Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Arkistopalvelut

Rakennusvalvonta arkistoi lupapäätöksen liitteineen, vahvistetut pääpiirustukset, toimitetut erityissuunnitelmat ja muut selvitykset, jotka ovat olleet tarpeen rakennustyön määräysten mukaisuuden toteamiseksi. Lisäksi arkistosta löytyvät rakennustyön valvontaan liittyvät asiakirjat kuten loppukatselmuspöytäkirjat.

Tapsa-myyntipalvelussa arkiston digitaalinen aineisto

Sähköinen rakennuslupa-asiakirjojen myyntipalvelu Tapsa on osoitteessa Ulkoinen linkkitapsa.tampere.fi . Digitaalinen aineisto koostuu pääpiirustuksista eli arkkitehtipiirustuksista, selvityksistä sekä päätös- ja loppukatselmusasiakirjoista. Tapsan etusivun tiedotteista löytyy viimeisin aineiston kattavuustieto.

Arkiston asiakaspalvelu Frenckellin palvelupisteellä

Frenckellin palvelupiste palvelee arkiston asiakkaita arkisin maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Asiakirjojen tilaus arkistosta

Arkiston asiakirjat toimitetaan katseltavaksi Frenckellin palvelupisteelle ainoastaan pyynnöstä.

Asiakirjoja koskeva asiakirjapyyntö tulee tehdä verkossa siihen tarkoitetulla sähköisellä varauslomakkeella.

HUOM! Arkiston henkilökunta ei valitse eikä tulkitse asiakirjoja. Asiakkaan tulee varata mukaansa asiantuntija asiakirjojen valitsemista ja tulkintaa varten.

Asiakirjapyynnön käsittelyaika on normaalisti 10 arkipäivää. Laajemman aineiston kohdalla asiakirjojen esille tuominen vaatii kuitenkin enemmän aikaa.

Varattu aineisto pidetään esillä Frenckellin palvelupisteellä 2 viikon ajan siitä päivästä alkaen, kun asiakirjojen esille tuomisesta on ilmoitettu asiakkaalle. Ilmoitus rakennusvalvonnan arkistosta tulee ensisijassa sähköpostilla. Puhelut ja tekstiviestit rakennusvalvonnan arkistosta tulevat tuntemattomasta numerosta.

Osa arkistoiduista pääpiirustuksista on digitaalisessa muodossa, osa on mikrofilmikortteina. Rakenne- ja LVI-suunnitelmat ovat ainoastaan paperisina asiakirjoina.

Aineistoista saa kopioita joko suoraan paikan päällä tai kopiolaitoksen kautta. Suuremmat kopiomäärät tilataan kopiolaitokselta. Digitaalista aineistoa pääsee ostamaan Tapsa-myyntipalvelun kautta. Digitaalista aineistoa pääsee myös katselemaan ja tulostamaan arkiston asiakaspäätteiltä Frenckellin asiakaspalvelupisteessä. Tulosteista, kopioista ja sähköisessä aineistosta peritään hinnaston mukainen maksu.

Yhteystiedot

Palvelupiste Frenckell
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma–pe klo 9–16. Lisäksi Tampereen seudun joukkoliikenne avoinna ma ja ti klo 17 asti.

Rakennusvalvonnan arkiston asiakaspalvelu Palvelupiste Frenckellissä
Avoinna ma - pe klo 9 - 15