Siirry sisältöön

Teiskon Kämppi

Koronavirustilanne
Teiskon Kämpin lähitorin ohjaus ja neuvonta sekä harraste- ja virkistystoiminta on keskeytetty toistaiseksi.


Teiskon alueella on tarjolla poikkeusoloissakin monenlaista palvelua ja neuvontaa:

Teiskon alueen palvelut koronavirusaikana (pdf, 1.14 Mt)

Puuttuuko jokin palvelu listalta? Ulkoinen linkkiIlmoita uusi palvelu

Tamperelaisessa palvelumallissa Kämmenniemeen kehitetään omannäköisensä lähitori, ensisijaisesti Kämmenniemeen kirjaston, perusopetuksen ja nuorisokeskuksen yhteyteen. Lähitorilla tarkoitetaan lyhyesti yhteistä avointa toimintatilaa, tilojen tehostettua käyttöä ja yhteisöllisyyttä. Koko koillisen alueen hyvinvointikeskuksena toimii Koilliskeskus .

Kämmenniemen koulun tiloissa oleva kuntosali avattiin helmikuussa 2018 alueen asukkaiden toiveiden mukaisesti kaikkien käyttöön ja tiloissa alkoi kuntosalilaiteopastus syksyllä 2018. Tämä on yksi käytännön esimerkki toiminnasta, jollaisia haemme hankkeella lisää.

Toimintaa, kohtaamisia ja palveluja Tampereen maaseutualueelle -hanke

Alueella käynnistyy syksyllä 2019 hanke, jossa haetaan ratkaisuja alueen asukkailta ja toimijoilta nousseisiin tarpeisiin, kaupunginhallituksen linjaamaan lähitoritoimintaan sekä Tampereen maaseutuohjelman loppukauden tavoitteisiin. Vuoden 2020 loppuun kestävä "Toimintaa, kohtaamisia ja palveluita Tampereen maaseutualueelle" -hankkeen rahoittaa Leader-ohjelma.

Hankkeen tavoitteena on kehittää Tampereen maaseutualueelle uusia ja uudenlaisia palveluita, toimintoja ja kohtaamisia esimerkiksi tarjoamalla eri toimijoiden toteuttamia jalkautuvia palveluita, digipalveluiden käytön opastuksia ja avoimia toimintaryhmiä. Hankkeessa tehostetaan myös olemassa olevien tilojen kestävämpää käyttöä erityisesti Kämmenniemen ja Terälahden alueella. Erityisenä kohderyhmänä on alueen nuoret, joiden kanssa ideoidaan ja toteutetaan mielekästä kulttuuri- ja harrastustoimintaa lähelle.

Yhteistyö- ja toimintatapojen kehittäminen on myös yksi hankkeen tavoitteista. Tavoitteena on luoda yhteisöllinen, verkostomainen ja säännöllinen tapa toimia yhdessä sekä alueella että laajemmin alueen hyvinvointikeskuksen, Koilliskeskuksen ja Tampereen kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Yhteisökoordinaattori
Noora Karumaa
puhelin 040 540 3346
sähköposti [email protected]

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]

Tiedotteet


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/teiskonkamppi