Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


TOAS Hippostalo

Hippostalon tontin asemakaavoitus on alkanut

Kalevan itäosassa Uimalankadulla sijaitsevan entisen valtion virastotalon tontin asemakaavamuutos on käynnistynyt. Vuonna 1980 valmistunut rakennus on tarkoitus purkaa ja korvata uudella.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä siihen liittyvää aineistoa oli nähtävillä 7.12.2017 – 11.1.2018 välisenä aikana.

Muutos tehdään kiinteistön omistavan TOAS:n aloitteesta. Sen tavoitteena on tarjota uudenlaista opiskelija-asumista. Iso pysäköintialue ei kuulu kaavaan.

Tontti sijaitsee merkittävällä paikalla

Virastotalo sijaitsee kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön välittömässä läheisyydessä.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, joka huomioi myös ympäristön asettamat reunaehdot, kuten liikennemelun ja ilmanlaadun sekä hulevesien käsittelyn vaatimukset.

Virastotalon lähistöltä löytyvät niin Kaupin kampus, Hakametsän sporttikampus kuin Kalevan palvelut ja oppilaitoksiakin. Raitiotiepysäkki sijoittuu aivan Hippostalon viereen Teiskontielle.

Asemakaavamuutosta esiteltiin Hippostalolla kaikille avoimessa tilaisuudessa joulukuussa.

Lisätietoja:
Projektiarkkitehti
Katarina Surakka
puhelin 040 806 3935
sähköposti [email protected]