Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tampere Culture Ambassadorit 2021 - 22

Tampere Ambassadors
Kuva: Kaapo Kamu

Santtu-Matias Rouvali, ylikapellimestari, Tampere Filharmonia

Kerro hieman nykyisistä työtehtävistäsi.

Toimin Tampere Filharmonian sekä Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina sekä Lontoon filharmoniaorkesterin päävierailijana. Sekä ensi vuodesta alkaen myös Lontoossa ylikapellimestarina.

Oman kokemuksesi perusteella, mikä tekee Tampereesta erityisen hyvän ja kiinnostavan kulttuurikaupungin?

Tamperelainen kulttuuritapahtumia seuraava yleisö on aivan ainutlaatuista Suomessa. Esim. Tampere Filharmonia on lunastanut paikkansa aivan koko kaupungin orkesterina, niin nuorten kuin varttuneemmankin väen keskuudessa.

Miksi Tampere on hyvä koti kansainvälisille kulttuuritapahtumille?

Monipuoliset hyvät tilat, kasvava yritysyhteistyö sekä luovat ja ammattitaitoiset toteuttajat. Silti mustaamakkaraa lounaaksi tarjoillen.

Mitä asioita haluat edistää Tampere Culture Ambassadorina?

Aion jatkossakin kertoa maailmalla, kuinka tärkeä ponnahduskivi Tampereen orkesteri on urallani ollut. Nykyään myös kotikaupunkinani. Aion edelleen kutsua kansainvälisiä huipputaiteilijoita vierailijoiksi Tampereelle, ja jatkan myös heidän kestittämistään ja avannossa uittamistaan, sekä Tampereen nähtävyyksiin tutustuttamista.

Miten kuvailisit Tamperetta kaupunkina ylipäätään, mikä tekee siitä erityisen?

Täältä löytyy luonto ja kaupunki samassa paketissa. Ja vielä vaimokin.


Tampere Ambassadors

Aram Tertzakian, Executive Producer, Co-Founder, XYZ Films

Aram Tertzakian on yhdysvaltalaisen XYZ Films -tuotantoyhtiön perustäjajäsen ja osakas. Tertzakian on tuottanut uransa aikana kymmeniä elokuvia, ja toimi myös Tampereella syksyn 2020 aikana kuvatun Hollywood-elokuva Dualin tuottajana.

Erinomaisesti onnistuneiden kuvausten jälkeen Tampereen kaupunki, Film Tampere ja XYZ Films solmivat yhteistyösopimuksen tulevista kansainvälisistä elokuvatuotannoista.

- Olimme todella tyytyväisiä Dualin kuvauksiin Tampereella. Olemme sitoutuneita löytämään ja tunnistamaan lisää mahdollisuuksia elokuvatuotannoille Tampereella ja Suomessa, ja tämä yhteistyösopimus Film Tampereen ja Tampereen kaupungin kanssa on mahtava ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamiseksi, Aram Tertzakian sanoi.

Tertzakian nimitettiin Tampere Culture Ambassadoriksi Raatihuoneella järjestetyssä elokuvatuotannon päätöstilaisuudessa marraskuussa 2020.