Siirry sisältöön

Vuoden Aikuinen -palkinto

Ehdota Vuoden Aikuista

Nyt etsitään Vuoden aikuista, joka on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Tänä vuonna teemana on haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten osallisuus.


Teemalla tarkoitetaan sitä, että palkittava aikuinen toteuttaa esimerkiksi vammaisten, eri kulttuuritaustaisten, tukea tarvitsevien tai toimintarajoitteisten lasten ja nuorten osallisuutta arjen toiminnassa. Hän kuuntelee ja ottaa huomioon lasten ja nuorten toiveita ja mielipiteitä sekä luo mahdollisuuksia toiveiden mukaiselle toiminnalle.


Voit ehdottaa mielestäsi palkitsemisen arvoista henkilöä, ryhmää tai yhteisöä. Tee ehdotuksesi palkittavasta viimeistään 11.10.2020 mennessä alla olevalla lomakkeella.


Ulkoinen linkkiEhdota Vuoden Aikuista (e-lomake)
Lue lisää tiedotteesta

Vuoden Aikuinen -palkinto 2019

Vuonna 2019 Vuoden Aikuisen huomioiminen myönnettiin Teppo Mattilalle (Tampereen kesäsiirtolayhdistys) ja Hyvä Haltija -kunniamaininnan sai Perheryhmäkoti Satakieli. Teemana oli yhdenvertaisuus.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta on 11.10.2007 pitämässään kokouksessa päättänyt lasten ja nuorten hyväksi tehdyn työn palkitsemisesta vuosittain.

Palkitsemisen periaatteet ovat:

  • Palkitsemisen kohteena voi olla tamperelainen henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi.
  • Ehdotuksia palkinnon saajista voivat tehdä kaupunkilaiset ja kaupungin työntekijät. Ehdotuksiin on liitettävä perustelut.
  • Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päättää palkinnon saajasta, tilaajapäällikkö tekee esityksen ja lapsiasiamies toimii valmistelijana.

Palkinto jaetaan vuosittain lapsen oikeuksien päivään 20.11. liittyvässä tilaisuudessa tai tapahtumassa. Palkinto sisältää kunniakirjan sekä palkittavan toimintaa tukevan palkinnon, joka määritellään saajakohtaisesti.

Lisätietoja:
Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]