Siirry sisältöön

Ohjelma 29.9.

9–18.30 Esittelylento. Tampere-Pirkkalan lentoasema, Varikontie 54, Pirkkala.
Tampereen Lentokerho järjestää esittelylentoja kaikille ilmailusta kiinnostuneille. Lähde katsomaan miltä Tampere näyttää yläilmoista! Säävaraus. Hinta 50 €/hlö.

9–21 Makujen Finlayson. Finlaysonin alue.
Makujen Finlayson on yllätyksellinen tapahtuma, jossa nautitaan herkuista, esityksistä ja elämyksistä.

10–15 Avoimet ovet Keskuspaloasemalla. Satakunnankatu 16.
Uudistettu Tampereen palomuseo aukeaa yleisölle ja tarjoaa aikamatkan pelastuslaitoksen monipuoliseen ja mielenkiintoiseen historiaan. Tapahtumassa esiintyy palomieskuoro Tulikukot klo 12 ja 13. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Meripelastusseura, Liikenneturva, Tampereen VPK sekä Vapepa Tampereen paikallistoimikunta etsintäkoirineen. Tapahtumasta voi ostaa Tampereen palokunnan urheilijat ry:n hyväntekeväisyys- TAMPERE FIRE -paitoja.

10–15 Avoimet ovet Hervannan paloasemalla. Hervannan valtaväylä 100.
Ohjelmassa kalustoesittelyä sekä alkusammutusharjoittelumahdollisuus. Kalusto esillä hälytysvarauksella.

10–15 Ampumaurheiluun tutustuminen. Peltokadun ilma-aserata, Peltokatu 6 C. Ampumaurheiluun tutustuminen ilma-aseilla ja haulikkosimulaattorilla. Järjestää Pohjois-Hämeen Ampujat ry.

10–16 Korista Rulla Tampereella! ja Taidetta nääs! -työpaja. Lastenkulttuurikeskus Rulla, Keskustori 4.
Työpajoissa taiteillaan ja koristellaan Rullan sisäänkäynti Tampere-aiheisella taiteella ja tehdään Tammerkosken asukkaita, uiskentelevia kaloja ja muita otuksia Tammerkoski-yhteisteokseen. Sopii kaikenikäisille.

10–16 TamCollect näyttely- ja keräilytapahtuma. Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5. Tampereen Filatelistiseuran järjestämässä perinteisessä näyttely- ja keräilytapahtumassa on paikalla alan kauppiaita ja monipuolista keräilymateriaalia erityisesti Tampere-aiheesta.

10–17 Tampereen Kalamarkkinat. Laukontori.
Klassikkotapahtuma kokoaa Laukontorille yhteen kala- ja erätuotteiden, ruoka-annosten, elintarvikkeiden ja käsitöiden myyjät sekä näiden ystävät. Suomen ensimmäiset kalamarkkinat pidettiin Tampereella vuonna 1991 Laukontorilla. Siitä lähtien kymmenet tuhannet markkinavieraat ovat tutustuneet uusiin makuelämyksiin keväällä ja syksyllä järjestettävässä tapahtumassamme. Perinteikäs tapahtuma on myös erittäin ajankohtainen foorumi lähiruoalle ja pienyrittäjien tuotteille.

10–17 Avoimet ovet Muumimuseossa. Tampere-talo, Yliopistonkatu 55.
Tule tutustumaan muumianimaatioiden historiaan ja Tove Janssonin muumiteoksiin. Museon Ateljeessa voit tehdä oman animaatiosi!

10–18 Tampereen päivä Amurin työläismuseokorttelissa. Satakunnankatu 49.
Amurin työläismuseokortteliin on päivän kunniaksi vapaa pääsy. Lisäksi Kahvila Amurin Helmi palvelee klo 8–18.

10–18 Tampereen päivä Vakoilumuseossa. Satakunnankatu 18 A.
Aikuiselle kävijälle järjestetään lauantaina ja sunnuntaina klo 12 ja klo 15 pääsylippuun sisältyvä opastus. Opastuksessa käsitellään tiivis paketti museon kokoelmiin. Vähän nuoremmalle museovieraalle (alle 10 v) tarjotaan junioriagentin testi, jossa nuori agentin alku pääsee testaamaan museon mielenkiintoisia vakoilulaitteita. Pääsylippu museoon on Tampere päivien aikana ainoastaan 5 €.

10–18 Avoimet ovet Tampereen taidemuseossa. Puutarhakatu 34.
Tule tutustumaan japanilaiseen mangataiteeseen! Osamu Tezuka - Mangan jumala on Tezukan ensimmäinen museonäyttely Euroopassa ja MangaMania! kertoo mangasta yleisemmin.

10–18 Vapaa pääsy Vapriikin näyttelyihin (ei koske Teatterikaupunki-näyttelyä). Vapriikki, Alaverstaanraitti 5.
Vapriikin muihin näyttelyihin vapaa pääsy, Teatterikaupunki-näyttelyyn aikuiset 6 € ja alle 18 v. maksutta.

10–18 Ilmainen sisäänpääsy Sara Hildénin taidemuseon Juhani Harri -näyttelyyn. Laiturikatu 13, Särkänniemi.
Sara Hildénin taidemuseo esittelee suomalaisen esinetaiteen uranuurtajan, Juhani Harrin (1939–2003), laajassa takautuvassa näyttelyssä, joka jatkaa Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoiden esittelyjen sarjaa.

10-18 Tampereen maauimalan kesän viimeinen aukiolopäivä. Joukahaisenkatu 7 B.
Maauimalaan on maksuton sisäänpääsy kesän viimeisenä aukiolopäivänä. Myös Tampereen uintikeskuksesta pääsee 29.9. maauimalaan pelkällä uintikeskuksen sisäänpääsymaksulla ilman lisämaksua. Vesijumppaa klo 11.00 - 11.30 ja klo 14.00 - 14.30. Sisäänpääsy maauimalaan loppuu klo 16.45.

10.30–14.30 Yleisökierroksia teatteritalossa. Tampereen Teatteri, Keskustori 2.
Tampereen Teatterissa yleisökierroksia klo 11–13.30 alkaen puolen tunnin välein, kesto n. 45 min, hinta 5 €, ei ennakkovarauksia. Kierroslipunmyynti aulassa klo 10.30 alkaen. Myös teatterilipputarjouksia, kahvio ja arpajaiset!

11–15 Tampereen synttärit Monitoimitalo 13:ssa. Satakunnankatu 13.
Ohjelmassa pomppulinna, glitterkasvomaalauksia, Vili Västäräkki -suunnistusrata, askartelua, synttäridisko ja paljon muuta synttäripuuhaa. Pressan Katin synttäribingoshow viihdyttää klo 11.30 ja klo 13.15. Show’ssa katsojat pääsevät osallistumaan bingopeliin, josta voi voittaa palkintoja! Tapahtumassa on mahdollisuus jättää videotervehdys Tampereelle tai osallistua Nuorten Tampereen onnittelukortin tekemiseen ja kirjoittaa oma nimi yhteiseen onnittelukorttiin. Paikalla on tietysti myös itse synttärisankari eli Tampere.

11–15 Kokeile jousiammuntaa. Osmonkallion luola, Ainonkatu 1.
Osmonkallion luolassa pääsee kokeilemaan jousiammuntaa klo 11–15 välisenä aikana. Järjestää Tampereen jousiampujat ry.

11–16 Lasten liikennepuisto. Joukahaisenkatu 10.
Liikennepuisto tarjoaa 4–12-vuotiaille mahdollisuuden opetelle liikennesääntöjä hauskasti polkuautoillen.

11–16 Kaupunkipuiston salaisuus. Eteläpuiston ylätasanne.
Ihmiset kertovat suhteestaan puiston puihin ja maisemaan. Esittelemme puistoaiheiset savityöt "Rakkaudesta puistoon". Keskusteluja mielimaisemat kaupungissa sekä puistot ja terveys. Järjestää Eläköön Eteläpuisto ry.

11–16 Valokuvanäyttely Ennen vanhaan Tampereella. Tampere-seura, Kauppakatu 1, Raatihuoneen kivijalka.
Mitä muistat Tampereesta? Virkistä muistiasi valokuvanäyttelyssä.

11–17 Suuri käsityöläistapahtuma. Tallipiha, Kuninkaankatu 4.
Suuri joukko vierailevia kädentaitajia töineen ja taitoineen. Elävää musiikkia klo 12-16, herkkuja paikan päällä ja mukaan ostettavaksi. Hevosvaunuajelua, ponitalutusta.

11–17 Tampereen päivä Lenin-museolla. Hämeenpuisto 28.
Tampereen päivän kunniaksi Lenin-museoon vapaa pääsy koko päivän. Draamallisessa tuokiossa työväentalon vahtimestari tai rouvansa kertoo talon historiasta ja yleisöopastuksella tutustutaan uudistuneeseen Lenin-museoon.

Ohjelma:
klo 13 Työväentalon Eino kertoo talon värikkäästä historiasta, kesto n. 15min. Aloitus Lenin-museolta.
klo 14 yleisöopastus Lenin-museoon
klo 16 Työväentalon Eino kertoo talon värikkäästä historiasta, kesto n. 15min. Aloitus Lenin-museolta.

11–18 Tampereen päivä Työväenmuseo Werstaalla. Väinö Linnan aukio 8.
Opastus Työmiehen lauantai -näyttelyyn, Lasten Finlayson -ohjelmaa herkkuteemalla sekä museokirjapainossa ravintolateemaisia painonäytöksiä. Ohjelma Werstaalla: klo 11–13 Lasten Finlayson: Herkkuhetki. Täti Taikakynän kuvitettu satutuokio Nälkäinen jätti klo 11–11.45 ja Herkkuvisa lapsiperheille klo 12–12.45. klo 13–16 Museokirjapaino avoinna, tule tutustumaan vanhan ajan kirjapainotekniikkaan. klo 15 yleisöopastus Työmiehen lauantai -näyttelyyn klo 17 Työmiehen lauantai -pubivisa ravintola Plevnassa.

12–14 Pörrö Possun ja Welhotar Wilhelmiinan satupäivä. Laukontori.
Lasten leikkituokio Pörrö Possun ja Welhotar Wilhelmiinan kanssa. Järjestää Kulttuuria Kansalle ry.

12–15 Viiden tähden keskustan kehitysohjelman avoimet ovet. Galleria Nottbeck, Satakunnankatu 18, 1. krs, TR 54, Media 54, Finlayson.
Esittelyssä Viiden tähden keskustan kaupunkikehityshankkeiden havainnollistamiseen tarkoitetut uudet menetelmät. Keskustan kehittämistä on mahdollisuus tarkastella nyt 3D-tulostetun kaupunkipienoismallin ja siihen toteutetun datasimulaation sekä 3D-virtuaaliluolan avulla. Uudet menetelmät näyttävät konkreettisesti, kuinka suunnitelmat asettuvat ympäristöönsä ja millaisia ratkaisuja niissä on huomioitu. Avoimien ovien aikana esitellään myös Asemakeskuksen, Santalahden rantapuiston ja Hakametsän hankekokonaisuudet. Sunnuntaina klo 12.30 Santalahden rantapuisto ja klo 14.00 Case Hakametsä.

12–16 Veden värejä -näyttely. Taidekeskus Mältinranta, Kuninkaankatu 2.
Tammerkosken kupeessa sijaitsevassa Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamossa juhlistetaan Tampereen päivää näyttelyllä, jonka teemana on vesi. Rakennus on entinen vedenpuhdistamo. Nähtävillä on teoksia kymmeniltä pirkanmaalaistaiteilijoilta. Kaikki nähtävillä olevat teokset voi halutessaan lainata tai ostaa omaksi. 27.­­–29.9. myynnissä on myös pieniä painotuotteita, kuten kortteja ja julisteita, sekä pieniä uniikkiteoksia ja grafiikanvedoksia Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijoilta. Näyttely on avoinna 21.9.–13.10. ma–to klo 12–18 ja pe–su klo 12–16.

12–16 Tiede- ja koodauskahvila. Tiedeka-keskus, Ilvestie 19.
Tule tekemään tiedetemppuja ja koodaamaan bitit kohdilleen! Tiedeka-keskuksen toimijat esittäytyvät, ja pääset käsiksi tieteen ja koodauksen salaisuuksiin. Tiedesettiklinikalta saat neuvoja oman tiedesettisi aktiviteetteihin. Voit myös tuoda itsellesi tarpeettomat tiedevälineet vaihtotorille! Kahvilan tuotto lyhentämättömänä vastuuluokan retkirahastoon.

12–16 Kuvajournalismi 2018 -näyttely. Valokuvakeskus Nykyaika, Kauppakatu 14.
Tampereella on mahdollisuus nähdä Suomen parasta kuvajournalismia syyskuussa, kun perinteikkäässä Kuvajournalismi-näyttelyssä esitellään vuoden 2018 parhaat lehtikuvat ja -videot ja poimintoja kilpailun parhaista otoksista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 101 valokuvaajaa 2043 kuvalla. Voittajat julkistettiin yleisölle Helsingissä maaliskuussa.

12–16 Golden Brunssi. Sketsiteatteri Palatsi, Hämeenkatu 30.
Maukas brunssi ja live-musiikkia. Brunssi 15 €, muutoin vapaa pääsy.

12–16 Avoimet ovet Pajasaaressa.
Avointen ovien päivänä on tilaisuus tutustua vuodesta 1912 veneilijöiden käytössä olleen saaren ja silla olevan rakennuksen historiaan. Järjestää Tampereen Navigaatioseura ry.

12–16 Tampereen päivä Emil Aaltosen museossa. Pyynikinlinna, Mariankatu 40.
Esillä taidetta ja teollisuushistoriaa. Esillä mm. näyttelyt Emil Aaltonen 150-vuotta, Emil Aaltosen taidekokoelma, Emil Aaltonen 1869-1949 - teollisuusmies ja kulttuurin ystävä. Pääsyliput 1 €.

12–16 Hatanpään kartanon avoimet ovet. Hatanpään puistokuja 1.
Kahvila avoinna alakerrassa. Kaupungin perustamiseen liittyvää kartanon historiaa pääsee kuulemaan opastuksilla (20 min), joita järjestetään klo 13.00, 14.00 ja 15.00.

12–16 Hopealinjat kuljettaa Hatanpään Kartanolle. M/s Tammerkoski-laiva, Laukontorin satama.
Hopealinjojen m/s Tammerkoski laivalla pääset Laukontorilta tutustumaan Hatanpään Kartanoon kello 12-16 välisenä aikana. Lähdöt Laukontorilta alkaen kello 12. Laiva kulkee väliä nonstop. Lähdöt Laukontorin satamasta aina tasalta ja puolelta, paluu Hatanpään Kartanon laiturista aina viisitoista minuuttia yli ja viittätoista minuuttia vaille. Viimeinen lähtö Laukonorilta kello 15.30 ja viimeinen paluu Hatanpään Kartanon laiturista kello 15.45. Liput ostetaan laivasta, hinta 5 €/hlö. Laivan kahvila avoinna matkan ajan.

12-16 Tampereen Ratikan Makettinäyttely Rollikkahallilla. Pirkankatu 37.
Tervetuloa tutustumaan Tampereen Ratikan vaunun malliin eli makettiin!
Näyttelyssä pääsee ottamaan tuntumaa siihen, miltä Tampereen Ratikassa matkustaminen tuntuu ja näkemään käytännössä Ratikan vaunun yksityiskohdat. Halukkaat pääsevät myös tutustumaan ohjaamoon. Näyttelyssä tarjotaan lisäksi perustietoa ratikkareiteistä ja muusta Ratikan liikennöintiin liittyvästä.

12–17 FEM4 Videotaidenäytös. Tahmelan huvila / Domingo, Uramonkatu 9.
FEM4 videonäytökset ovat osana Maailmantango-festivaalin ja Videokanavan yhteistyössä tuottamaa nykytaidenäyttelyä. Videonäytöksissä nähdään teoksia kymmenistä eri maista aiheena tasa-arvo, feminiinisyys ja moderni femismi. Teokset on kuratoinut kuvataiteilija Veera Salmio. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus Pirkanmaa. Tilassa tarjolla myös Kulttuurikahvila Domingon brunssi & cafe.

12–17 Lasten katedraalissa tapahtuu. Finlaysonin kirkko, Puuvillatehtaankatu 2.
Leikkisässä kirkossa on puuhaa, hämmästeltävää ja kerronnallinen hetki klo 15. Täällä leikitään, keinuheppaillaan ja tutkitaan kirkon aarteita.

12–18 Tampereen päivän työpajat Tullintorilla. Tullikatu 6.
Teatteri Mooria tuo elämyksiä Tullintorille! "Näsijärven pohja kuhisee elämää" -näyttely paljastaa tuntemattomia vedeneläimiä ja kasveja. Näyttelyn yhteydessä on varjokalatyöpaja. Näyttely + varjokalatyöpaja 5 €, perhelippu 10 €. "Omakuva Tampereen menneessä ajassa" - digikuvausta Green Screen -tekniikalla. Otamme sinusta tai koko perheestä digikuvan, jonka siirrämme haluamaasi paikkaan ja aikaan. Voit tuoda myös oman kuvan mukanasi, jossa haluat olla. Kuvattaville puetaan ajan henkeen sopivat rooliasut. Yksi hlö 5 €, koko perhe 10 €.

13–13.30 Musiikkiteatteriesitys Bioman ja lajitteluseikkailu. Ympäristötietokeskus Moreenia, Valssipadonraitti 3.
Lapsille suunnattu esitys sopii kaikenikäisille. Esitykseen mahtuu saapumisjärjestyksessä max. 60 henkilöä. Ulko-ovi avataan 10 minuuttia ennen esitystä. Esityksen kesto noin 1/2 h.

13–14.30 Karva-Kaverit rapsuteltavana. Keskustori.
Karva-Kavereita rapsuteltavana Keskustorilla, tule moikkaamaan ja kysymään lisää Suomen Karva-Kavereiden toiminnasta! Suomen Karva-Kaverit tekevät vapaaehtoistyötä ympäri Suomen. Omistajat käyvät lemmikeineen erilaisissa hoitolaitoksissa, vanhainkodeissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa ilahduttamassa ihmisiä vauvasta vaariin. Kaikki mukana olevat eläimet ovat testattuja mukaan toimintaan. Tule rapsuttelemaan karvaisia ystäviämme Keskustorille.

13–14.30 ja 15–16.30 Kiertoajelu: Ratikka tulee! Lähtö Tampereen rautatieasemalta, järjestää Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Tule kuulemaan kaikki olennainen Tampereen Ratikasta! Kierroksen aikana vieraillaan myös Ratikan maketilla.

14–16 Tanssimania. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4; YO-teatteri, Itsenäisyydenkatu 12; Pakkahuone, Tullikamarin aukio 2; Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25.
Uudistuvan kansantanssin ja -musiikin tapahtuma Tanssimania valloittaa 14. kerran Tampereen yli 500 tanssijan ja soittajan voimin. Viikonlopun aikana voi nauttia hienoista esityksistä, kouluttautua tanssin ja musiikin eri osa-alueilla sekä tanssia kansanomaisia paritansseja iltaklubeilla. Konsertit levittäytyvät Pakkahuoneelta Hällä-näyttämölle ja Kulttuuritalo Laikulta G Livelab Tampereen tiloihin. Tanssimania esittelee uusien tekijöiden perinteistä ja ajankuvista kumpuavia teoksia. Maniapajoissa on koulutusta muun muassa kansanomaisista paritansseista, Viola Malmin karjalaisista tansseista, tanssijan kehonhuollosta, tunneilmaisusta ja argentiinalaisista kansantansseista. Nuorten DÄÄNS & Näppärit –tanssileiri, Tanhujalostamo ja ryhmien sparrauskoulutukset antavat oman värinsä tapahtumaan. Tapahtuman järjestävät Suomen Nuorisoseurat ja Tampereen kaupunki.

14–16 Grand Hotel Tammer avoimet ovet. Satakunnankatu 13.
Upea uniikki ja historiallinen hotellikaunottaremme Grand Hotel Tammer viettää myös juhlavuottaan täyttäen 90 vuotta.

14–17 Vaahtokarkkeja ja partioo. Partiolippukunta Näsin Tyttöjen partiokolo, Kyttälänkatu 1 F (sisäpiha, käynti Pellavatehtaankadun puolelta).
Partiolippukunta Näsin Tytöt kutsuu koko perheen kololleen Tampereen sydämeen tutustumaan partioon ja juhlistamaan 240-vuotiasta kotikaupunkiamme. Paahdetaan vaahtokarkkeja, osallistutaan Tampere-visaan, kurkistetaan partiokolon uumeniin ja tehdään yhdessä jättimäinen synttärikortti 240-vuotiaalle Tampereelle. Voit myös testata kaverin kanssa, pääsettekö pakenemaan teltasta. Samalla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan toimintaan.

14–16 Raila Laineen muistokilpailu. Kaupin vinttikoirarata, Kaupin puistonkatu 21.
Greyhound ja whippet racing -kilpailut: Raila Laineen muistokilpailu, WCCC, Peuranmäki Greyhounds ja sijoituslähtöjä.

14–17.30 Varala 110 v. -perhetapahtuma. Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36.
Varala 110 v. -perhetapahtuma
* sisätemppurata
* ulkoseikkailurata
* seikkailurastit: kalliolta laskeutuminen ja trapetsikävely
* lajikokeilut: kuntonyrkkeily, jooga, nallepaini
* piirustus- ja kasvomaalauspiste
* kehonkoostumusmittaus – 5 €
* Varala 110 v. – Varalan tarina Villa Varalassa
* seikkailuhuvipuisto Flowpark avoinna klo 12-18 – juhlavuoden tarjous 23€/hlö
Pikkurahalla makkaraa, lettuja ja mehua. Kahvila Anna avoinna. Sisä- ja ulkoliikuntavaatetus. Tilaisuuden järjestää Varalan Urheiluopisto ja liikuntaneuvojaopiskelijat. Tilaisuus on maksuton.

15–16 Kaupungin kannella -konsertti. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4.
Esiintyjänä Werner Bros. trio, vierailijana Petsamon Sekakuoro.

15-16.45 Faunien iltapäivä. Tampere Filharmonia, Tampere-talo, Pieni Sali, Yliopistonkatu 55.
Tampere Filharmonian kamarimusiikkisarjan konsertti Tampere-talon Pienessä salissa. Konsertin ohjelma: Felix Mendelssohn (1809–1847): Konserttikappale kahdelle klarinetille no. 2 d-molli, opus 114 Francis Poulenc (1899–1963): Trio käyrätorvelle, trumpetille ja pasuunalle Astor Piazzolla: (1921–1992): Las cuatro estaciones porteñas. Liput 15/8/5 €.

16–18 Puhallinorkesteri Mansetin konsertti. Hervannan elokuvateatteri, Lindforsinkatu 3.
Konsertin johtaa Anna-Leena Lumme. Väliajalla kahvi, jonka kanssa suolaisia ja makeita herkkuja. Järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

16–17.30 Kulttuurikävely vanhimmassa Hyhkyssä. Lähtö Simolankatu 4.
Tutustutaan kävellen vanhimpaan Hyhkyyn. Kävelykierros vanhimmassa Hyhkyssä alkaen Pispan palvelukeskukselta, vanhimmat talot, laivalaituri, alueella vaikuttaneet kartanot. Järjestää Pispalan Moreeni ry.

17–19 Tampereen Salonkiorkesterin konsertti. Haiharan taidekeskus, Haiharankatu 30.
Konsertin johtaa György Balázs. Väliajalla kahvi, jonka kanssa suolaisia ja makeita herkkuja. Järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

18–19 Näytelmä PIETARI - TOIVON APOSTOLI. Finlaysonin kirkko, Puuvillatehtaankatu 2.
Näytelmässä apostoli Pietari saapuu yllättäen erääseen suomalaiseen seurakuntaan tämän päivän Suomessa. Väillä liikutaan myös 2.000 vuoden takaisissa tapahtumissa, mutta suurin osa tapahtuu nykyajassa. Pietarin vierailu mullistaa ja antaa uutta Henkeä tämän päivän rutinoituun ilmapiiriin. Järjestää Pelastusarmeijan Tampereen osaston draamaryhmä.

18–21 PerforManse - synttärikekkerit Ratinan sillan alla (Ratinan stadionin puolella Tammerkoskea).
PerforManse on tapahtumallinen teos, joka kutsuu tamperelaiset yhdessä sillan alle juhlistamaan 240-vuotiasta Tamperetta. Esitys valjastaa Ratinan sillan arkkitehtuurin sirkusvälineeksi, näyttämöksi ja juhlapaikaksi. Kaksi esitystä klo 18.30 ja 20. Myös oheisohjelmaa. Teatteri Siperian ja Täsmäteatterin yhteistuotanto.

Oheisohjelma:
Klo 19.10 Liila & Jantso Jokelin
Klo 19.45 Jamam’s Cats

18–21 Venlan runoilta: Kaupunki nääs! Prince Hamlet the Bar, Hämeenkatu 14 B.
Löytyykö pöytälaatikostasi lyriikka-aarteita? Tai onko jonkun muun runo koskettanut sinua erityisesti matkasi varrella? Haluatko kuulla uutta runoutta? Haluaisitko esittää biisin? Haluaisitko kirjoittaa instant-runoutta hyvässä seurassa?

Puhu, lue, lausu, laula,
ole hiljainen heppu tai kiljukaula!
On kynnys meillä matalalla,
seuran taso korkealla.


Tämän hetken tiedon mukaan kyseessä on syksyn ainoa Venlan runoilta, joten tätä ei kannata missata! Runoillan teema on Tampereen päivän kunniaksi Kaupunki nääs! Nappaathan kaikki kaupunkimaisemiin ja/tai Tampereelle sijoittuvat pöytälaatikkorunosi (tai biisisi) mukaan! Myös muuten Tampereeseen liittyvä tai tampereenkiälinen runoilu ja musisointi on tervetullutta. Illan vierailija ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

Illan aikana pyörii lisäksi runokaraoke eli open mic / avoin mikki -osuus. Olet tervetullut lausumaan/laulamaan joko omiasi tai jonkun muun runoja/lyriikoita ystävien seuraan! Ilmoittaudu tullessasi runosi/laulusi kanssa Venlalle ja nauti muiden runojen ystävien kanssa lämpimästä tunnelmasta - tietysti hyvien juomien kera! Jos sinulla on runo, jonka haluaisit lausuttavan, mutta et itse uskalla astua lavalle, joukosta löytyy myös varmasti muita innokkaita lausujia.

Mikäli aikaa jää, ohjelmassa on mukana open mic -osuuden lisäksi myös yhteisöllistä runojen kirjoittamista sekä näiden instant-runojen lausumista.

Oman soittimen voi napata halutessaan mukaan. Biisilyriikat lasketaan ehdottomasti runoudeksi ja livemusa on ihanaa! Konsepti on väljä ja muokkautuu aina iltaan osallistuvien ihmisten näköiseksi. Tilaisuus on pääsymaksuton! Kaikkien illan aikana runoja lausuneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto!