Siirry sisältöön

Ohjelma 28.9.

8–16 Kauppahallin syysmarkkinat. Hämeenkatu 19.
Kauppahalli on mukana Tampereen syntymäpäivähulinoissa kutsumalla kaikki Tampere-fanit mukaan perinteisille syysmarkkinoille. Perjantaina nautiskellaan satokausiherkkuja livemusiikin tahtiin aina klo 20 asti. Lauantaina luvassa on lasten päivä ja halli on täynnä ohjelmaa koko perheelle!

9–13 Avoimet ovet Haukiluoman päiväkodissa. Runkokatu 5.
Tervetuloa tutustumaan Läntisen alueen uusimpaan päiväkotiin ja nykyaikaiseen päiväkotiarkkitehtuuriin. Haukiluoma on Läntisen alueen uusin päiväkoti, joka on aloittanut toimintansa 7.1.2019. Paikalla on henkilökuntaa kertomassa päiväkodin toiminnasta.

9–13 Avoimet ovet Tesoman päiväkodissa, Kohmankaari 11.
Avoimet ovet Tesoman uudessa päiväkodissa. Päiväkoti sijaitsee Tesoman koulun yhteydessä.

9–17 Tampereen Kalamarkkinat. Laukontori.
Klassikkotapahtuma kokoaa Laukontorille yhteen kala- ja erätuotteiden, ruoka-annosten, elintarvikkeiden ja käsitöiden myyjät sekä näiden ystävät. Suomen ensimmäiset kalamarkkinat pidettiin Tampereella vuonna 1991 Laukontorilla. Siitä lähtien kymmenet tuhannet markkinavieraat ovat tutustuneet uusiin makuelämyksiin keväällä ja syksyllä järjestettävässä tapahtumassamme. Perinteikäs tapahtuma on myös erittäin ajankohtainen foorumi lähiruoalle ja pienyrittäjien tuotteille.

9–18.30 Esittelylento. Tampere-Pirkkalan lentoasema, Varikontie 54, Pirkkala. Tampereen Lentokerho järjestää esittelylentoja kaikille ilmailusta kiinnostuneille. Lähde katsomaan miltä Tampere näyttää yläilmoista! Säävaraus. Hinta 50 €/hlö.

9–21 Makujen Finlayson. Finlaysonin alue.
Makujen Finlayson on yllätyksellinen tapahtuma, jossa nautitaan herkuista, esityksistä ja elämyksistä.

10–13 Me-talon 2-vuotissyntymäpäivät. Multisillankatu 2.
Tule juhlimaan 2–vuotiasta Me-taloa. Tarjolla kakkukahvit 100 ensimmäiselle, esiintyjä ja kirpputori.

10–13 Taysin uutta. Tampereen yliopistollinen sairaala, uusi pääaula, Elämänaukio 2.
Nyt on tarjolla Taysin uutta! Tervetuloa ensimmäisten joukossa tutustumaan uuteen pääaulaan ja etupihaan. Tapahtumassa voit kurkistaa tulevaan Tays Syntymäpaikkaan sekä käydä kierroksella lasten ja nuorten sairaalan puolella. Aulan kahvila- ja ravintolapalvelut avoinna. Palvelujen esittelyä vanhassa pääaulassa. OmaTays-neuvontaa. Kohtaamispaikassa potilasjärjestöjä.

10–13 Taysin uutta: Tampereen Ratikan info. TAYS, tuleva ratikkapysäkki.
Tampereen Ratikan infopisteellä pääsee tutustumaan ratikkareittiin sekä juttelemaan asiantuntijoiden kanssa.

10–13 Mediapoliksen avoimet ovet. Tohlopinranta 31.
Tule kurkkaamaan Pikku Kakkosen studioon ja tutustumaan Pikku Kakkosen Eskari -sovellukseen Reppu-Hepun kanssa. Yli 5-vuotiaille on mahdollisuus palamaalaukseen TAMKin kuvataideopiskelijoiden kanssa. Myös Yle Galaxi tarjoaa paljon koettavaa Mediapoliksen avoimissa ovissa! Tule seuraamaan eSports NHL-turnausta sekä haastevideoiden kuvauksia ja tapaamaan juontajia. Jasmin juontaa Galaxin eSports-finaaliturnauksen, jossa kohtaa Tampereen kaupungin nuorisotiloista karsitut huippupelaajat. Ennen finaalia pelataan näytösottelu, jossa kohtaavat Tapparan ja Ilveksen liigapelaajat. Könö, Sara Maaria ja Valtteri kuvaavat haastevideoita ja hengailevat ruokalassa Gorillan kanssa. Juontajat ottavat mielellään myös yhteiskuvia kaikkien kanssa!

Tredu Mediapoliksen opiskelijat tekevät yhteistyötä Yle Galaxin kanssa kuvaamalla eSports NHL-turnauksen. Mediapoliksen Uutis- ja ajankohtaistoiminta / Yle Pirkanmaa kokoaa valokuvanäyttelyn, jossa on esillä verkon erityissisältöjä tekevän Mediadeskin parhaat valokuvat kuluneelta vuodelta. Tapahtumassa yleisölle tarjoutuu myös tilaisuus selostuskarokeen sekä VR-kokemukseen: miten aistivammainen Aarne kokee maailman? Tapahtumassa on tavattavissa myös Yle uutisten tekijät, tutut äänet ja kasvot. Ravintola Livessä tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja, virvokkeita, namuja, kahvia ja teetä. Pääovien grillipisteellä tarjolla makkaraa ja virvokkeita.

10–13 Avoimet ovet Tampereen Diabetesyhdistyksen ja Pirkanmaan AVH-yhdistyksen toimitiloissa. Lähteenkatu 2–4.
Tervetuloa tutustumaan yhdistysten toimintaan. Jalkojenhoitaja opastaa jalkojen omahoidossa ja jalkaongelmissa. Mahdollisuus mittauksiin: verensokerin mittaus (maksuton), pitkäaikaissokeri HbA1c 15 € ja kehonkoostumusmittaus 10 €. Kahvitarjoilu.

10–14 Avoimet ovet Tampereen Kansi Visit Centerissä. Åkerlundinkatu 16.
Tutustumista areenahankkeeseen sekä SRV:n asuntotarjontaan.

10–14 Hyvinvoiva ja terve Tampere. Tipotien sosiaali- ja terveysasema, Tipotie 4.
Tipotien terveysasema, hammashoitola sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelut järjestävät kaikille avoimen terveys- ja hyvinvointitapahtuman. Ohjelmassa on puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista, palveluiden esittelypisteitä ja tutustumiskierros. Työtilojen esittely eri pisteillä, lähdöt 30 min välein klo 11–13 sosiaali- ja terveysaseman aulasta. Paikalla myös luomiklinikka, jossa voit arvioittaa luomesi ja luomi voidaan poistaa tarvittaessa.

10–14 Yrittäjien Tampere. Pirkanmaan Yrittäjät ry, Kehräsaari, B-rappu, 2. krs.
Tule keskustelemaan yrittäjyydestä ja Tampereen elinvoimasta ja tutustu Yrittäjien kaupunginosayhdistysten toimintaan. Paikalla on aktiivisesti Yrittäjien toiminnassa mukana olevia kaupunginosayhdistyksiä ja tamperelaisia yrittäjiä. Päivän aikana voit myös kertoa mielipiteesi Pirkanmaan Yrittäjä -lehdelle ja osallistua arvontaan. Klo 10–11 ohjelmassa on Yrittäjän kyselytunti ja klo 12 alkaen tietoisku ja teemakeskustelu aiheesta "Tampereen elinvoima syntyy yrittäjyydestä." Lapsille on oma piirustuskilpailu. Kahvitarjoilu.


10–14 Viola tunnetuksi - ikäihmisen ark
i. Viola-koti, Juhlatalonkatu 4.
Tule tutustumaan ikäihmisten arkeen Viola-kotiin. Pullakahvitarjoilu, bingoa, musiikkia, väritys- ja leikkipiste aikuisille sekä lapsille.

10–14 Löydä uusi kotisi meiltä! Huoneistokeskus Oy, Kuninkaankatu 26 B.
Annamme ilmaisen asuntoarvion ja asunnon ostajalle hyviä vinkkejä uuden kodin löytämiseen sekä myös hyviä vaihtoehtoja niin uudiskohteista kuin myös käytetyistä asunnoista. Olemme menossa mukana Nordean kanssa, tarjolla grillimakkaraa ja ilmapalloja. Voit osallistua myös arvontaan.

10–15 Syntymäpäiväkahvit Ratikkakahvilassa Keskustorilla.
Tampereen kaupunki tarjoaa kaupungin 240-vuotisjuhlan kunniaksi syntymäpäiväkahvit Ratikkakahvilassa. Kahvia ja kakkua on tarjolla 2019 ensimmäiselle. Pormestari Lauri Lyly on tavattavissa klo 10–12.

10–15 Avoimet ovet Raatihuoneella.
Tutustumiskierros kulkee Raatihuoneen keskeisten huoneiden läpi ja tutustuminen tapahtuu omatoimisesti. Kaupungin henkilökuntaa on esittelemässä tiloja ja taidetta ja vastaamassa kysymyksiin. Ohjeita Raatihuoneelle saapuvalle: Jonoon kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä vierailijoita ei oteta sisään enää ovien sulkeutumisen (klo 15) jälkeen. Raatihuoneella ei ole mahdollisuutta tavaransäilytykseen. Vierailijoiden kannattaa huomioida, että päällysvaatteita tulee pitää mukana kierroksen ajan. Isoja laukkuja, sateenvarjoja tai reppuja ei voi ottaa kierrokselle mukaan. Laukut tarkastetaan sisään tultaessa. Sisään ei myöskään ole mahdollista tuoda lastenvaunuja. Pyörätuolilla liikkuvat ohjataan sisälle esteetöntä reittiä Hämeenkadun puolelta.

10–15 Nordean grillaava pankkiiri tarjoaa – manselainen kanssasi 24/7. Nordea Tampere, Kuninkaankadun ja Hämeenkadun kulmaus.
Tapaa Nordean Tampereen toimipaikan johtaja sekä muut Mansen pankkilaiset ja tule tutustumaan palveluihimme! Tarjolla makkaraa pankkiirin grillistä sekä digineuvontaa, asuntolainaneuvotteluita lennosta, pankkilaisten musiikkiesityksiä sekä ilmapalloja.

10–15 Hapanjuurileivontaa pirkanmaalaisista raaka-aineista. Leipomo Jyvä, Ahlmanintie 56 / Mäntyhaantie 5–7.
Tule tutustumaan hapanjuurileivontaan leipomo Jyvään Nekalassa. Tasatunnein tietoisku juureen leipomisesta. Esillä myös juurileipomisen tarvikkeita sekä työnäytöksiä leivän muotoilusta. Mahdollisuus ostaa vehnä- ja ruisjuurta, tuoreita, vastajauhettuja täysjyväjauhoja sekä juureen leivottua leipää ja leivonnaisia.

10–15 Ampumaurheiluun tutustuminen. Peltokadun ilma-aserata, Peltokatu 6 C. Ampumaurheiluun tutustuminen ilma-aseilla ja haulikkosimulaattorilla. Järjestää Pohjois-Hämeen Ampujat ry.

10–16 Tanssimanian Laikku Open Stage. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4.
Astu tupaan ja varaa oma esiintymisvuorosi paikan päällä! Mukana menossa ainakin Vinkkarit, Lykky, Pirkanmaan pyörätuolitanssijat PirPy ry sekä avoin sottiisitanssitupa heti aamulla klo 10-11. Tilaisuuteen on vapaa ja esteetön pääsy kaiken ikäisille. Tapahtuman päättää koko perheen konsertti tamperelaisen Juurikadun orkesterin tahtiin klo 15-16. Tervetuloa naputtamaan tahtia vauvasta vaariin! Tapahtuman järjestävät Suomen Nuorisoseurat ja Tampereen kaupunki.

10–16 Korista Rulla Tampereella! ja Taidetta nääs! -työpaja. Lastenkulttuurikeskus Rulla, Keskustori 4.
Työpajoissa taiteillaan ja koristellaan Rullan sisäänkäynti Tampere-aiheisella taiteella ja tehdään Tammerkosken asukkaita, uiskentelevia kaloja ja muita otuksia Tammerkoski-yhteisteokseen. Sopii kaikenikäisille.

10–16 Pitsinnypläystä Tampereen pääkirjasto Metsossa. Pirkankatu 2.
Pitsinnyplääjiä työskentelemässä Metsossa, mahdollisuus myös kokeilla nypläystä!

10–16 Pullakahvit ja Tampere-aiheinen visa. OP Tampere, Hämeenkatu 12.
Poikkea pullakahville ja osallistu Tampere-aiheiseen visaan, Hippo paikalla tasatunnein 11–14. Pulmia tai kysyttävää sähköisistä pankkipalveluista? Opastamme ystävällisesti ja ymmärrettävästi, asiantuntijamme paikalla koko päivän!


10–16 Katti-Ratinan pomppulinna
. Kauppakeskus Ratina / Tapahtuma-aukio 1. krs., Vuolteenkatu 1.
Pomppulinna alle 10-vuotiaille lapsille.

10–16 Näsijärvi-risteilyt. M/s Isosaari, Mustalahden satama.
Noin puolen tunnin risteily Näsijärvellä. Lähdöt tasatunnein. Mukaan mahtuu 12 hlöä / lähtö. Liput 5 € / hlö.

10–16 "When Tampere Day meets with China National Day" guided tour of Tampere city. Koskipuisto Park, Koskikatu 1.
Chinese-language guided tour to visit the main sites in Tampere City, including the Pyynikki observation tower, Old City Hall, Fish Market, and a couple of musuems. Including a tasting experience of the best Donut in Finland. More information can be found in the event page.
Organizer: Chinese Students and Scholars Association in Tampere (CSSA Tampere ry)
Sponsor: Embassy of the People's Republic of China to the Republic of Finland

10–18 TamCollect näyttely- ja keräilytapahtuma. Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5.
Tampereen Filatelistiseuran järjestämässä perinteisessä näyttely- ja keräilytapahtumassa on paikalla alan kauppiaita ja monipuolista keräilymateriaalia erityisesti Tampere-aiheesta.

10–18 Talojen tarinoita Tampereelta pienoisnäyttely. Postimuseo / Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5.
Näyttelyssä on esillä postikortteja, joihin on kuvattu Tampereen vanhoja rakennuksia 1500–luvulta 1900–luvun alkuun. Näyttely on osa arkkitehti, emeritusprofessori Kari Salosen laajaa Tampere-postikorttikokoelmaa. Pääsymaksu aikuiset 13 €, lapset ja opiskelijat 6 €.

10–18 Tampereen päivä Vakoilumuseossa. Satakunnankatu 18 A.
Aikuiselle kävijälle järjestetään lauantaina ja sunnuntaina klo 12 ja klo 15 pääsylippuun sisältyvä opastus. Opastuksessa käsitellään tiivis paketti museon kokoelmiin. Vähän nuoremmalle museovieraalle (alle 10 v) tarjotaan junioriagentin testi, jossa nuori agentin alku pääsee testaamaan museon mielenkiintoisia vakoilulaitteita. Pääsylippu museoon on Tampere päivien aikana ainoastaan 5 €.

10.30–15 Asianajotoimisto Alfan Lakiteltta. Kauppakeskus Ratina, Olympia-aukio.
Pykälätietoutta ja blinejä. Asianajotoimisto Alfan juristit kertovat ajankohtaisia kuulumisia perintöasioista, testamenteista, avioehdoista ja asuntokaupan juridiikasta. Lakiteltassa tarjolla myös arvontaa, jossa mahdollisuus voittaa Alfan palveluja sekä Tampereen 240-vuotisjuhlabliniä by Chef Arto Rastas, joka itse tarjoilemassa blinejä.

11–11.30 Tampere-visa. Tammelan lähitori, Itsenäisyydenkatu 21 B.
Lauantaisin järjestettävä tietovisa juhlan kunniaksi Tampere-teemalla.

11–14 Avoimet ovet Norlandian potilashotellissa. Biokatu 14.
Tervetuloa tutustumaan potilashotellin toimintaan. Tutustumiskierroksia, maistiaisia ja arvonta, jossa pääpalkintona majoitus kahdelle yhdeksi yöksi.

11–15 Keskikosken Vesivoimalaitoksen pihatapahtuma. Valssipadonraitti 3.
Tervetuloa vesivoimalaitoksen pihatapahtumaan ja laitoskierroksille! Esittelemme Tampereen Sähkölaitoksen tuotteita ja palveluita, jaamme ilmapalloja ja 1000 ensimmäiselle on luvassa grillimakkaraa.

11–15 Pyynikin soda pop pop-up. Pyynikin käsityöläispanimo, Kolismaankatu 1.
Pyynikin käsityöläispanimo jakaa limonadia ja vichya ja esittelee toimintaansa panimon juhlatilassa.

11–16 Kaupunkipuiston salaisuus. Eteläpuiston ylätasanne. Ihmiset kertovat suhteestaan puiston puihin ja maisemaan. Esittelemme puistoaiheiset savityöt "Rakkaudesta puistoon". Keskusteluja mielimaisemat kaupungissa sekä puistot ja terveys. Järjestäjänä Eläköön Eteläpuisto ry.

11–16 Nurjan neuletapaaminen. Lankakauppa Nurja, Ilmarinkatu 35.
Aivan hiljattain Kalevaan avattu lankakauppa nurja on mukana Tampereen päivän juhlinnassa! Nurjan olohuoneeseen kokoonnutaan neulomaan ja juttelemaan teeman mukaisesti Tampereesta. Tule kertomaan mukavimmat muistosi ja tekemään ihania lankalöytöjä orastavaan syksyyn. Tervetulleita ovat niin uudet kuin vanhatkin tamperelaiset.

11–16 Lasten liikennepuisto. Joukahaisenkatu 10.
Liikennepuisto tarjoaa 4–12-vuotiaille mahdollisuuden opetella liikennesääntöjä hauskasti polkuautoillen.

11–17 Tampereen päivä Hiedanrannassa. Tehdaskartanonkatu 38.
Opaskierroksia ja esittelyjä Hiedanrannan kehityksestä, musiikkia, työpajoja, lasten ohjelmaa, avoimet ovet Pajalla, taidenäyttelyitä ja Galleria Muuntotilan viralliset avajaiset. Musiikista vastaa Tampereen Ukuleleorkesteri ja herkullisista tarjoiluista Kahvila Mielihyvin, jossa on myös esillä Pekka J. Leppäsen ja Tampereen kesäyliopiston kuvataideopiskelijoiden taidenäyttelyt. Kahvilaan voi tulla myös jakamaan ilon ja huolen aiheita ja kirjaamaan ne ylös Mielihyvin puuhun.

11–16 Valokuvanäyttely Ennen vanhaan Tampereella. Tampere-seura, Kauppakatu 1, Raatihuoneen kivijalka.
Mitä muistat Tampereesta? Virkistä muistiasi valokuvanäyttelyssä.

11–17 Suuri käsityöläistapahtuma. Tallipiha, Kuninkaankatu 4.
Suuri joukko vierailevia kädentaitajia töineen ja taitoineen sekä herkkuja paikan päällä ja mukaan ostettavaksi. Hevosvaunuajelua, ponitalutusta.

11–19 Syksyinen vaatevaihto. Studio Happy Artisan, Pyynikin Trikoo / työhuone 035, Pyynikintie 25.
Syysvaatteiden vaihtopiste Studio Happy Artisanin työhuoneella. Voit tuoda käytettyjä aikuisten ja lasten vaatteita ja tulla etsimään tilalle jotain itsellesi!

12–14 Pörrö Possun ja Welhotar Wilhelmiinan satupäivä. Laukontori.
Lasten leikkituokio Pörrö Possun ja Welhotar Wilhelmiinan kanssa. Järjestää Kulttuuria Kansalle ry.

12–15 Vihreät vohvelitarjoilut. Jugendtori, Keskustori 7.
Vihreät yhdistykset tarjoilevat vegaanisia vohveleita. Tavattavissa luottamushenkilöitä.

12–15 Syyssäpinät ja kirppis Koskikotikeskuksessa. Rongankatu 8.
Aivojumpasta ukuleleen, tule tutustumaan toimintaamme ja testaamaan muistimattoa. Humoristi-trubaduuri Juhani Viita tarinoi, laulaa ja laulattaa klo 14.

12–16 Avoimet ovet Tammer-Shakilla. Shakkilinnan opetus- ja valmennustila, Sammonkatu 17–19.
Yleisöllä on mahdollista tutustua shakkiin ja seuran toimintaan sekä poiketa pelaamaan shakkia.

12–16 Veden värejä -näyttely. Taidekeskus Mältinranta, Kuninkaankatu 2.
Tammerkosken kupeessa sijaitsevassa Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamossa juhlistetaan Tampereen päivää näyttelyllä, jonka teemana on vesi. Rakennus on entinen vedenpuhdistamo. Nähtävillä on teoksia kymmeniltä pirkanmaalaistaiteilijoilta. Kaikki nähtävillä olevat teokset voi halutessaan lainata tai ostaa omaksi. 27.­­–29.9. myynnissä on myös pieniä painotuotteita, kuten kortteja ja julisteita, sekä pieniä uniikkiteoksia ja grafiikanvedoksia Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijoilta. Näyttely on avoinna 21.9.–13.10. ma–to klo 12–18 ja pe–su klo 12–16.

12-16 Tampereen Ratikan Makettinäyttely Rollikkahallilla. Pirkankatu 37.
Tervetuloa tutustumaan Tampereen Ratikan vaunun malliin eli makettiin!
Näyttelyssä pääsee ottamaan tuntumaa siihen, miltä Tampereen Ratikassa matkustaminen tuntuu ja näkemään käytännössä Ratikan vaunun yksityiskohdat. Halukkaat pääsevät myös tutustumaan ohjaamoon. Näyttelyssä tarjotaan lisäksi perustietoa ratikkareiteistä ja muusta Ratikan liikennöintiin liittyvästä.

12–16 Kuvajournalismi 2018 -näyttely. Valokuvakeskus Nykyaika, Kauppakatu 14.
Tampereella on mahdollisuus nähdä Suomen parasta kuvajournalismia syyskuussa, kun perinteikkäässä Kuvajournalismi-näyttelyssä esitellään vuoden 2018 parhaat lehtikuvat ja -videot ja poimintoja kilpailun parhaista otoksista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 101 valokuvaajaa 2043 kuvalla. Voittajat julkistettiin yleisölle Helsingissä maaliskuussa.

12–16 Tampereen päivä Emil Aaltosen museossa. Pyynikinlinna, Mariankatu 40.
Esillä taidetta ja teollisuushistoriaa. Pääsyliput 1 €.

12–16 Maukula ry - Avoimet ovet. Kalevan puistotie 11 LH2.
Maukula ry järjestää avoimet ovet Tampere päivän kunniaksi. Tule tutustumaan ja viettämään kiva päivä kanssamme! Tapahtuma sopii koko perheelle. Paikalla kahvio jossa suolaista ja makeaa. Leikkimielinen kissavisa, arpajaiset, sekä kasvomaalausta! Paikalla tietysti myös Maukulan kissat!

12–18 Tampereen päivän työpajat Tullintorilla. Tullikatu 6.
Teatteri Mooria tuo elämyksiä Tullintorille! "Näsijärven pohja kuhisee elämää" -näyttely paljastaa tuntemattomia vedeneläimiä ja kasveja. Näyttelyn yhteydessä on varjokalatyöpaja. Näyttely + varjokalatyöpaja 5 €, perhelippu 10 €. "Omakuva Tampereen menneessä ajassa" - digikuvausta Green Screen -tekniikalla. Otamme sinusta tai koko perheestä digikuvan, jonka siirrämme haluamaasi paikkaan ja aikaan. Voit tuoda myös oman kuvan mukanasi, jossa haluat olla. Kuvattaville puetaan ajan henkeen sopivat rooliasut. Yksi hlö 5 €, koko perhe 10 €.

12-16 Tampereen Ratikan Makettinäyttely Rollikkahallilla. Pirkankatu 37.
Tervetuloa tutustumaan Tampereen Ratikan vaunun malliin eli makettiin!
Näyttelyssä pääsee ottamaan tuntumaa siihen, miltä Tampereen Ratikassa matkustaminen tuntuu ja näkemään käytännössä Ratikan vaunun yksityiskohdat. Halukkaat pääsevät myös tutustumaan ohjaamoon. Näyttelyssä tarjotaan lisäksi perustietoa ratikkareiteistä ja muusta Ratikan liikennöintiin liittyvästä.

12.3015 Tampere.fi-ideointipaja Ratikkakahvilassa. Keskustori.
Kaupungin Tampere.fi-verkkopalvelua uudistetaan. Tule mukaan kertomaan mielipiteesi ja näkemyksesi siitä, miten saadaan kaupunkilaisia entistä paremmin palvelevat sivut. Verkkopalvelujen kehittämiseen voi vaikuttaa myös vastaamalla nettikyselyyn 6.10. mennessä.
Kaikkien nettikyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon kahden elokuvalipun paketteja.

13–13.30 Aladdin ja lampun henki -hiekka-animaatioesitys. Pääkirjasto Metso, Lehmus-Sali, Pirkankatu 2.
Tuhannen ja yhden yön tarinoihin pohjautuva tarina Aladdinista ja lampun hengestä herää liikkuviksi kuviksi hiekkataiteilija Daria Jokisen ja sellisti Hanna Kilpisen käsissä. Jokinen on hiekkataiteen ammattilainen, joka piirtää tarinaa hienon hiekan avulla valopöydälle, josta kuva heijastetaan valkokankaalle. Esitystä elävöittää sellon sointi, joka vie kuulijansa äänimaisemasta ja tunnelmasta toiseen. Esitys on tarkoitettu kaikenikäisille ja sen kesto on noin 30 min.

13–14.30 ja 15–16.30 Kiertoajelu: Ratikka tulee! Lähtö Tampereen rautatieasemalta, järjestää Tampereen Raitiotie Oy ja Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Tule kuulemaan kaikki olennainen Tampereen Ratikasta! Kierroksen aikana vieraillaan myös Ratikan maketilla.

13–14 Jotta elämä ei jäisi elämättä - Tampereen kaupungin apu kiusaamisväkivaltaan.
Pääkirjasto Metso, Kuusi- ja Pihlaja-salit, Pirkankatu 2. Tervetuloa kuulemaan, millaisia palveluja Tampereella on tarjolla kiusaamista kokeneille ihmisille sekä heidän läheisille. Voit myös antaa palautetta ja kehitysideoita, miten kaupungistamme saataisiin väkivallattomampi ja turvallisempi paikka asua ja elää.

13–14.30 Toivomussiemen - Mitt önskefrö. Lastenkulttuurikeskus Rulla, Keskustori 4.
Nurinpäin-kollektiivin esitys on pehmeä, runollinen ja leikkimielinen nukketeatteriesitys luonnon kiertokulusta, joka kerrotaan tilkkutäkeillä ja elävällä musiikilla. Kaksi esitystä klo 13.00 ja 14.00.

13–18 Mansekahvila. Keskustori.
Vegaaniliitto juhlistaa Tampereen synytymäpäivää pop up -kahvilalla. Kahvilassa tarjolla suolaista sekä makeaa ja kaikki tietenkin vegaanista. Tarjottavia voi ostaa myös mukaan. Kahvilassa voi maksaa käteisellä, kortilla ja MobilePaylla.

14–15 Tampereen päivän vinkkaus: Kerta kiellon päälle. Pääkirjasto Metso, Metson lava, Pirkankatu 2.
Miten suomalaista humalaa ja sen vaikutuksia on kuvattu ja tutkittu kirjallisuudessa? Ovatko kirjallisuuden juomatavat muuttuneet? Kirjastonhoitaja Pirkko Kangas vinkkaa aiheesta!

14–17.30 Opi valmistamaan Cornish Pastyja. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4.
Cornish Pastya pidetään Cornwallin kansallisruokana. Tule mukaan oppimaan, kuinka niitä valmistetaan. Englanninkieliset demonstraatiot tunnin välein alkaen klo 14. Mahdollisuus myös ostaa leivonnaisia itselleen. Järjestää Tampere Finnish-British Society.


14–01 Tanssimania. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4; YO-teatteri, Itsenäisyydenkatu 12; Pakkahuone, Tullikamarin aukio 2; Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25.
Uudistuvan kansantanssin ja -musiikin tapahtuma Tanssimania valloittaa 14. kerran Tampereen yli 500 tanssijan ja soittajan voimin. Viikonlopun aikana voi nauttia hienoista esityksistä, kouluttautua tanssin ja musiikin eri osa-alueilla sekä tanssia kansanomaisia paritansseja iltaklubeilla. Konsertit levittäytyvät Pakkahuoneelta Hällä-näyttämölle ja Kulttuuritalo Laikulta G Livelab Tampereen tiloihin. Tanssimania esittelee uusien tekijöiden perinteistä ja ajankuvista kumpuavia teoksia. Maniapajoissa on koulutusta muun muassa kansanomaisista paritansseista, Viola Malmin karjalaisista tansseista, tanssijan kehonhuollosta, tunneilmaisusta ja argentiinalaisista kansantansseista. Nuorten DÄÄNS & Näppärit –tanssileiri, Tanhujalostamo ja ryhmien sparrauskoulutukset antavat oman värinsä tapahtumaan. Tapahtuman järjestävät Suomen Nuorisoseurat ja Tampereen kaupunki.

15–16 Lastenkonsertti: Duo Pentti Rasinkangas ja Jarmo Romppanen soittaa, laulaa ja laulattaa. Hervannan elokuvateatteri, Lindforsinkatu 3.
Duo esittää Pentti Rasinkankaan lastenlauluja. Pentti on tehnyt lastenmusiikkia ammatikseen yli 30 vuotta. Laulut ovat hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa. Laulut ovat saaneet palkintoja, mm. lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Niitä on julkaistu laulukirjoissa ja niitä lauletaan päiväkodeissa ja kouluissa. Tunnetuimpia ovat "Meidän uusi vauva", "Markan possu", "Mennään hiljaa", "Mamma Miau" ja "Eno, älä höpötä". Jarmo Romppanen on freelance-muusikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2002. Hän toimii laaja-alaisesti kansanmusiikin alueella esiintyvänä taiteilijana, sanoittajana, säveltäjänä, sovittajana, äänitteiden tuottajana ja äänittäjänä.
Järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

16–17.30 Pispalan kulttuurikävely - Vanha Pispala, Pispalan tori, talot, VPK.
Pispala-kävely alkaen haulitehtaalta. Käymme läpi Pispalan teollistumisen historiaa, tukkiteitä ja saunojen historiaa unohtamatta Olavi Virtaa. Järjestää Pispalan Moreeni ry.

18–21 PerforManse - synttärikekkerit Ratinan sillan alla (Ratinan stadionin puolella Tammerkoskea).
PerforManse on tapahtumallinen teos, joka kutsuu tamperelaiset yhdessä sillan alle juhlistamaan 240-vuotiasta Tamperetta. Esitys valjastaa Ratinan sillan arkkitehtuurin sirkusvälineeksi, näyttämöksi ja juhlapaikaksi. Kaksi esitystä klo 18.30 ja 20. Myös oheisohjelmaa. Teatteri Siperian ja Täsmäteatterin yhteistuotanto.

Oheisohjelma:
Klo 18.05 Jetronaattori ja Glitter Kittens
Klo 19.10 Radical Ninja
Klo 19.45 Jamam’s Cats

18.30–01 Innocent Victims plays Uriah Heep. Special guest Dappled Jay. Sketsiteatteri Palatsi, Hämeenkatu 30.
Sketsiteatteri Palatsin historialliseen ja upeaan teatterisaliin saapuu esiintymään yhtye Innocent Victims, joka kunnioittaa 70–luvulla vaikuttaneen progerockin legendan Uriah Heepin musiikillista tuotantoa. Innocent Victimsin vauhtiin siivittää uusi ja taitava progerock-yhtye Dappled Jay. 18 € + eteispalvelumaksu 2 €. Showtime klo 20.00.