Siirry sisältöön

Vuoden vapaaehtoistoimija -palkinto

Tampereen kaupunki valitsee ja palkitsee vuosittain vapaaehtoistoimijan. Palkinnolla halutaan nostaa esiin tamperelaisia vapaaehtoistyön ruohonjuuritason tekijöitä.

Palkittava voi olla vapaaehtoistoiminnan pitkäaikainen konkari tai uusi innokas toimija, joka tuo iloa, tukea, voimavaroja ja toivoa niille, joiden kanssa hän toimii sekä innostaa muitakin vapaaehtoisia osallistumaan yhteisen hyvän tekemiseen.

Palkittavan valitsee sosiaali- ja terveyslautakunta kuntalaisten ehdotusten perusteella. Lautakunta päättää vuosittain, minkä alan vapaaehtoista haetaan. Palkinto jaetaan vuosittain tilaisuudessa, johon median edustajillakin on mahdollisuus tulla paikalle. Valinnasta myös tiedotetaan kaupungin viestintäkanavissa. Palkinto on jaettu vuodesta 2015 alkaen.

Vuonna 2020 haettiin etäajan toimijaa, joka on koronan aikana tuottanut ja hyödyntänyt uusia vapaaehtoistyön toimintamalleja. Kaupunkilaiset saivat antaa ehdotuksia palkittavasta 30.11.2020 saakka. Palkinnon sai Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry:n Verkon, joka välittää apua ja tukea hervantalaisille ikäihmisille ja vammaisille henkilöille.

Lisätietoja
Hyvinvointikoordinaattori
Jaana Ylänen
puhelin 040 800 7874
sähköposti [email protected]