Siirry sisältöön

Vuoden Aikuinen -palkinto

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain Vuoden Aikuinen -palkinnon. Sen voi saada henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Palkinto on myönnetty jo vuodesta 2007 alkaen, ja sen teema vaihtuu vuosittain.


Palkinnon saajaa voi ehdottaa kuka tahansa. Ehdotuksia voi esittää syys-lokakuussa avoimena olevassa haussa.

Aikaisemmat teemat ja palkinnon saajat

Vuonna 2020 teemana oli haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten osallisuus. Palkinnon sai Onni Westlund Pesäpuu ry:stä. Hyvä Haltija -kunniamaininnan sai Timo Kääriä Kissanmaan perhetukikeskuksesta.

Vuonna 2019 teemana oli yhdenvertaisuus. Palkinnon sai Teppo Mattila Tampereen kesäsiirtolayhdistyksestä. Hyvä Haltija -kunniamaininnan sai Perheryhmäkoti Satakieli.

Palkitsemisen periaatteet

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta on 11.10.2007 pitämässään kokouksessa päättänyt lasten ja nuorten hyväksi tehdyn työn palkitsemisesta vuosittain.

Palkitsemisen periaatteet ovat:

  • Palkitsemisen kohteena voi olla tamperelainen henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi.
  • Ehdotuksia palkinnon saajista voivat tehdä kaupunkilaiset ja kaupungin työntekijät. Ehdotuksiin on liitettävä perustelut.
  • Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päättää palkinnon saajasta, tilaajapäällikkö tekee esityksen ja lapsiasiamies toimii valmistelijana.

Palkinto jaetaan vuosittain lapsen oikeuksien päivään 20.11. liittyvässä tilaisuudessa tai tapahtumassa. Palkinto sisältää kunniakirjan sekä palkittavan toimintaa tukevan palkinnon, joka määritellään saajakohtaisesti.

Lisätietoja:
Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]