Siirry sisältöön

Tipotie

Tampereen kaupungin palveluja järjestetään hyvinvointikeskus- ja lähitorimallilla. Tipotien toimintaa lähdetään viemään kohti hyvinvointikeskusmallia.

Tipotien sosiaali- ja terveysasema

Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla toimii saman katon alla useita sosiaali- ja terveyspalveluja:

  • Tipotien terveysasema
  • hammashoitola
  • mielenterveyspalveluja
  • fysio- ja toimintaterapiapalveluja
  • lapsiperheiden sosiaaliasemat
  • Pyynikin äitiys- ja lastenneuvola
  • Lasten, nuorten ja perheiden yksikkö

Punos-yhteistyöverkosto

Punos on keskustan alueen yhteistyöverkosto. Ytimen siitä muodostavat Tipotien sosiaali- ja terveysaseman ohella pääkirjasto Metso, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Tampereen taidemuseo.

Kirjasto

Pääkirjasto Metso tarjoaa palveluja kolmessa kerroksessa. Pää- ja parvikerroksessa sijaitsevat kokoelmat, asiakastietokoneet ja tietopalvelut. Parvella ovat musiikkiosasto, lehtisali ja kahvila. Pääkerroksessa sijaitsevat lainauspalvelu, Olotila, tietopalvelu, lasten ja nuorten osasto, hiljainen tila, kaukopalvelu ja Metson lava.

Hyvinvointikeskus Tredun Helmi

Hyvinvointikeskus Tredun Helmi sijaitsee Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien toimipisteessä. Tredun Helmessä opiskelijat palvelevat asiakkaita opettajien ja henkilöstön ohjauksessa. Palvelutarjontaan kuuluvat parturikampaamo- ja kauneudenhoitopalvelut, kahvila ja opetusravintola, majoituspalvelut ja terveyskioski. Yksiköstä voi tilata monipuoliset tyky- ja virkistyspäivät. Tarjonnassa on myös muita terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja.

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo esittelee taidehistoriallisia teemoja ja nykytaiteen ilmiöitä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä kuvataiteessa. Vuodesta 1974 lähtien se on toiminut Pirkanmaan aluetaidemuseona. Museon hallinnoimissa kokoelmissa on noin 14 000 teosta, pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Nykytaidetta edustaa Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen teoskokonaisuus ja Tampereen Nykytaiteen museon kokoelma.

Peurankallion lähitori

Pyynikki-Amuri -alueella sijaitseva Peurankallion lähitori palvelee kaikenikäisiä tamperelaisia. Lähitorilla sinua kuunnellaan ja voit keskustella toiveistasi ja arjen asioistasi. Voit tulla syömään, osallistua monipuoliseen toimintaan ja ideoida itse tekemistä.

Tule mukaan toimintaan

Suunnittelija (keskusta)
Eija Uurtamo
puhelin 040 540 3346
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija
Leena-Kaisa Nikkarinen
puhelin 040 800 4621
sähköposti [email protected]

Keskustan alueverkoston tapaamiset ovat kaikille avoimia ja niihin ovat tervetulleita alueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät.
Keskustan alueverkosto


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/punos