Siirry sisältöön

Orivesi - Tampere -yhteistoiminta

Oriveden ja Tampereen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Oriveden kaupungin ja Tampereen kaupungin kesken on muodostettu sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue, jonka tehtävistä huolehtii Tampere. Tampere toimii siis yhteistoiminta-alueen isäntäkuntana.

Yhteistoiminta-alueen muodostamisella on vastattu kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annettuun lakiin, jonka mukaan sekä perusterveydenhuolto että sosiaalihuolto tulee järjestää vähintään 20 000 asukkaan väestöpohjalla.

Tampereen ja Oriveden valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen yhteistoiminta-alueesta. Sopimus koskee Oriveden perusterveydenhuollon, psykososiaalisten palvelujen, työterveyshuollon ja sosiaalihuollon palveluja.

Oriveden sosiaalityön palvelut siirtyivät Tampereen palvelutuotantoon vuoden 2013 alussa. Silloin myös Oriveden sosiaalityönpalvelujen henkilöstö siirtyi Tampereen kaupungin palvelukseen.
Kehitysvammaisten avopalvelut, kasvatus- ja perheneuvontapalvelut, terveydenhuollon palvelut sekä vanhusten palvelut siirtyivät Tampereen vastuulle vuoden 2014 alussa. Kaikki Tampereen ja Oriveden sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut saatiin yhdistetyiksi vuoteen 2015 mennessä. Palvelujen yhdistämisen myötä Tampereen kaupungin palvelukseen siirtyi kaikkiaan noin 240 henkilöä.

Yhteistoiminta-alueen valmistelua varten oli perustettu ohjausryhmä ja palvelutyöryhmä. Palvelutyöryhmä oli jakaantunut avopalvelujen, vuodeosastohoidon ja palvelujen järjestämisen alatyöryhmiin. Lisäksi valmistelua varten oli nimetty tietohallinnosta, taloudesta, viestinnästä, henkilöstöasioista, johto- ja toimintasäännöistä sekä tukipalveluista vastaavat henkilöt.

Lisätietoja:
Yhteysjohtaja
Tuukka Salkoaho
puhelin 040 806 3086
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/orivesitampere