Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Hervannan pohjoisakseli

Hervannan pohjoisakselille laaditaan asemakaavaa. Täydennysrakentamisen alue sijaitsee Hervannan pohjoisosassa Insinöörinkadun itäpuolella.

Pohjoisakselin asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) oli nähtävillä 14.12.2017-18.1.2017. Valmisteluaineisto oli nähtävillä kesällä 2018 ja asemakaavaehdotus oli nähtävillä vuoden vaihteessa 2018 - 2019.

Ideakilpailusta suuntaviivoja maankäytölle


Voittajaehdotuksen "Keinutaan" tekijäryhmän muodostivat Hartela Länsi-Suomi Oy ja BST-Arkkitehdit Oy.

Tampereen kaupunki järjesti alueen kehittämisestä ideakilpailun 2.1. - 12.5.2017. Sen tarkoituksena oli ratkaista maankäytön yleiset suuntaviivat asemakaavoituksen pohjaksi ja löytää yhteenliittymiä, jotka pystyvät jatkamaan korttelien kehittämistä laadukkaaseen toteutukseen asti yhteistyössä kaupungin kanssa. Kilpailuehdotuksia saatiin 13 ja ratkaisu julkistettiin 31.8.2017.

Tuomaristo esitti yksimielisesti, että kilpailu ratkaistaan seuraavasti:
- 1. sija, ehdotus "Keinutaan"
- varasija, ehdotus "Pons - Hervannan sillat"
- kunniamaininnat ehdotuksille "Boom Star", "HERE!vanta" ja "Herwoodin sheriffi".

Keskustamainen korttelirakenne tavoitteena

Matrix-tornien viereisellä alueella on polttoaineen jakeluasemia ja pysäköintialueita, joihin sijoittuu lähikortteleiden autopaikkoja. Täydennysrakentamisen myötä autopaikat muuttuvat pintapysäköinnistä rakenteelliseen pysäköintiin.

Alue tukeutuu raideliikenteeseen ja on toiminnoiltaan sekoittunutta keskustamaista korttelirakennetta. Se myös tarjoaa monipuolista asumista kaikkiin elämänvaiheisiin.

Lisätietoja
Projektiarkkitehti
Ilkka Kotilainen
puhelin 040 806 2485
sähköposti [email protected]