Siirry sisältöön

Reitit ja raitit

Ulkoilualueet ja reitit

Tampereella on ulkoilualueita samoiltavaksi keskustan tuntuman upeista Pyynikin harjun maastoista sekä Kaupin, Niihaman ja Hervannan metsistä aina kauempiin Velaatan ja Teiskon, kuten Kintulammin, ulkoilualueisiin asti, oli tarkoituksena sitten kuntoilla tai muutoin virkistäytyä luonnon helmassa. Nautithan luonnosta vastuullisesti. Luontokohteissa voi retkeillä ja eräillä terveysviranomaisten ohjeistuksia noudattaen.

Tutustu esimerkiksi upeaan Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueeseen, joka valittiin Vuoden retkikohteeksi 2020.

Voit myös hypätä pyörän selkään ja nauttia Pyhä-Näsi reitin ainutlaatuisista maisemista.


Puistot

Tampere on vihreä järvien ja harjujen kaupunki. Viidesosa kaupungin pinta-alasta on viheralueita, joihin sisältyvät rakennettujen puistojen lisäksi metsät ja avoimet alueet. Hyvin hoidetut viheralueet ovat olennainen osa kaupunkikuvaa ja parantavat tamperelaisten elämänlaatua. Tervetuloa nauttimaan Tampereen puistoista! Tampereelle laaditaan parhaillaan kaupunkipuulinjausta, josta saa lisätietoa sivulta Kaupunkipuut.

Tampereella luonto on lähellä, ja miltei kaikkialla mihin kuljetkaan! Kahden järven välissä saa nauttia sinisestä välkkeestä ja aivan ydinkeskustassakin pääsee ihailemaan kaupunkiluontoa – vuoden jokaisena päivänä.


Geego-liikuntasovellus

Geego-liikuntasovellus kannustaa hauskalla ja pelillisellä tavalla lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä.  Geego-liikuntasovelluksen kaupunkihaasteet yhdistävät yhteisen kävelylenkin, suunnistamisen, sekä treenaamisen. Kaupunkihaasteita voi suorittaa viidellä eri reitillä Tampereella.


My2050 -ilmastopeli

Ilmastonmuutosta käsittelevästä My2050-mobiilipelistä on julkaistu tamperelainen versio. My2050 tarjoaa hauskaa ajanvietettä ja samalla tietoa ilmastonmuutoksesta.

My2050 on maksuton seikkailupeli. Pelaajat pääsevät kulkemaan tunnin aikana kaupungin keskustassa Tammerkosken rannoilla ja Näsinpuistossa ja tutustumaan 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been tarinaan. Samalla he keräävät pisteitä ratkomalla tehtäviä.


Kulttuuriraitit ja -reitit

Tutustu Tampereeseen kulttuuriraiteilla! Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt 24 osaa, joista kukin esittelee Tamperetta omasta näkökulmastaan. Kulttuuriraiteille voi lähteä silloin, kun itselle sopii, ja ne voi käydä läpi kävellen, pyöräillen, potkulautaillen, autolla tai paikoillaan pysyen.

Raitteihin voi tutustua sähköisesti tai painettujen esitteiden avulla. Useista raiteista on tuotettu myös videoita ja raittisivustoja. Lisäksi löytyy myös mobiili- ja ääniraitteja. Kulttuuriraitit löytyvät myös Tampere.Finland -sovelluksesta.

Painettuja esitteitä on jaossa muun muassa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden toimipisteessä Kulttuuritalo Laikussa sekä useissa kirjastoissa.