibirica). Puistossa kasvaa muistometsikkö, jonka istuttivat vuonna 1995 metsäntutkimuslaitosten yhteistyöjärjestö IUFROn maailmankongressiiin osallistuneiden maiden edustajat.

Muistometsikköön istutettiin 35 puulajia ja -lajiketta, yhteensä 115 puuta. Jokaiselle osallistujamaalla on oma muistopuunsa. Suurin osa Vihilahdenpuiston istutuksista on Suomessa hyvin menestyviä puita, mutta joukossa on myös harvinaisuuksia. Puistossa kasvaa tutumpien puiden lisäksi sahalininpihtaa (Abies sachalinensis), dahurianlehtikuusta (Larix gmelinii), ajaninkuusta (Picea jezoënsis), koreantuijaa (Thuja koraiensis), vuorihemlokkia (Tsuga mertensiana) sekä Kalliovuorten pihlajaa (Sorbus scopulina).

Puiston rantakäytävän varrella on suuri luonnonkivi. Siihen on kiinnitetty messinkinen laatta, johon on kaiverrettu kaikkien osanottajamaiden nimet.

kuva: luonnonkivi muistolaattoineen Vihilahden puistossa