Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Näsikallion maanalainen eritasoliittymä, Amuritunneli ja Kunkun parkki

Havainne: Näsinkallion eritasoliittymä ja Amuritunneli kartalla
Kartassa on esitetty suunnitteilla oleva, Rantaväylän tunneliin Näsikallion kohdalle sijoittuva maanalainen eritasoliittymä (punainen) ja Satakunnankadulle johtava maanalainen katu eli Amuritunneli (sininen).

Keskustan liikenteen sujuvoittamiseen tähtäävän maanalaisen Rantatunnelin eritasoliittymän eli Näsikallion eritasoliittymän sekä siihen liittyvän Amuritunnelin asemakaavoitus on alkanut. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä tammikuussa 2018.

Kaavan 8676 aineistot

Maanalaisen asemakaavan suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa Rantaväylän tunneliin liittyvän maanalaisen eritasoliittymän (Näsikallio) ja keskustan katuverkkoon johtavan maanalaisen kadun (Amuritunneli) rakentaminen.

Kunkun parkki

Hankkeessa varaudutaan myös ajoyhteyden toteuttamiseen eritasoliittymästä suunnitteilla olevaan maanlaiseen pysäköintilaitokseen (Kunkun parkki). Kunkun parkin rakentaminen edellyttää Näsikallion eritasoliittymän toteuttamista Rantaväylän tunnelista. Sekä Kunkun parkin että eritasoliittymän asemakaavoitus on käynnissä.

Lisätietoja
Projektiarkkitehti
Marjut Ahponen
puhelin 040 689 1326