Siirry sisältöön

Lännen alue

Lännen alueella toimivat Lielahden ja Tesoman hyvinvointikeskukset.

Alueen palveluissa varaudutaan mm. Hiedanrannan kaupunginosan myötä palveluita koskevien tarpeiden kasvuun. Myös palvelujen liikenteellistä saavutettavuutta kehitetään.

Toimenpide-esitykset hyväksytiin kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa 20. kesäkuuta 2016.

Tesoman hyvinvointikeskus avattiin keväällä 2018

Tesomalle valmistui keväällä 2018 uusi Tesoman hyvinvointikeskus, jossa on muun muassa kirjasto, terveysasema, hammashoitola, äitiys- ja lastenneuvola, nuorisotila, monitoimitiloja, laboratoriopalvelut, neuvonta- ja ohjauspiste sekä yhteisökahvila. Hyvinvointikeskus sijaitsee Westerin liikekeskuksen kyljessä osoitteessa Tesomankatu 4 A.

Tesoman hyvinvointikeskus toimii allianssimallilla, jossa kumppaneina ovat Tampereen kaupunki ja Mehiläinen Oy sekä joukko muita yksityisiä toimijoita.

Pyöriä Tesoman hyvinvointikeskuksen edessä
Tesoman hyvinvointikeskus sijaitsee Westerin liikekeskuksen yhteydessä.

Lielahden hyvinvointikeskus palvelee Lielahtikeskuksessa

Lielahden hyvinvointikeskus toimii Lielahtikeskuksessa (Antti Possin kuja 1). Se aloitti toimintansa vuonna 2014. Saman katon alla kaupallisten palvelujen rinnalla toimivat terveysasema, neuvola, hammashoitola, ikäihmisten päivä- ja palvelukeskus, kirjasto, yksityinen terveysasema ja hammaslääkäri. Keskuksessa on myös laboratoriopalvelut.

Lielahden hyvinvointikeskuksen uutta toimintatapaa on kehitetty keväällä 2017 yhdessä kaupungin palveluiden, kauppakeskuksen toimijoiden ja alueen asukkaiden kanssa.

Lielahtikeskuksen ylimmässä kerroksessa on kaupungin palveluja.
Lielahtikeskuksen ylimmässä kerroksessa on kaupungin palveluja.
Lisätietoja Tesoman ja Lielahden hyvinvointikeskuksista, aluetoimijaverkostoista ja alueellisesta osallistumisesta aluekoordinaattori
Birgitta Tunturi
puhelin 040 800 7977
sähköposti [email protected]

Tietoa alueellisista palveluista eli lähitoreista ja hyvinvointikeskuksista

Läntinen palvelualue ulottuu Hyhkystä kaupungin rajoille. Siihen kuuluvat Epilä, Epilänharju, Haukiluoma, Hyhky, Ikuri, Kaarila, Kalkku, Lamminpää, Lentävänniemi, Lielahti, Lintulampi, Myllypuro, Niemi, Pohtola, Rahola, Ristimäki, Ryydynpohja, Tesomajärvi, Tohloppi ja Villilä.