Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Asemakaavoitus

Asemakaava

Asemakaavalla määritellään yksityiskohtaisesti kunkin alueen käyttötarkoitus, esimerkiksi rakennusten, leikkipaikkojen ja pysäköintialueiden sijainti tontilla, rakennusten korkeus ja kerrosala sekä kohteesta riippuen tarvittaessa jopa kattomuoto, räystäslinjan tarkka korkeusasema ja julkisivumateriaali.

Asemakaava esitetään kartalla, jossa osoitetaan asemakaava-alueen rajat, eri alueiden rajat ja niiden käyttötarkoitukset, rakentamisen määrä sekä rakennusten sijoitusta, korkeutta ja tarvittaessa rakentamistapaa koskevat periaatteet. Asemakaavakartan lisäksi laaditaan yleensä havainnepiirros, joka selventää kaavan tarkoitusta.

Kaavoitusta koskevat tiedustelut

Palvelupiste Frenckell
puhelin 03 5656 4400
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–16. Lisäksi Tampereen seudun joukkoliikenne avoinna ma ja ti klo 17 asti.

Karttapalvelusta tietoa asemakaavoista

Karttapalvelusta saa tietoa voimassa olevien asemakaavojen aluerajauksista, merkinnöistä ja määräyksistä (esim. alueen käyttötarkoitus, rakennusoikeus, rakennusala ja kerrosluku).

Kartoilla on myös tietoa palveluiden sijainnista (esim. koulut, hammashoitolat, luistinradat), joukkoliikenteestä ja suojelluista alueista. Vaihtoehdot löytyvät karttatasot valikon kautta.

  • Karttapalvelu koostuu karttanäkymästä sekä perustoiminnoista, valikoista ja työkaluista.
  • Karttapalvelun taustakartaksi on valittavissa neljä eri karttatasoa: Opaskartta, Ilmakuva (2015), Kantakartta tai Virastokartta. Kaikki taustakartat ovat Tampereen kaupungin tuottamia
  • Käytettävissä olevat karttatasot löytyvät Karttatasot-valikosta. Voit etsiä niitä selaamalla karttatasoja aiheen tai tiedontuottajan mukaan tai kirjoittamalla tekstikenttään hakusanan. Hakusana voi olla aineiston nimi, tiedontuottajan nimi tai avainsana.

  • Voit koota karttatasoista oman karttanäkymäsi ja tarkastella karttoja joko erikseen tai läpinäkyvinä päällekkäin. Avoinna voi olla useita tasoja, joita voi tarvittaessa piilottaa Valitut tasot- kohdassa liukuvalitsimella.
  • Mahdollisen karttatason ulkoasua selventävän karttaselitteen löydät Karttaselitteet- välilehdeltä.
  • Työkalujen avulla voit mm. mitata etäisyyksiä ja pinta-aloja sekä tulostaa karttaikkunan png- tai pdf-tiedostoksi.