Siirry sisältöön

Ohjelma 27.9.

8–20 Kauppahallin syysmarkkinat. Hämeenkatu 19.
Kauppahalli on mukana Tampereen syntymäpäivähulinoissa kutsumalla kaikki Tampere-fanit mukaan perinteisille syysmarkkinoille. Perjantaina nautiskellaan satokausiherkkuja livemusiikin tahtiin aina klo 20 asti. Lauantaina luvassa on lasten päivä ja halli on täynnä ohjelmaa koko perheelle!

9–14 Vauvan päivä Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Keskustori 4.
Vauvan päivän ohjelmassa on tanssiteatteria, työpajoja ja elämyksiä vauvoille ja taaperoille. Päivän aikana voi tutustua väreihin ja nauttia sävelistä ja leikistä. Vauvat ja taaperot voivat osallistua myös Tampereen päivän yhteisötyöpajaan.

9–18.30 Esittelylento. Tampere-Pirkkalan lentoasema, Varikontie 54, Pirkkala. Tampereen Lentokerho järjestää esittelylentoja kaikille ilmailusta kiinnostuneille. Lähde katsomaan miltä Tampere näyttää yläilmoista! Säävaraus. Hinta 50 €/hlö.

9–21 Makujen Finlayson. Finlaysonin alue.
Makujen Finlayson on yllätyksellinen tapahtuma, jossa nautitaan herkuista, esityksistä ja elämyksistä.

9–22 Tutkijoiden yö - koko perheen tiedetapahtuma. Kauppakeskus Ratina, Vuolteenkatu 1 ja Tampereen yliopiston kampukset Kalevantie 4.
Tutkijoiden yö on koko perheen tapahtuma, jossa yhden päivän ja yön aikana niin lapset, nuoret kuin aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen ja tutkijoiden työhön.

10–12 Pikkulapsiperheiden aamupäivä. Perhekulma Puhuri / Tampereen ensi- ja turvakoti ry, Puutarhakatu 11 C, 2 krs.
Avoin aamupäivä pikkulapsiperheille. Tarjolla mukavaa tekemistä ja muffinsseja mehun/kahvin kera.

10–18 Talojen tarinoita Tampereelta pienoisnäyttely. Postimuseo / Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5.
Näyttelyssä on esillä postikortteja, joihin on kuvattu Tampereen vanhoja rakennuksia 1500–luvulta 1900–luvun alkuun. Näyttely on osa arkkitehti, emeritusprofessori Kari Salosen laajaa Tampere-postikorttikokoelmaa. Pääsymaksu klo 10–15 aikuiset 13 €, lapset ja opiskelijat 6 €. Klo 15–18 vapaa pääsy.

10–18 Hervanta Trion hyvinvointipäivä. Hervannan hyvinvointikeskus, Insinöörinkatu 38.
Maksutonta hyvän mielen ohjelmaa pitkin päivää kaiken ikäisille alueen asukkaille. Tarjolla sekä asiaa että viihdykettä. Klo 13 ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnian asiantuntijaluento ravinnon merkityksestä suoliston terveydelle. Klo 10–14 tarjolla mm. Sydänyhdistyksen ja Diabetesyhdistyksen neuvontaa.

10–18 Tampereen Kalamarkkinat. Laukontori.
Klassikkotapahtuma kokoaa Laukontorille yhteen kala- ja erätuotteiden, ruoka-annosten, elintarvikkeiden ja käsitöiden myyjät sekä näiden ystävät. Suomen ensimmäiset kalamarkkinat pidettiin Tampereella vuonna 1991 Laukontorilla. Siitä lähtien kymmenet tuhannet markkinavieraat ovat tutustuneet uusiin makuelämyksiin keväällä ja syksyllä järjestettävässä tapahtumassamme. Perinteikäs tapahtuma on myös erittäin ajankohtainen foorumi lähiruoalle ja pienyrittäjien tuotteille.

11–19 Syksyinen vaatevaihto. Studio Happy Artisan, Pyynikin Trikoo / työhuone 035, Pyynikintie 25.
Syysvaatteiden vaihtopiste Studio Happy Artisanin työhuoneella. Voit tuoda käytettyjä aikuisten ja lasten vaatteita ja tulla etsimään tilalle jotain itsellesi!

12–14 Oskarinhovin Uudet Aatteet. Nuorten toimintakeskus Verstas, Itsenäisyydenkatu 25–27. Nuorten toimintakeskus Verstaan avoimet ovet. Ohjelmassa päivätoiminnan esittelyä, luovaa toimintaa ja pientä naposteltavaa. Paikka on varmasti monille kaupunkilaisille tuttu, sillä tiloissa toimi aikanaan legendaarinen tanssiravintola Oskarinhovi, ja sen jälkeen kirpputori. Kutsumme kaupunkilaiset kurkistamaan, mitä tiloissa tapahtuu nykyään!

12–18 Kuvajournalismi 2018 -näyttely. Valokuvakeskus Nykyaika, Kauppakatu 14.
Tampereella on mahdollisuus nähdä Suomen parasta kuvajournalismia syyskuussa, kun perinteikkäässä Kuvajournalismi-näyttelyssä esitellään vuoden 2018 parhaat lehtikuvat ja -videot ja poimintoja kilpailun parhaista otoksista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 101 valokuvaajaa 2043 kuvalla. Voittajat julkistettiin yleisölle Helsingissä maaliskuussa.

12–18 Tampereen päivän työpajat Tullintorilla. Tullikatu 6.
Teatteri Mooria tuo elämyksiä Tullintorille! "Näsijärven pohja kuhisee elämää" -näyttely paljastaa tuntemattomia vedeneläimiä ja kasveja. Näyttelyn yhteydessä on varjokalatyöpaja. Näyttely + varjokalatyöpaja 5 €, perhelippu 10 €. "Omakuva Tampereen menneessä ajassa" - digikuvausta Green Screen -tekniikalla. Otamme sinusta tai koko perheestä digikuvan, jonka siirrämme haluamaasi paikkaan ja aikaan. Voit tuoda myös oman kuvan mukanasi, jossa haluat olla. Kuvattaville puetaan ajan henkeen sopivat rooliasut. Yksi hlö 5 €, koko perhe 10 €.

13–14.45 Päivätanssit Tammelan lähitorilla. Itsenäisyydenkatu 21.
Tanssittajina Marja-Liisa & Herraseurue. Väliajalla Tampere-aiheisia runoja ja kahvitarjoilu.

13–16 Yrittäjien Tampere - Sukella yrittäjyyden maailmaan ja trendeihin. Pirkanmaan Yrittäjät ry, Kehräsaari, B-rappu, 2. krs.
Tietoiskuja yrittäjyydestä tasatunnein: klo 13 alkaen Käsityöläisyys Tampereella, Tampereen elinvoima, Tulevaisuuden työpaikat, klo 14 Kevytyrittäjyys tutuksi, klo 15 Minustako yrittäjä? -info.

14–24 Tanssimania. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4; YO-teatteri, Itsenäisyydenkatu 12; Pakkahuone, Tullikamarin aukio 2; Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25.
Uudistuvan kansantanssin ja -musiikin tapahtuma Tanssimania valloittaa 14. kerran Tampereen yli 500 tanssijan ja soittajan voimin. Viikonlopun aikana voi nauttia hienoista esityksistä, kouluttautua tanssin ja musiikin eri osa-alueilla sekä tanssia kansanomaisia paritansseja iltaklubeilla. Konsertit levittäytyvät Pakkahuoneelta Hällä-näyttämölle ja Kulttuuritalo Laikulta G Livelab Tampereen tiloihin. Tanssimania esittelee uusien tekijöiden perinteistä ja ajankuvista kumpuavia teoksia. Maniapajoissa on koulutusta muun muassa kansanomaisista paritansseista, Viola Malmin karjalaisista tansseista, tanssijan kehonhuollosta, tunneilmaisusta ja argentiinalaisista kansantansseista. Nuorten DÄÄNS & Näppärit –tanssileiri, Tanhujalostamo ja ryhmien sparrauskoulutukset antavat oman värinsä tapahtumaan. Tapahtuman järjestävät Suomen Nuorisoseurat ja Tampereen kaupunki.

14–17 POP Pankin päiväkahvit! Hämeenkatu 31.
POP Pankki tarjoaa päiväkahvit. Tervetuloa konttorin edustalle kahville!

15–19 Piispantalon avoimet ovet. Pyynikintie 9.
Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kutsuu kaupunkilaisia vierailulle piispantaloon. Talo on piispan ja hänen perheensä koti, mutta myös edustustila, jossa järjestetään erilaisia kokouksia ja tilaisuuksia sekä tuomiokapitulin istunnot. Tampereen piispantalo rakennettiin vuoden 1937 aikana. Rakennuksen piirustukset laati pyynnöstä rakennushallituksen ylijohtaja, arkkitehti Gunnar Wahlroos (1890-1942).

Piispantalon alakerrasta löytyvät piispan edustustilat, työhuone, kirjasto ja kappeli. Edustustilat muodostavat kauniin tilaketjun lukuisine taideteoksineen ja yksityiskohtineen. Vuodenvaihteessa Tampereen piispantaloon siirrettiin kaikki hiippakunnan piispojen alkuperäiset muotokuvat 1700-luvulta alkaen. Klo 17.30 Ari Luomajoki kertoo piispantalon seinille ripustetuista piispojen muotokuvista.

16–18 Viiden tähden keskustan kehitysohjelman avoimet ovet. Galleria Nottbeck, Satakunnankatu 18, 1. krs, TR 54, Media 54, Finlayson.
Esittelyssä Viiden tähden keskustan kaupunkikehityshankkeiden havainnollistamiseen tarkoitetut uudet menetelmät. Keskustan kehittämistä on mahdollisuus tarkastella nyt 3D-tulostetun kaupunkipienoismallin ja siihen toteutetun datasimulaation sekä 3D-virtuaaliluolan avulla. Uudet menetelmät näyttävät konkreettisesti, kuinka suunnitelmat asettuvat ympäristöönsä ja millaisia ratkaisuja niissä on huomioitu. Avoimien ovien aikana esitellään myös Asemakeskuksen, Santalahden rantapuiston ja Hakametsän hankekokonaisuudet.

16–17 Lempeä Hatha-jooga ja 17.15–18.45 Levon Jooga. Om Yoga -koulu, Varastokatu 3 B, 2 krs.
Onnea joogatunnilta - nauti lempeästä hathasta ja levon joogasta. Miten arvokasta onkaan sisäinen onni - tänään ilmaista ja aina mukanasi. ilmoittaudu kahdelle ilmaistunnille etukäteen.

17–19 Sofi Oksasen uuden Koirapuisto-romaanin Tampereen-julkistusjuhla. Suomalainen Kirjakauppa ja Koskikeskuksen keskusaukio, Hatanpään valtatie 1.
Sofi Oksasen Koirapuisto-romaanin Tampereen-julkistusjuhlaa vietetään perjantaina Koskikeskuksen Suomalaisessa Kirjakaupassa ja Keskusaukiolla. Lännen Median päätoimittaja Matti Posio haastattelee Oksasta klo 17.30 Keskusaukion esiintymislavalla. Luvassa on uuden Koirapuisto-romaanikirjan teemoihin liittyvää ohjelmaa – Sofi Oksanen myös signeeraa kirjojaan ja tapaa lukijoitaan tilaisuuden aikana.

18–19.30 Kulttuurikävely Pispalassa - Santalahti, tukkitiet, Olavi Virta, Pispalan saunat.
Lähtö Haulitehtaalta, Haulitehdas 8. Järjestää Pispalan Moreeni ry.

18–20 Nude Blue. Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4.
Tanssija ja kuvataiteilija Sara Kovamäen ja ääniassemblaattori Eliel Tammiharjun yhteistyönä toteuttama liikettä, eri materiaaleja ja ääntä yhdistävä esitys on osa Kovamäen näyttelyä Nude Blue. Esitys on liikkeen, eri materiaalien ja äänen kudosta, kerroksia ja poimuja tilassa. Se on muotoaan muuttava olio ja vaihtuva maisema – erityinen, yksityinen, yhteinen, joka kerta erilainen. Teosten väliset rajat ovat liikkeessä irtautuen ja etsien paikkaansa samalla muovaten näyttelytilaa. Videolla ja osassa esityksissä on mukana tanssitaiteilija Sanni Tulipääsky. Ja lopuksi on Joy of Life! Tapahtuma on osa Sara Kovamäen Kulttuuritalo Laikussa 7.9.2019 – 29.9.2019 esillä olevaa näyttelyä Nude Blue. Esitystapahtuma on esteetön ja ilmainen.

18–21 PerforManse - synttärikekkerit Ratinan sillan alla (Ratinan stadionin puolella Tammerkoskea).
PerforManse on tapahtumallinen teos, joka kutsuu tamperelaiset yhdessä sillan alle juhlistamaan 240-vuotiasta Tamperetta. Esitys valjastaa Ratinan sillan arkkitehtuurin sirkusvälineeksi, näyttämöksi ja juhlapaikaksi. Kaksi esitystä klo 18.30 ja 20. Myös oheisohjelmaa. Teatteri Siperian ja Täsmäteatterin yhteistuotanto.

Oheisohjelma:
klo 18.20 Mansesteri - Tampere 2
klo 19.15 Jukka Nousiainen

19–01 Radiotoimittaja Osmo & Music Guests. Sketsiteatteri Palatsi, Hämeenkatu 30.
Pulkkinen tv-sarjasta tuttu Radiotoimittaja Osmo isännöi omintakeisella tyylillään Sketsiteatteri Palatsin lavalle kutsuttuja yllätyksellisiä bändivieraitaan. Lavalle nousee mm. southern rockin lähettiläs Down South Junkies. Sketsikomedia ja musiikki luovat unohtumattoman kokemuksen tässä Golden Stagen ja Sketsiteatteri Palatsin yhteisillassa. Baari auki janoisille ja pikkupurtavaa myös saatavilla! 10 € + eteispalvelumaksu 2 €. Show time klo 20.

22–03 Joe Vestich live! Prince Hamlet, Hämeenkatu 14 B.
Joe Vestich soittaa bluesia, rock’n’rollia ja vähän countryakin. Show time klo 22.30.

22.30–05 Entwine & Manzana. Yo-talo, Kauppakatu 10.
Entwinen jäähyväiskiertueen Tampereen keikka. Lämmittelijänä tamperelainen Manzana.